Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Το αγαθό της ενημέρωσης α λα Ν.Δ.
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το αγαθό της ενημέρωσης α λα Ν.Δ.

Του Γιώργου Κυρίτση

Επιμένει η αντιπολίτευση και μερικά ΜΜΕ ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να περιορίσει την ελευθεροτυπία και το δικαίωμα στην πληροφόρηση. Να ελέγξει το Διαδίκτυο, να δημιουργήσει μια μονοφωνική αυτοκρατορία του ΣΥΡΙΖΑ. Ας δούμε, λοιπόν, την ενημέρωση την οποία προσφέρει η αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ που τη στηρίζουν. Μαθαίνουμε ότι το προσφυγικό και οι αυξημένες ροές προσφύγων και μεταναστών που περνούν από την Ελλάδα για να καταλήξουν στη Γερμανία έρχονται όχι επειδή γίνεται ο πόλεμος στη Συρία, ούτε επειδή ο Ερντογάν ομολόγησε ότι σπρώχνει κόσμο για να πιέσει την Ε.Ε., ούτε μετά τις selfie που έβγαζε η Γερμανίδα καγκελάριος με τους πρόσφυγες, αλλά επειδή πέρυσι είχε κάνει μια δήλωση η τότε αρμόδια υπουργός Τασία Χριστοδουλοπούλου.

Μαθαίνουμε επίσης για τη λίστα Μπόργιανς -στον ελάχιστο χώρο και χρόνο που διαθέτουν για τέτοιου είδους ειδήσεις στα "ψιλά"- ότι ούτε λίγο ούτε πολύ ο Γερμανός υπουργός κυνηγούσε την ελληνική κυβέρνηση επί Σαμαρά - Βενιζέλου για να την ενημερώσει για Γερμανούς και όχι για Έλληνες φοροφυγάδες.

Μαθαίνουμε ακόμη ότι το κύκλωμα εκβιαστών που αποκαλύφθηκε, παρ' ότι εξέδιδε μια ακροδεξιά εφημερίδα με πρωτοσέλιδα υπέρ του σημερινού προέδρου της Ν.Δ. και παρά το γεγονός ότι ο ένας από τους κατηγορούμενους ήταν υπάλληλος στο υπουργείο Εξωτερικών επί Σταύρου Δήμα (άρα θα μπορούσε σήμερα να είναι στην Προεδρία της Δημοκρατίας), παρ' όλα αυτά το κύκλωμα των εκβιαστών είχε σχέσεις... με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και αυτό τη στιγμή που η κυβέρνηση έχει ήδη σε ανύποπτο χρόνο νομοθετήσει το μητρώο Διαδικτύου ώστε να μην νέμονται την κρατική διαφήμιση λαθρόβια sites. Αλλά ακόμα κι αυτό ερμηνεύτηκε ως προσπάθεια ελέγχου του Διαδικτύου.

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση ούτε θέλει ούτε μπορεί να ελεγξει την ενημέρωση και τα ΜΜΕ. Πολλώ δε μάλλον την αντιπολίτευση. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ που τη στηρίζουν δεν πρέπει να αντιληφθούν την κρισιμότητα των στιγμών, τη σοβαρότητα της κατάστασης και, ειδικά στα θέματα που έχουν να κάνουν με το προσφυγικό και είναι εν ου παικτοίς, να μην πυροδοτούν ακραίες και επικίνδυνες καταστάσεις για μικροπολιτικά ή "μικροεπιχειρηματικά" συμφέροντα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL