Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Σήμερα στην Αυγή: Πίεση Ντράγκι για το χρέος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σήμερα στην Αυγή: Πίεση Ντράγκι για το χρέος

*Την ανάγκη αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους τονίζει με τις συνήθεις προσεκτικές διατυπώσεις του ο κεντρικός τραπεζίτης της Ευρωζώνης, κόντρα στην εκπεφρασμένη επιθυμία για αναβολή της συζήτησης από τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών

*Το ζήτημα του χρέους και την ανάγκη τήρησης των συμφωνηθέντων εκ μέρους των εταίρων έθεσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στη συνάντησή του με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, ο οποίος και έτεινε ευήκοον ους

*Σήμερα οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ και τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ

*Για υπονόμευση της διαπραγμάτευσης και εκκωφαντική σιωπή στο θέμα του χρέους κατηγορεί η κυβέρνηση τη Ν.Δ.

Διαβάστε τα υπόλοιπα θέματα στην έντυπη έκδοση της 'Αυγής":

https://www.avgi.gr/subscriptions

Εν όψει της απόφασης του ΣτΕ

Σκηνικό τρομοκράτησης των δικαστών στήνει η Ν.Δ.

Θέμα... Δημοκρατίας, με παράλληλη εκτόξευση κατηγοριών για... παρακράτος εγείρει η Ν.Δ. εν όψει της απόφασης του ΣτΕ για τις τηλεοπτικές άδειες. Καταγγέλοντας τις συνεχείς παρεμβάσεις και υποδείξεις από Ν.Δ. και ΜΜΕ στη Δικαιοσύνη, η κυβέρνηση στηλίτευσε τη δημιουργία κλίματος τρομοκράτησης των δικαστών από την αξιωματική αντιπολίτευση, την οποία κατηγόρησε ότι "υπερασπίζεται τα συμφέροντα που έφεραν τη χώρα σε αυτή την κατάσταση".

Τροπολογία Βερναρδάκη: "Έξωση" των εργολάβων από νοσοκομεία και δημόσιες υπηρεσίες

Παρ' ότι υπερψηφίστηκε με ευρεία πλειοψηφία το νομοσχέδιο για την Κοινωνική Οικονομία, Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ "ξεσηκώθηκαν" κατά της τροπολογίας που βάζει οριστικό τέλος στο πάρτι των εργολάβων καθαρισμού, σίτισης και φύλαξης σε νοσοκομεία και άλλες υπηρεσίες και εξοικονομεί σημαντικά ποσά για το Δημόσιο.

«Δεκατιανό στο σχολείο»: Πρόγραμμα για 11.050 μαθητές

Την έναρξη του προγράμματος «Δεκατιανό στο Σχολείο» σε 68 Δημοτικά σχολεία και Νηπιαγωγεία στην Αττική ανακοίνωσαν, σε κοινή συνέντευξη Τύπου, η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου και ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Νίκος Φίλης.

555 εκατ. για ενίσχυση της βιολογικής γεωργίας

Κονδύλια ύψους 555 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για την ενίσχυση της βιολογικής γεωργίας και κτηνοτροφίας, στο πλαίσιο προγράμματος για το οποίο το σχέδιο απόφασης του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης τέθηκε σε διαβούλευση έως την ερχόμενη Πέμπτη 27 Οκτωβρίου.

Άλλα 970 εκατ. για απασχόληση και υποδομές

Η κατανομή των επιπλέον κοινοτικών πόρων, ύψους 970 εκατ. ευρώ, που θα λάβει η Ελλάδα το 2017 μετά την αναθεώρηση της κατανομής της Πολιτικής για τη Συνοχή, εξετάστηκε χθες στο ΚΥΣΟΙΠ, όπου αποφασίστηκε να κατανεμηθούν μεταξύ του ταμείου για τις υποδομές και την επιχειρηματικότητα και του ταμείου για τις κοινωνικές δράσεις, με κύρια προτεραιότητα τη χρηματοδότηση δράσεων για την ενίσχυση της απασχόλησης και τη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας.

Ποινική δίωξη στον Δ. Κοντομηνά για φοροδιαφυγή - ξέπλυμα

Κεντροαριστερές πλαγιοκοπήσεις στο Ποτάμι

Μπορεί ο Στ. Θεοδωράκης να δηλώνει "Δεν θα πάμε με κανέναν", "Δεν θα γίνουμε συνιστώσα του ΠΑΣΟΚ", αλλά οι πλαγιοκοπήσεις εντείνονται, με τον Ανδ. Λοβέρδο να επαναφέρει την πρόταση για κοινή Κοινοβουλευτική Ομάδα και τις Κινήσεις Πολιτών για τη Σοσιαλδημοκρατία να συναντιούνται με την Άννα Διαμαντοπούλου για να αναθερμάνουν το σενάριο της ενιαίας Κεντροαριστεράς.

"Everything old is new again"

Η έννοια του ιστορικού χρόνου έχει ταλαιπωρήσει όλους όσους έχουν ασχοληθεί με το αντικείμενο της Ιστορίας. Συνδέεται δε με πολλές άλλες έννοιες όπως «η εποχή», «οι κύκλοι», «το παρελθόν», «το μέλλον», «η διαδρομή» και, βεβαίως, η «πρόοδος». Κάθε περιοδολόγηση του χρόνου, όπως επισημαίνει ο Ζακ Λε Γκοφ, «τοποθετεί μια ανθρώπινη πράξη στον άξονα του χρόνου και υπογραμμίζει τη μη ουδετερότητα της κατάτμησής του»1.

του Χρήστου Σίμου

Ο Ερντογάν βομβαρδίζει τους Κούρδους της Συρίας

Στους Κούρδους της Συρίας ξεσπά ο Ερντογάν μετά τον "αποκλεισμό" της Τουρκίας από τη μάχη της Μοσούλης, καθώς τουρκικά μαχητικά βομβάρδισαν θέσεις των κουρδικών μονάδων στο Χαλέπι. Την παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας ζητούν οι Κούρδοι, με κατάρριψη οποιουδήποτε τουρκικού μαχητικού προειδοποιεί η Δαμασκός.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL