Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Επανόρθωση

Συμβαίνει, όταν ένα κείμενο είναι μεγάλο, να μειώνεται για να μπορέσει να χωρέσει στον περιορισμένο χώρο της εφημερίδας. Το πρόσφατο άρθρο του Νίκου Καρανίκα “Απέναντί μας η Δεξιά και ως νοοτροπία” (“Αυγή”, 3/2/17) είχε πρωτοδημοσιευτεί στο blog του: https://tinyurl.com/jzepne6. Εκεί ο Ν. Καρανίκας αναφέρει: “Κάναμε κουβέντες τα διαβάσματά μας και βγάζαμε συμπεράσματα από τον Πασκάλ Μπρικνέρ γιατί δεν πρέπει να είμαστε ρατσιστές και φασίστες”.

Όμως κατά τη διάρκεια της επεξεργασίας του κειμένου από την εφημερίδα, η φράση αυτή έγινε εκ παραδρομής και παρανάγνωσης ως ακολούθως: “Κάναμε κουβέντες τα διαβάσματά μας και βγάζαμε συμπεράσματα από τον Πασκάλ και τον Μπρικνέρ γιατί δεν πρέπει να είμαστε ρατσιστές και φασίστες”.

Προφανώς υπάρχει ο Μπλεζ Πασκάλ (ο φυσικός, μαθηματικός, φιλόσοφος) και ο Πασκάλ Μπρικνέρ (ο Γάλλος συγγραφέας, ένας από τους λεγόμενους "νέους φιλοσόφους" ). Υπάρχουν δύο διαφορετικοί στοχαστές λοιπόν, αλλά ο Νίκος Καρανίκας αναφέρεται στον Πασκάλ Μπρικνέρ ως τον διανοητή που επηρέασε την αριστερή σκέψη τις δεκαετίες 1970 και 1980.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Οι ρωγμές στο τείχος

Οι περιοδείες του Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και οι συναντήσεις τους με τον κόσμο του εμπορίου, της εστίασης και της μικρής επιχειρηματικότητας δημιουργούν ένα σοβαρό ρήγμα στο επικοινωνιακό τείχος που έχει σηκώσει η κυβέρνηση γύρω από την πολιτική της.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις