Live τώρα    
13°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.7°C15.2°C
4 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
13.0°C16.8°C
3 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.8°C
3 BF 49%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.9°C15.2°C
2 BF 77%
Ισχυρό κόμμα μέσα στην κοινωνία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ισχυρό κόμμα μέσα στην κοινωνία

Της Ευαγγελίας Μανιτσούδη*

Από τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας μας, προτεραιότητα ήταν και είναι να απαλλαγούμε από τα Μνημόνια και την επιτροπεία. Για τον σκοπό αυτό η κυβέρνηση και το κόμμα δούλεψαν και δουλεύουν με επιμονή και υπομονή για τον τελικό στόχο. Προτεραιότητά μας πάντα είναι οι ασθενέστεροι συμπολίτες μας, που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση και δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στην καθημερινότητά τους. Πέρασε πολύς χρόνος μέχρι να καταλήξουμε στο κλείσιμο της αξιολόγησης, που για πρώτη φορά, μαζί με τα δύσκολα μέτρα, έχει και αντίμετρα. Το κόμμα αυτό το διάστημα παραμέρισε την αυτονομία του και πάλεψε για τη στήριξη της κυβέρνησης -και αυτό έπρεπε να κάνει-, στη συγκεκριμένη συγκυρία. Όλα σήμερα δείχνουν ότι τα πιο δύσκολα είναι πίσω μας και τώρα μπορούμε να σχεδιάσουμε το μέλλον της χώρας πάνω σε πιο στέρεες βάσεις για να μπορέσουμε να πραγματοποιήσουμε αυτά που πιστεύουμε και περιμένει η κοινωνία.

Τώρα όμως πρέπει να ξανακοιτάξουμε και το κόμμα μας και την εσωκομματική μας λειτουργία. Να εντοπίσουμε παραλείψεις, αστοχίες και λάθη. Να ξεχωρίσουμε την κυβέρνηση από το κόμμα, στηρίζοντας μεν την κυβέρνηση, αλλά κρίνοντας τα λάθη και διεκδικώντας την καλυτέρευση της καθημερινότητας. Να λειτουργήσουμε ξανά συλλογικά και όχι αποσπασματικά. Είναι δεδομένο ότι το κόμμα αυτή τη στιγμή είναι πρόσωπα που πιστεύουν αυτό που κάνουν και δίνουν την ψυχή τους.

Η οργανωτική μας λειτουργία χρειάζεται να ενισχυθεί, τα τμήματα και ακολούθως οι θεματικές υπολειτουργούν και συνεχίζουν τα τμήματα να έχουν τη λογική τής στενής ομάδας που δυσκολεύεται να ακούσει και να συνθέσει άποψη, ενώ υπάρχει έλλειμμα επικοινωνίας των τμημάτων με την κυβέρνηση.

Από την άλλη, η διαχείριση και η επίλυση σοβαρών θεμάτων, όπως το προσφυγικό-μεταναστευτικό, που μας απασχολεί πολύ, και στη Χίο περισσότερο, δεν γίνεται να συνεχίζεται χωρίς ουσιαστική συνεργασία κόμματος και κυβέρνησης.

Αποτέλεσμα αυτών είναι να δημιουργείται πρόβλημα στην επικοινωνία και στην ανάδειξη των πολλών που γίνονται και σκοπίμως κρύβονται ή παρερμηνεύονται από την πλειονότητα των ΜΜΕ και σύσσωμη η αντιπολίτευση.

Όλη αυτή η κατάσταση πρέπει να καλυτερεύσει γιατί μόνο όταν είναι ισχυρό και συντονισμένο το κόμμα θα μπορέσει να ανταπεξέλθει στον πόλεμο που γίνεται και που όσο περνάει ο καιρός εξαπλώνεται.

Γιατί μόνο έτσι θα μπορέσουμε να συναντήσουμε τον κοινωνικό ΣΥΡΙΖΑ και όλους τους απλούς ανθρώπους που μας πίστεψαν και μας πιστεύουν. Όλους εκείνους που εμπιστεύτηκαν τον ΣΥΡΙΖΑ και του έδωσαν την εντολή διακυβέρνησης της χώρας. Γιατί η πλειονότητα της κοινωνίας, παρά τη συστηματική και ασταμάτητη προσπάθεια όλου του παλιού κατεστημένου να πλήξει τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση, περιμένει και ελπίζει. Αυτή είναι η ελπίδα μας και δεν πρέπει να τη χάσουμε.

* Η Ευαγγελία Μανιτσούδη είναι εκπαιδευτικός, πρόεδρος του συλλόγου Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Χίου, υπεύθυνη Δικαιωμάτων Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Χίου

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL