Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
Ν. Παππάς: Να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν. Παππάς: Να προχωρήσει άμεσα η διαδικασία του διαγωνισμού για τις τηλεοπτικές άδειες (Video)

«Υπάρχει αυξημένη κοινωνική προσδοκία για να ολοκληρωθεί η υπόθεση των αδειών στα κανάλια» τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής εκφράζοντας παράλληλα την αισιοδοξία του ότι σύντομα θα ξεκινήσει ο διαγωνισμός.

 Εξήγησε ότι η κυβέρνηση στάθηκε από την πρώτη στιγμή στο πλευρό του ΕΣΡ για την αναβάθμιση και τον εξοπλισμό του ενώ άφησε αιχμές για την καθυστέρηση που έχει σημειωθεί λέγοντας ότι είναι «κακό  να χρησιμοποιούμε τις παραλείψεις ως δικαιολογία».

Ωστόσο απέφυγε να χρεώσει «σκοπιμότητες» τονίζοντας ότι «υπάρχει χρόνος και τρόπος να δείξουμε όλοι μας ότι έχουμε συνείδηση ότι αυτή η ιστορία πρέπει πολύ γρήγορα να προχωρήσει ώστε η διαδικασία να ξεκινήσει διότι το δημόσιο χάνει χρήματα» και αυτό όπως υπογράμμισε «αποδείχτηκε από τον διαγωνισμό του περασμένου Αυγούστου ότι υπάρχει δυνατότητα είσπραξης χρημάτων και αυτά τα χρήματα δεν εισπράττονται».

Αναφερόμενος στο θέμα της δημοκρατίας και της πολυφωνίας που εκφράζουν τα ΜΜΕ τόνισε ότι δεν πρέπει «να μπλέκουμε την Α.Ε. με το δικαίωμά της να έχει μία δραστηριότητα πανελλαδικής εκπομπής».

Ο κ. Παππάς εξήγησε ότι «μία Α.Ε. παραγωγής τηλεοπτικού προγράμματος θα μπορούσε να εκπέμπει και χωρίς άδεια αν εξέπεμπε εκτός του συστήματος των κεραιών, για παράδειγμα με δορυφορικές συνδέσεις, ή μέσω διαδικτύου. Αυτό που πρέπει να λυθεί οριστικά είναι η πανελλαδική εκπομπή που υπάρχει και όλα αυτά τα χρόνια είναι χωρίς άδεια».

Απαντώντας στις κατηγορίες της αντιπολίτευσης περί «νέας διαπλοκής» απάντησε ότι πρόκειται για μια «καραμέλα που έχει λιώσει» διότι έχει αποδειχθεί ότι «το ζητούμενο για κάποια συμφέροντα και για κάποια κόμματα που ακολουθούν με εντυπωσιακό τρόπο τα κελεύσματα συγκεκριμένων κέντρων είναι να παραμείνει η αγορά στα χέρια ενός κλειστού  κλαμπ επιχειρηματιών.

«Δεν πήγαμε να κάνουμε καμία επαναστατικού τύπου ρύθμιση στο τηλεοπτικού τοπίο αλλά εφαρμόσαμε το αυτονόητο για οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα. Να υπάρχει δηλαδή όπως ορίζεται και συνταγματικά η προϋπόθεση της άδειας για όσους εκπέμπουν πανελλαδικά μέσω των δημοσίων συχνοτήτων της χώρας, όπως ρητά ορίζει το Σύνταγμα».

"Θα έχουμε εξελίξεις που θα βγάλουν τη χώρα από το βραχνά του χρέους"

Μικρή αναφορά στο τι παρέλαβε η κυβέρνηση έκανε ο κ. Παππάς λέγοντας ότι «Το 2014 έκλεισε με ύφεση, στελέχη της δεξιάς είχαν παραδεχθεί ότι τα ταμεία ήταν άδεια και θα πηγαίναμε σε στάση πληρωμών ενώ ο κ. Χαρδούβελης είχε παραδεχθεί ότι τα υπογεγραμμένα τους δεν έβγαιναν».

«Το θέμα είναι να βγεις στις αγορές με την κοινωνία όρθια» είπε ο κ. Παππάς απαντώντας ότι «θα βλέπαμε τον κόσμο ανάποδα αν ήταν αποκλειστικός στόχος να βγούμε στις αγορές, ανεξάρτητα από την κοινωνία».

Ο υπουργός αναφέρθηκε στο σχέδιο της δίκαιης ανάπτυξης που αποτελεί το στόχο της κυβέρνησης σχολιάζοντας ότι «πρέπει να αναζητηθεί η μέγιστη συσπείρωση δυνάμεων» αλλά όπως τόνισε «τα σχέδια είναι δύο, η δίκαιη ανάπτυξη με ισχυρό κοινωνικό κράτος. Απ’ την άλλη είναι το σχέδιο του αμετανόητου ακροδεξιού νεοφιλελευθερισμού».

Πιο αναλυτικά εξήγησε ότι: «Το σχέδιο του αμετανόητου ακροδεξιού νεοφιλελευθερισμού που δυστυχώς έχει υιοθετήσει η ηγεσία της Ν.Δ.η οποία έβαλε την ακροδεξιά από την προθήκη στη διοίκηση και αυτή η ακροδεξιά γράφει τις ανακοινώσεις και διευθύνει το καράβι επί της ουσίας».

«Διαρκώς αυξάνονται αυτή που δίνουν δίκιο στην ελληνική πλευρά από τους δανειστές» «Θα έχουμε εξελίξεις που θα βγάλουν την Ελλάδα από το βραχνά του χρέους» σημείωσε ο κ. Παππάς  τονίζοντας ότι «θα πρέπει να δοθεί μία λύση για το χρέος, που να αποκλείει το ενδεχόμενο η χώρα να μην μπορεί να το εξυπηρετήσει στο μέλλον, υπάρχουν πάρα πολλές λύσεις τεχνικά πρέπει να γίνουν αποδεκτές και πολιτικά. Πρέπει να συνηθίσουν κάποιοι στην ιδέα, ότι υπάρχει μια αριστερή κυβέρνηση στη χώρα που τα καταφέρνει».

Kατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL