Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Ν.Δ. και Γεωργιάδης τάζουν... απολύσεις στο Δημόσιο, δουλειές με 500 ευρώ και τη ΔΕΗ δώρο (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ν.Δ. και Γεωργιάδης τάζουν... απολύσεις στο Δημόσιο, δουλειές με 500 ευρώ και τη ΔΕΗ δώρο (Video)

https://www.youtube.com/embed/rs5eLnjY7XI

«Όταν ο Κ. Μητσοτάκης γίνει πρωθυπουργός σε πάρα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα η ελληνική οικονομία θα γυρίσει με μεγάλη ταχύτητα. Ο κυριότερος λόγος να ψηφίσουν οι Έλληνες Κυριάκο Μητσοτάκη είναι για να βρει δουλειά…» δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ., Άδωνις Γεωργιάδης στον ΑΝΤ1.

Πως θα γίνει αυτό; Με απολύσεις στο Δημόσιο προφανώς, αφού όπως τόνισε «στον δημόσιο τομέα χάνονται τα λεφτά», ωστόσο δεν το παραδέχθηκε ευθέως όταν ρωτήθηκε για αυτό.  Ξεκάθαρα διατύπωσε τις βασικές θέσεις της Ν.Δ. για την έξοδο από την κρίση α) την απελευθέρωση των αγορών και β) τις ιδιωτικοποιήσεις.

Η πώληση της ΔΕΗ το "κρατικό μονοπώλιο για δεκαετίες" όπως υποστήριξε ο κ. Γεωργιάδης, που "χρωστάει 4 δισ. ενώ αξίζει 600 εκ." μετά και την παρουσίαση του ενεργειακού προγράμματος της Ν.Δ., την ιδιωτικοποίηση του ΑΔΜΗΕ και του "στρατηγικού επενδυτή", πρέπει να θεωρείται εκ των ων ουκ άνευ.

Τα «θα» της Ν.Δ. ξεκίνησαν με ακραίο λαϊκισμό, αναζητώντας ψηφοφόρους  στα ποσοστά των ανέργων της χώρας. «Ο άνεργος που παίρνει 0 σήμερα, θα είναι σε πολύ καλύτερη θέση με τα 500 ευρώ» μόνο που δεν θα είναι για όλους, αφού δεν γίνεται να προσληφθούν αμέσως όπως αναγκάστηκε να παραδεχθεί ο αντιπρόεδρος της Ν.Δ. απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου.

Παραδέχθηκε ωστόσο, ότι οι μισθοί θα είναι «αρχικά χαμηλοί στα 500, αλλά μετά θα μεγαλώσουν». Δεν εξήγησε με ποιο μαγικό τρόπο θα συμβεί αυτό χωρίς συλλογικές διαπραγματεύσεις τις οποίες Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ κατήργησαν και επιμένουν ως σήμερα να αρνούνται στη χώρα, σύμφωνα με τις επιταγές του ΔΝΤ και του Σόιμπλε, οι Ευρωπαίοι.

Όταν ρωτήθηκε για το πώς γίνεται σε ένα χρόνο μέσα η Ν.Δ. να βρει δουλειά σε 1.5 εκ. ανέργους απάντησε «όχι σε όλους» ενδεικτικό του τι πρόκειται να επακολουθήσει από αυτούς που κατακεραυνώνουν το «κομματικό κράτος» σήμερα.

Το όραμα της Ν.Δ. για το μέλλον της χώρας όπως φαίνεται είναι μια αγορά εργασίας με μια δεξαμενή ανέργων για φτηνό εργατικό δυναμικό, όπου «κάποιοι» θα δουλεύουν για ένα κομμάτι ψωμί, χωρίς εργασιακά δικαιώματα. Στο 1.5 εκ. ανέργων θα έχουν προστεθεί και οι απολυμένοι του Δημόσιου τομέα και όλοι θα είναι ευτυχής γιατί από το τίποτα όπως είπε ο Άδωνις τουλάχιστον θα παίρνουν 500 ευρώ δουλεύοντας όλη μέρα για χρήματα, όσα περίπου το επίδομα ανεργίας.

Ο εργασιακός μεσαίωνας συνάδει απόλυτα με το ξεπούλημα που κυνικά είχε περιγράψει σε διεθνή δίκτυα πριν λίγο καιρό o αντιπρόεδρος της Ν.Δ. και ποτέ δεν πήρε πίσω: Πάρτε Ελλάδα τώρα, που είναι φτηνή... "If you want to buy Greece, buy now it's cheap".

Κατ. Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL