Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.6°C19.1°C
1 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
10.6°C15.0°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 74%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
17.2°C18.6°C
3 BF 72%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C15.7°C
0 BF 67%
E.E. Εργαζόμαστε για συμφωνία με το Ταμείο / Σήμερα στην "Αυγή": Παιχνίδι Σόιμπλε με το ΔΝΤ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

E.E. Εργαζόμαστε για συμφωνία με το Ταμείο / Σήμερα στην "Αυγή": Παιχνίδι Σόιμπλε με το ΔΝΤ

E.E. Εργαζόμαστε για συμφωνία με το Ταμείο

Δεν υπάρχει πρόγραμμα χωρίς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, δηλώνει ο Γερμανός υπ. Οικονομικών λίγες ημέρες αφότου άνοιγε την πόρτα εξόδου στο ΔΝΤ

Ως προκάλυμμα για να συνεχίσει να κρύβει τις δικές του θέσεις σχετικά με τη δεύτερη αξιολόγηση χρησιμοποιεί ο Σόιμπλε το ΔΝΤ, και ειδικότερα την αβεβαιότητα ως προς τον βαθμό συμμετοχής του. Χωρίς το ΔΝΤ θα χρειαζόταν ένα νέο -ευρωπαϊκό- πρόγραμμα, αλλά κάτι τέτοιο είναι απίθανο να περάσει από τη γερμανική Βουλή και, ως εκ τούτου, να υπάρξει, δήλωσε χθες ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ανασκευάζοντας προηγούμενες δηλώσεις του, σύμφωνα με τις οποίες θα μπορούσε το ΔΝΤ να μην μετάσχει στο τρέχον πρόγραμμα. Την ίδια στιγμή ESM και Ε.Ε. ανακοίνωσαν ότι εργάζονται για πλήρη συμμετοχή του ΔΝΤ ενόψει του Eurogroup της 26ης Ιανουαρίου.

Επιφυλακτική ως προς τις προθέσεις Σόιμπλε εμφανίζεται η κυβέρνηση, που αναμένει από τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας και το ΔΝΤ να ξεκαθαρίσουν τη στάση τους.

Διαβάστε στην έντυπη έκδοση της "Αυγής"

Μάθημα αλληλεγγύης

Μαθητές, γονείς και δάσκαλοι υποδέχτηκαν με μια ανοιχτή αγκαλιά τα παιδιά των προσφύγων στα δημοτικά σχολεία του Καλοχωρίου Θεσσαλονίκης. Μέχρι τέλος του μήνα άλλα 400 προσφυγόπουλα θα ενταχθούν στα ειδικά εκπαιδευτικά προγράμματα του υπουργείου Παιδείας στην Κεντρική Μακεδονία. Με τους δασκάλους του Περάματος συναντάται σήμερα ο Κώστας Γαβρόγλου.

Τρίγωνο της διαπλοκής

Εντολή Τσίπρα: "Όλα στο φως"

Η επιβεβαίωση του τριγώνου της διαπλοκής τραπεζών, ΜΜΕ και παλαιού πολιτικού συστήματος από την Εξεταστική Επιτροπή συζητήθηκε στο Πολιτικό Συμβούλιο με τον πρωθυπουργό Αλ. Τσίπρα να δίνει εντολή "Όλα στο φως" καθώς στο πόρισμα καταγράφεται σωρεία παράνομων πράξεων.

Επιβράβευση πλαστοπροσωπίας!

Από το Αυτόφωρο στο οργανόγραμμα Μητσοτάκη

Όταν είχε αποκαλυφθεί η άμεση εμπλοκή του γραμματέα Οργανωτικού της Ν.Δ. σε πλαστοπροσωπία και λαθροχειρία στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ, που είχε οδηγήσει σε σύλληψη και παραπομπή στο Αυτόφωρο, ο Κυρ. Μητσοτάκης είχε αναγκαστεί να αποδεχθεί την παραίτηση του Β. Σπανάκη. Έως χθες, που τον αποκατέστησε χρίζοντάς τον γραμματέα Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων...

Μοτοσυκλέτες πρώτων βοηθειών

Η διαδικασία της άμεσης βοήθειας σε ένα επείγον περιστατικό και η ταχεία μεταφορά του πάσχοντος ή του τραυματία στο νοσοκομείο αποτελεί για τη σύγχρονη μεγαλούπολη ένα μεγάλο και δυσεπίλυτο πρόβλημα. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι ο χρόνος μεταφοράς είναι ανάλογος της κυκλοφοριακού και, δυστυχώς, από την ταχύτητα της επέμβασης τις περισσότερες φορές εξαρτάται η ζωή του ασθενούς ή του τραυματία...

του Γιώργου Μιχαήλ

Αυτοπαγιδευμένη στο Brexit η κυβέρνηση του Λονδίνου

Αυτοπαγιδευμένη στις αντιφάσεις της, η κυβέρνηση του Λονδίνου εκλιπαρεί τις ισχυρές τράπεζες του λονδρέζικου City να μην "μετακομίσουν" στη Γαλλία και τη Γερμανία, ενώ απ' την άλλη απειλεί ότι θα μετατρέψει τη Βρετανία σε μεγάλο φοροπαράδεισο της Ευρώπης. Χθες η Lloyds, η μεγαλύτερη τράπεζα στεγαστικών δανείων της Βρετανίας, και η Goldman Sachs γνωστοποίησαν ότι θα μεταφέρουν μέρος των δραστηριοτήτων τους στη Φρανκφούρτη. "Ο δρόμος μπροστά μας θα είναι αβέβαιος" προειδοποίησε η Τερέζα Μέι.

Χιονοστιβάδα λαθών και αδιαφορίας

Μάταια περίμεναν επί ώρες το εκχιονιστικό οι δεκάδες αποκλεισμένοι επισκέπτες του ξενοδοχείου που καταπλακώθηκε από τη χιονοστιβάδα κοντά στην Πεσκάρα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL