Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
Ζαχαριάδης σε Καρύδη: Φέρατε το ΔΝΤ στην Ευρώπη, 25% ύφεση, 1 εκ. ανέργους και μας κουνάτε το δάχτυλο (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ζαχαριάδης σε Καρύδη: Φέρατε το ΔΝΤ στην Ευρώπη, 25% ύφεση, 1 εκ. ανέργους και μας κουνάτε το δάχτυλο (Video)

https://www.youtube.com/embed/roB5dY7ipNE

«Έξι φορές πάνω στο πρωτογενές πλεόνασμα πήγε η χώρα σε σχέση με τους υπολογισμούς των ευρωπαϊκών θεσμών, του ΔΝΤ ακόμα και της κυβέρνησης υπογράμμισε ο κ. Ζαχαριάδης στο ΣΤΑΡ προσθέτοντας ότι «όποιος αναγνωρίζει την προσπάθεια του ελληνικού λαού είναι σύμμαχός μας».

Ο κ. Ζαχαριάδης μέμφθηκε το στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Δ. Καρύδη για «έλλειψη δημοκρατικής παιδείας καθώς τον διέκοψε τρεις φορές κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του.

«Δεν μπορείτε να ακούσετε ότι φέρατε 6,5% πρωτογενή πλεονάσματα και εμείς διαπραγματευόμαστε πως θα τα ρίξουμε από το 3. Δεν μπορείτε να αποδεχθείτε ότι το κόμμα σας και ο κ. Παπανδρέου έφερε το ΔΝΤ στην Ευρώπη και εμείς προσπαθούμε να ξεμπλέξουμε το κουβάρι. Εσείς φέρατε 25% ύφεση στην οικονομία και κουνάτε το δάχτυλο σε μας. Εσείς αυξήσατε 1 εκ. την ανεργία και κουνάτε και το δάχτυλο. Εσείς κλείσατε μισό εκατομμύριο επιχειρήσεις και διαλύσατε την ελληνική οικονομία και κουνάτε το δάχτυλο σε μας. Δικοί σας πρώην υπουργοί πηγαίνουν στη δικαιοσύνη για κλεψιές και απατεωνιές και κουνάτε το δάχτυλο σε μας».

Αναφερόμενος στη διαπραγμάτευση τόνισε ότι είναι «κρίσιμες οι στιγμές, παλεύουμε για ένα βιώσιμο και κοινωνικά αποδεκτό σχέδιο συμφωνίας» ενώ αναφέρθηκε στα οικονομικά αποτελέσματα που επέφεραν οι αγώνες του ελληνικού λαού που αναγνωρίζονται ακόμα και από τους πολέμιους της χώρας.

Ο κ. Ζαχαριάδης υποστήριξε ότι επικρατεί «αμηχανία» σε όσους πόνταραν σε αρνητικά σενάρια εντός και εκτός της χώρας με βάση και τις εκτιμήσεις του ΔΝΤ.

«Προσπαθούμε για ένα συνολικό πακέτο που θα λέει για την ολοκλήρωση της τεχνικής συμφωνίας, τη ρύθμιση για το χρέος και για λογικά και βιώσιμα πλεονάσματα ώστε να περάσουμε στην ανάπτυξη και να αποκλιμακωθούν και οι κόκκινοι δείκτες της καθημερινότητας» είπε αναφερόμενος στους στόχους της ελληνικής κυβέρνησης που όπως είπε εργάζεται σε ένα «σενάριο συμβιβασμού των απόψεων ΔΝΤ και Γερμανίας».

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL