Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.6°C17.4°C
2 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
9.7°C13.8°C
2 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
11.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.4°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
11 °C
10.9°C12.9°C
0 BF 76%
Συνδικαλισμός για τα σκουπίδια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Συνδικαλισμός για τα σκουπίδια

Όταν ανεβάζεις υπέρμετρα την ένταση της φωνής σου, διατρέχεις πάντα τον κίνδυνο να μην ακούς τι λένε οι γύρω σου. Κάπως έτσι κινδυνεύει να την πάθει και ο πρόεδρος της ΠΟΕ-ΟΤΑ το τελευταίο διάστημα. Φωνάζει τόσο δυνατά όταν είναι να κατηγορήσει τον Π. Σκουρλέτη για τους συμβασιούχους στην καθαριότητα των δήμων, με αποτέλεσμα να μην ακούει τους νεοδημοκράτες φίλους του, που, όσο αυτός κατακεραυνώνει τον υπουργό των Εσωτερικών, αυτοί επιχειρηματολογούν για την παραχώρηση των υπηρεσιών αποκομιδής απορριμμάτων σε ιδιώτες.

Είναι τέτοιο το πολιτικό μένος ορισμένων προς την κυβέρνηση αυτή, που εδώ και δύο χρόνια προσπαθεί να αντιμετωπίσει ένα χρόνιο πρόβλημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης χωρίς απολύσεις και αποδυνάμωση των δήμων, που κάνουν πως δεν βλέπουν και δεν ακούν τι λέγεται την ίδια ώρα από τους εκπροσώπους της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Αυτοί που υποτίθεται πως αγωνίζονται για το δίκαιο κάποιων χιλιάδων εργαζόμενων, που παρεμπιπτόντως ως συμβασιούχοι δεν απολαμβάνουν τη συνδικαλιστική αναγνώριση των αορίστου χρόνου υπαλλήλων, αντιμετωπίζουν με χαρακτηριστική αδιαφορία τα όσα ακούγονται από τη νεοφιλελεύθερη Ν.Δ. και τους φίλα προσκείμενους σε αυτήν δημάρχους για “απολύσεις και ιδιώτες”. Αυτά περνούν στα ψιλά από το προεδρείο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που, όσο και αν θέλει, όσο και αν προσπαθεί, δεν μπορεί να κρύψει και να καλύψει την επιλεκτική της συμπάθεια προς τη Δεξιά και τους εκπροσώπους της.

ΥΓ.: Μια και το έφερε η κουβέντα, θα το πάω λίγο επί προσωπικού αφού ακόμα δεν μπορώ να ξεχάσω την προσωπική επίθεση που είχα δεχθεί προ έτους από το προεδρείο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, το οποίο επιχείρησε να υπερασπιστεί τον “γαλάζιο” φίλο της κ. Β. Πολυμερόπουλο για τα όσα με ρεπορτάζ και στοιχεία είχα αποκαλύψει περί του μεταπτυχιακού με το οποίο κατάφερε να αναρριχηθεί στην υπαλληλική ιεραρχία του Δήμου Αθηναίων. Εκβιαστή με είχαν πει, πληρωμένο κονδυλοφόρο με είχαν αποκαλέσει και πολλά ακόμη κοσμητικά επίθετα είχαν χρησιμοποιήσει εις βάρος μου στην προσπάθεια να καλύψουν τις απάτες του νεοδημοκράτη φίλου τους. Έτσι και τότε φώναζε η ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Φώναζε και δεν άκουγε τα επιχειρήματα και τα στοιχεία που η εφημερίδα παρουσίαζε για τον εκλεκτό και “μεταπτυχιακό” της φίλο. Μόνο που, τώρα που τον κυνηγούν μια ντουζίνα εισαγγελείς με την κατηγορία της απάτης, η ΠΟΕ-ΟΤΑ σφυρίζει αδιάφορα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL