Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
15.8°C19.3°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
16 °C
11.6°C19.0°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
12.0°C15.9°C
2 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.8°C19.7°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
11 °C
10.9°C15.7°C
0 BF 82%
Δ. Στούμπος: "Ανέκδοτα" αποπροσανατολισμού και "λάσπη" της Ν.Δ. εναντίον της ΑΥΓΗΣ (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Στούμπος: "Ανέκδοτα" αποπροσανατολισμού και "λάσπη" της Ν.Δ. εναντίον της ΑΥΓΗΣ (Video)

Αναλυτικά, ανέφερε ότι η ΑΥΓΗ έχει μόνο ένα δάνειο που εξυπηρετείται κανονικά και ανελλιπώς ενώ πρόσθεσε ότι είναι το μόνο μέσο που ελέγχθηκε από το ΕΤΑΠ–ΜΜΕ. Επιπλέον ενημέρωσε αναλυτικά για την μετατροπή της εφημερίδας από προσωπική σε μετοχική, τη διαδικασία δανεισμού, τις προσπάθειες και τη θυσία των εργαζομένων της, που έχουν χάσει χρήματα εθελοντικά, για να μείνει ανοικτή η εφημερίδα, για χάρη της πολυφωνίας μιας πολυφωνίας που τόνισε «οι μέθοδοι του κ. Τζαβάρα και άλλων, οδηγούν στη διαπλοκή».

Το μόνο που βρήκε να αντιπαραθέσει η Ν.Δ. στη συζήτηση στην εξεταστική Επιτροπή για τα θέματα διαφάνειας, τα δάνεια των κομμάτων και τα θαλασσοδάνεια των ΜΜΕ είναι ένα κατασκεύασμα υποστήριξε ο διευθύνων σύμβουλος της εφημερίδας, χωρίς να δίνει καμία απάντηση για τα δάνεια ύψους 370 ευρώ της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.

«Από κάποτε που ήταν προσωπική εταιρεία του αγωνιστή της Δημοκρατίας και της Αριστεράς, Λευτέρη Βουτσά, πριν από 18 χρόνια,  με δημόσιες πράξεις και κινήσεις νόμιμες και απόλυτα διαφανής συγκρότησε μια πολυμετοχική εταιρεία λαϊκής βάσης και μέχρι και σήμερα στο μετοχολόγιο της έχει περίπου 2.500 μικρούς μεσαίους και μεγάλους μετόχους και δεν είναι κρυφό μυστικό ότι ο ισχυρός μέτοχος το 35% ήταν ο Συνασπισμός και μετέπειτα ο ΣΥΡΙΖΑ» εξήγησε ο κ. Στούμπος.

Ντροπή για έμπειρους πολιτικούς αντί να μιλούν για τα θαλασσοδάνεια των ΜΜΕ να λασπολογούν ενάντια στην ΑΥΓΗ

Υπάρχουν και εταιρείες στο μετοχολόγιο υπογράμμισε ο κ. Στούμπος, καθώς πολλοί μέτοχοι έδιναν τα στοιχεία της εταιρείας τους, ενώ πρόσθεσε ότι οι εργαζόμενοι της έχουν ποσοστό 12.5% στην εφημερίδα. «Η ΑΥΓΗ ήταν η πρώτη εφημερίδα που εφάρμοσε αυτό το μοντέλο ισχυρός μέτοχος, συνεταιρισμός των εργαζομένων, υποστήριξη των αναγνωστών και με δέσμευση να μην είναι στο Χρηματιστήριο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

 «Έχουν γίνει τρεις συνολικά αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου, οι οποίες όλες πήγαν στο μισθολόγιο της εφημερίδας, γιατί είναι δυσανάλογη η κυκλοφορία της με τις συνθήκες επιβίωσης και μιας ουσιαστικής δημοσιογραφίας, με χρώμα Αριστεράς».

Η δανειοδότηση που πήρε η ΑΥΓΗ από την Εθνική Τράπεζα το 2007, 2008 και 2009 έγινε επί Ν.Δ. και υπάρχει σκοπιμότητα όταν αυτό αποκρύπτεται. Επιπλέον αυτή η δανειοδότηση εξασφαλίστηκε και εξυπηρετείται ανελλιπώς, από τότε ως και σήμερα. Κάλεσε τέλος, τον κ. Τζαβάρα να έρθει να δει τα 2.500 πρόσωπα του μετοχολογίου της ΑΥΓΗΣ και όπως είπε θα χαιρόταν αν ήταν μικρομέτοχος και ο ίδιος μιας και η ΑΥΓΗ ήταν η μοναδική εφημερίδα που έκλεισε η δικτατορία.

«Είναι θέμα δεοντολογίας και ουσίας και αποτελεί ντροπή για έμπειρους πολιτικούς αντί για το μείζον θέμα των θαλασσοδανείων να διαστρεβλώνετε η απάντηση της εφημερίδας» αντέτεινε ο κ. Στούμπος στον κ. Τζαβάρα της Ν.Δ. που δεν βρήκε καμία απάντηση να δώσει για τα υπέρογκα και μη εξυπηρετούμενα δάνεια της Ν.Δ. αντ’ αυτού ασχολούνται με το δάνειο επιβίωσης της ΑΥΓΗΣ.

«Πείτε μου ποιος είναι πίσω από την off shore» επέμεινε να ρωτά ο κ. Τζαβάρας για μια οικονομική συνεισφορά 49.500 ευρώ, για να λάβει την απάντηση από τον Δ. Στούμπο: «Ο μεγάλος μανιτού και εσείς, το αποκαλύψατε…»

Η ΑΥΓΗ έκανε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου με πραγματικούς μετόχους φυσικά πρόσωπα και μικρές εταιρείες, δημόσια, νόμιμα και διαφανώς. Το ποσό που πήραμε από την κυπριακή εταιρεία είναι 49.500 σε σύνολο αύξησης μετοχικού κεφαλαίου 1 εκ. με καταβολή μέσω τραπέζης. Όλα τα άλλα είναι αποπροσανατολισμός από το μείζων που είναι το θέμα της διαφάνειας στη χώρα τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος της εφημερίδας Η ΑΥΓΗ.

Κατ. Μπρέγιαννη

Διαβάστε επίσης:

Μη εξυπηρετούμενα τα δάνεια της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ προς την Εθνική Τράπεζα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL