Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.4°C
2 BF 89%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
14 °C
10.8°C14.9°C
4 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.6°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.5°C17.8°C
4 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
2 BF 100%
Σ. Φάμελλος: Με τη συμφωνία ανοίγει ο δρόμος για έξοδο από τα μνημόνια και είσοδο στην ανάπτυξη (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σ. Φάμελλος: Με τη συμφωνία ανοίγει ο δρόμος για έξοδο από τα μνημόνια και είσοδο στην ανάπτυξη (Video)

https://www.youtube.com/embed/KML1uj4_w34

«Η χθεσινή εξέλιξη αποτελεί συμβολικά και ουσιαστικά την εκκίνηση μιας διαδρομής που περιέχει ανάπτυξη, εργασία και πρόοδο για τη χώρα μας» δήλωσε σε συνέντευξή του στο ΣΚΑΙ, ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος σημειώνοντας ότι ανοίγει ο δρόμος με τον οποίο βγαίνει η χώρα από τα μνημόνια.

«Αυτό που περιγράφεται ως αποδόμηση της οικονομίας της Ελλάδας είναι ανύπαρκτο για τα δύο τελευταία χρόνια» υποστήριξε ο κ. Φάμελλος προσθέτοντας ότι «υπάρχει ένα άγχος στο σύστημα ότι αυτή η κυβέρνηση θα πετύχει».

Όπως ενημέρωσε «το τελευταίο εξάμηνο έχουν εκδοθεί 300 υπουργικές αποφάσεις για επενδύσεις και άδειες έργων και υποδομών» και τόνισε ότι «αυτά που βγαίνουν προς τα έξω είναι μόνο επικοινωνία και δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα. Ο δείκτης βιομηχανικής παραγωγής της χώρας και ο δείκτης εμπορικών συναλλαγών της χώρας είναι θετικοί όπως ήταν και το 2016».

«Το 2016 δεν ήταν χρονιά ύφεσης για την Ελλάδα, ήταν η πρώτη χρόνια που η χώρα ήταν σε θετικούς ρυθμούς και δημοσιονομικά και παραγωγικά» επανέλαβε ο κ. Φάμελλος.

«Έχει μεγάλη σημασία να αλλάζεις την πραγματικότητα αλλάζοντας και την προοπτική» πρόσθεσε υπογραμμίζοντας ότι «το αριστερό όραμα για την Ελλάδα σήμερα είναι να υπάρχει εργασία και ισονομία των πολιτών γιατί αυτό δεν υπάρχει στην Ευρώπη σήμερα».

«Η κοινωνική πολιτική, τα ανοιχτά σχολεία με όλους τους καθηγητές, οι προσλήψεις στην υγεία και το καθάρισμα των προμηθειών είναι στοιχεία αριστερής πολιτικής, διότι ο νεοφιλελευθερισμός κάνει ακριβώς το αντίθετο γιατί ξεπουλάει, απολύει και κλείνει δημόσιες λειτουργίες.» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Φάμελλος απάντησε στις ερωτήσεις περί ξεπουλήματος των πάντων τονίζοντας ότι "αν είχαμε σκοπό να ξεπουλήσουμε τα πάντα δεν θα είχε διάρκεια ζωής το υπερταμείο 99 χρόνια" επισημαίνοντας ότι στόχος της κυβέρνησης είναι η αξιοποίηση και τα έσοδα.

«Με ποιον διαπραγματευόμαστε για τα δάνεια;» αναρωτήθηκε ο αν. υπουργός Περιβάλλοντος και απάντησε «Διαπραγματευόμαστε με το χριστιανοδημοκρατικό κόμμα της Ευρώπης που έχει την πλειοψηφία των υπουργείων Οικονομικών με επικεφαλής τον κ. Βέμπερς στο Ευρωκοινοβούλιο που είναι στην ίδια ομάδα με τον Κ. Μητσοτάκη και τον Αδ. Γεωργιάδη. Εμείς διαμορφώνουμε συσχετισμούς για να έχουμε συμμαχίες υπέρ της χώρας στην Ευρώπη.»

Περιέγραψε τους στόχους της κυβέρνησης για την επόμενη μέρα και το πως αντιλαμβάνεται την ανάπτυξη.

"Βασικό σύνθημα της χώρας είναι η ανάπτυξη με πραγματικό προϊόν δηλαδή ανάπτυξη του πρωτογενή τομέα της οικονομίας και όχι αεριτζίδικα χρήματα του Χρηματιστηρίου. Προγραμματισμός στην οικονομία και αναπτυξιακά συνέδρια στην περιφέρεια".

Τέλος ο κ. Φάμελλος ανέφερε ότι απαιτούνται τομές και στην κατεύθυνση της ενίσχυσης της δημοκρατίας. Στην κατεύθυνση αυτή η συνταγματική αναθεώρηση θα πρέπει να έχει ως κύριο χαρακτηριστικό την συμμετοχή της κοινωνίας και την κατοχύρωση του δημόσιου χαρακτήρα των βασικών αγαθών όπου του νερού και της ενέργειας. Επιπλέον θα πρέπει να στοχεύει στην ενίσχυση του κοινωνικού κράτους στους τομείς της παιδείας, της υγείας και της πρόνοιας.

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL