Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C20.7°C
4 BF 50%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.5°C21.9°C
2 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.4°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.9°C19.5°C
2 BF 45%
Δ. Σταμάτης: Έπρεπε να απολυθούν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Σταμάτης: Έπρεπε να απολυθούν οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα (Video)

https://www.youtube.com/embed/hK2UUYBI1_c

Αφού επανέλαβε τις γνωστές θέσεις της ΝΔ για ‘’μικρότερο Δημόσιο’’ αξιοποίηση των ιδιωτών  κλπ, καταλόγισε τις ευθύνες αποκλειστικά στην Κυβέρνηση.

Στην ίδια κατεύθυνση και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ Γ. Πατούλης, ο οποίος κατήγγειλε την κυβέρνηση σαν αποκλειστικό υπεύθυνο για όσα έγιναν, χωρίς καμία αναφορά στις ευθύνες ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Κατήγγειλε αόριστα ότι η επίθεση εναντίον του έγινε από ‘’κυβερνητικούς συνδικαλιστές’’ χωρίς όμως να τολμήσει να τεκμηριώσει τις καταγγελίες αυτές, όταν ο Τ. Αλεξιάδης τον κατηγόρησε ότι πρέπει να κατονομάσει όσους τον προπηλάκισαν και όχι να κατηγορεί αόριστα την Κυβέρνηση.

Εντύπωση προκάλεσε και η στάση του προέδρου της ΠΟΕ-ΟΤΑ Ν.Τράκας ο οποίος αρχικά επέρριψε ευθύνες αποκλειστικά στην Κυβέρνηση και μόνο όταν ο Τ. Αλεξιάδης του καταλόγισε αδιαφορία στα όσα ακούγονταν για ‘’απολύσεις και ιδιώτες’’, αντέδρασε χλιαρά.

Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Τ. Αλεξιάδης, περιέγραψε αναλυτικά την πορεία του θέματος (από την περίοδο ΝΔ-ΠΑΣΟΚ), τα διλήμματα στα οποία βρέθηκε η Κυβέρνηση (αφού κληρονόμησε το κακό αυτό πρόβλημα), την πολιτική θέση για επίλυση του προβλήματος και τις διαχρονικές ευθύνες της ρουσφετολογικής πολιτικής ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, που δημιούργησαν το πρόβλημα.

Επισήμανε ότι η κυβέρνηση ΔΕΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ το πρόβλημα, αλλά το αντιμετώπισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, χωρίς απολύσεις και αποδυνάμωση των Δήμων και ότι άμεσα θα βρεθεί  βέλτιστη λύση για να σταματήσει το πρόβλημα και των πολιτών και των εργαζομένων στην καθαριότητα.

Σε εκτενέστερο απόσπασμα της εκπομπής φαίνεται καθαρά ποια είναι η άποψη της Ν.Δ. για το θέμα αλλά κυρίως η απόλυτη έλλειψη πρότασης που να δίνει λύση στο πρόβλημα των συμβασιούχων για το οποίο φέρει σοβαρές ευθύνες για ένα εργασιακό τους καθεστώς που δημιουργήθηκε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Κ. Μπρ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL