Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.2°C24.7°C
3 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
14.8°C19.6°C
3 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
15.4°C18.0°C
5 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.9°C22.2°C
4 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C20.9°C
0 BF 43%
Νάνοι στη χώρα των γιγάντων...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νάνοι στη χώρα των γιγάντων...

Είναι πια πασίγνωστο το ποιος έχει το «καλύτερο βιογραφικό» στην Ελλάδα, αφού ο Κυριάκος δεν αφήνει ευκαιρία να μην αυτοδιαφημιστεί. Το περίφημο αυτό βιογραφικό, βέβαια, εξασφαλίστηκε με τα λεφτά και τις γνωριμίες του μπαμπά, καθώς και τις «υποχρεώσεις» φίλων του μπαμπά που ξεπληρώνονταν με διορισμούς και διευκολύνσεις προς τον γιο!

Ο μπαμπάς έστρωσε το «κόκκινο χαλί» (γαλαζόμαυρο στην προκειμένη περίπτωση!) προς την πολιτική σταδιοδρομία του Κυριάκου, που πιστεύει ακράδαντα ότι είναι ο μόνος που έχει τα εχέγγυα για την ανώτατη πολιτική βαθμίδα της χώρας. Βέβαια, αυτό λέγεται και εμμονή, που μπορεί να παρεξηγηθεί και ως δείγμα κάποιας ψυχολογικής κατάστασης όχι απόλυτα υγιούς.

Ο επηρμένος Κυριάκος πιστεύει ότι είναι ο πολιτικός γίγαντας που δικαιωματικά πρέπει να ηγείται της χώρας. Βλέπετε, είναι και τα δύο μέτρα του σωματικού του ύψους (καλύτερα να μην αναφερθώ στο πνευματικό του ύψος!), που παίζει κι αυτό κάποιο ρόλο. Το είπε, άλλωστε, και ο μπαμπάς του σε τηλεοπτική συνέντευξη! Άλλο, λοιπόν, 1,75 κι άλλο 1,90! Ανήκεις στους μικρούς γίγαντες...

Γύρισε, λοιπόν, ο «γίγας» Κυριάκος στη «λιλιπούτεια» Ελλάδα και, ως άλλος Γκιούλιβερ, βάλθηκε να μας... «βοηθήσει»! Είναι δε τόση η επιρροή του, που μπορεί και την Πορτογαλία ακόμη να μεταφέρει στη γειτονιά μας...

Αλλά δεν είναι μόνο ο Κυριάκος, του οποίου η «γιγάντια» σκιά σκεπάζει τα πάντα, είναι κι άλλοι «γίγαντες» στη λιλιπούτεια χώρα μας. Είναι κι ο Σταύρος! Άλλος «γίγαντας» του πνεύματος και της πολιτικής! Χαμηλότερος του Κυριάκου σε σωματικό ύψος, αλλά ισοϋψής στο πνευματικό! Χωρίς περγαμηνές από το Χάρβαρντ ή από οπουδήποτε αλλού αυτός. Όμως, οι... ιδιοφυΐες δεν χρειάζονται πτυχία!

Έτσι, ο Σταύρος, «απολίτικος», απαίδευτος, άσχετος, ανόητος (εδώ μπορούμε να βάλουμε πολλά επίθετα με το στερητικό «α»), γίγαντας του τίποτα, ξεκίνησε να γίνει αρχηγός κόμματος και, γιατί όχι, μελλοντικός πρωθυπουργός! Πήγε, μάλιστα, και στας Ευρώπας να μιλήσει με ηγέτες, να τους εντυπωσιάσει! (Πού πας ξυπόλητος στ’ αγκάθια, ρε Σταύρο;) Παίρνει και περισπούδαστο ύφος! Ο λαός μας λέει «Κι η μυλωνού τον άντρα της με τους πραματευτάδες»!

Εκεί κοντά στις «όχθες» του ρυακιού (δεν είναι πια Ποτάμι αλλά ρυάκι!), όμως, κάθεται και λούζεται μια «πανώρια κόρη», μια γιγαντιαία πολιτική προσωπικότητα, η Φώφη! Βαριά και η σκιά της Φώφης... Μόνο που το ΠΑΣΟΚ μού θυμίζει... δίκροκο αυγό! Ποιος είναι, τελικά, ο πρόεδρός του; Η Φώφη ή ο Μπένι; Ή μήπως ο παραλίγο πρόεδρος Λοβέρδος; Γίγαντες, πάντως, όλοι!

Όταν ο Μεϊμαράκης ήταν προσωρινός πρόεδρος της Ν.Δ., ρωτήθηκε από δημοσιογράφους ποια γνώμη είχε για τα προσόντα της νέας προέδρου του ΠΑΣΟΚ, απάντησε: «Είναι καλή μητέρα»... Ε, λοιπόν, εάν αυτό είναι το κύριο προσόν για να γίνεσαι πρόεδρος κόμματος ή έστω... αποκόμματος στην Ελλάδα, τότε θα πρέπει να είχαμε τουλάχιστον ένα εκατομμύριο κόμματα! Αλλά η Φώφη έχει κι άλλο προσόν, εντελώς τυχαίο: Είναι κόρη του Γιώργου Γεννηματά, προσόν για το οποίο ουδόλως κοπίασε, αλλά πλειστάκις ρεζίλεψε... Από σπουδές... Ένα προπτυχιακό από το Καποδιστριακό. Λόγω, όμως, του... πατρικού προσόντος, διορίστηκε «αξιοκρατικά» στέλεχος της Εθνικής Τράπεζας στα 22 της, πριν καν πάρει το προπτυχιακό! Και από τα 50 της... συνταξιούχος! («Γιαλαντζί» σοσιαλισμός!)

Πάντως, εγώ απολαμβάνω εκείνες τις γυμνασιακές εκθέσεις που διαβάζει με στόμφο η Φώφη στη Βουλή και τα «βαθυστόχαστα» σχόλια του ασυνάρτητου Σταύρου στους δημοσιογράφους! (Χαίρε βάθος αμέτρητον...)

Νομίζω πως θα πρέπει να αισθάνονται λίγο άβολα τα στελέχη της κυβέρνησης καθώς βρίσκονται υπό τη σκιά τέτοιων γιγάντων... Και να ήταν μόνο αυτοί; Ουδείς γελοιωδέστερος του Κυριάκου εάν δεν υπήρχε ο Σταύρος, αλλά και ουδείς χυδαιότερος του Λοβέρδου εάν δεν υπήρχε ο Άδωνις κ.ο.κ. ...

Όλοι, όμως, αυτοί οι «γίγαντες» της πολιτικής και του πνεύματος στην πραγματικότητα είναι νάνοι, που κοιτάζονται σε μεγεθυντικό καθρέφτη, όπου και φαίνονται μόνο οι ίδιοι, διότι οι αληθινοί γίγαντες, οι κοινωνικοί αγωνιστές, οι αξιόλογοι ως άνθρωποι και ηγέτες δεν χωρούν στον καθρέφτη των νάνων...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL