Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Απρέπεια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απρέπεια

Η ανάρτηση άρθρου από έναν εκπρόσωπο τύπου στην επίσημη ιστοσελίδα του κόμματός του -ο λόγος για τον Δ. Τσιόδρα και το Ποτάμι- είναι μια φυσιολογική πολιτική πράξη. Όπως και το να επιλέγεις αυτή τη μορφή για να θέσεις ερωτήματα προς τον πρωθυπουργό: "Τι θα τον ρωτούσα" λέει ο κ. Τσιόδρας και απαριθμεί: “‘Αν θεωρεί τον εαυτό του μαρξιστή’, ‘ποιο θεωρεί το καλύτερο σύστημα στο οποίο έχει ζήσει ο άνθρωπος’, ‘αν εκτιμά πως θα ήταν καλύτερα τα πράγματα αν είχε κερδίσει η Αριστερά στον εμφύλιο’, ‘αν πιστεύει στη φιλελεύθερη δημοκρατία’, τη γνώμη του για τον ‘υπαρκτό’ και για πρόσωπα που σημάδεψαν την ελληνική και την παγκόσμια ιστορία, για τις ΗΠΑ και τη Βενεζουέλα, την άποψή του για την επιχειρηματικότητα και το κέρδος”.

Όλα αυτά είναι μέσα στα όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης. Η επίκληση νεκρών, όμως, δεν είναι - συνιστά απρέπεια. "Ο κ.Τσίπρας και η ηγετική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ στον πυρήνα των απόψεών τους δεν έχουν να κάνουν σε τίποτα με αυτό που χαρακτήριζε την ανανεωτική Αριστερά και τη σύγχρονη σοσιαλδημοκρατία. Αν ζούσαν ο Λ. Κύρκος και ο Μ. Παπαγιαννάκης ή θα είχαν αποχωρήσει ή θα είχαν διαγραφεί από το κόμμα" συμπεραίνει συγκεκριμένα ο κ. Τσιόδρας.

Κανείς μας δεν ξέρει τι θα έκαναν, ούτε μπορεί, ούτε επιτρέπεται να μιλήσει στο όνομά τους. Ωστόσο θυμόμαστε. Θυμόμαστε το αποχαιρετιστήριο μήνυμα του Κύρκου: "Φεύγω. Ζήσαμε -η γενιά μου- μια συναρπαστική περιπέτεια, γνώρισα από κοντά τη φτώχεια, τους κατατρεγμούς, τη φρίκη. Αλλά σε διαλείμματα και τη χαρά. Και έβαλα το λιθαράκι μου στον αγώνα για το φως, το δίκαιο και την ανθρωπιά. Ένιωσα συντετριμμένος όταν έσβησε το κόκκινο αστέρι στην κορυφή του Κρεμλίνου βουτηγμένο στη βία, στο ψέμα και στην ντροπή. Άλλα πίστεψαν οι άνθρωποι, άλλα λάλησαν οι προφήτες. Όπως άλλος ήταν ο σοσιαλισμός για τον οποίο αγωνιστήκαμε και γι’ αυτόν τον σοσιαλισμό, με δημοκρατία, ελευθερία και σεβασμό στον κάθε άνθρωπο, να συνεχίσετε τον αγώνα, γιατί δεν έχει άλλη λύση ο κόσμος. Φεύγω, σας χαιρετώ όλους, και εσάς που πορευτήκαμε μαζί και εσάς τους άλλους της κάθε φορά αντίπερα όχθης, και έχω μόνο ένα να σας πω: σύγκρουση ιδεών, όχι βία και μισαλλοδοξία, δεν οδηγούν πουθενά, γεια σας".

Αγώνα σε σοσιαλισμό με δημοκρατία, ελευθερία και σεβασμό σε κάθε άνθρωπο ζήτησε, όχι νεοφιλελευθερισμό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL