Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Η αξιοπρεπής εργασία των γυναικών, προϋπόθεση για την ισότητα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η αξιοπρεπής εργασία των γυναικών, προϋπόθεση για την ισότητα

Με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή γυναικών πραγματοποιήθηκε η ημερίδα που διοργάνωσε το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής / Φύλου του ΣΥΡΙΖΑ και το Κόμμα της Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), με θέμα «Η αξιοπρεπής εργασία των γυναικών, προϋπόθεση για την ισότητα» το Σάββατο 25 Απριλίου 2015, στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων. Στην ημερίδα χαιρέτισαν ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης Δημήτρης Στρατούλης, και η γενική γραμματέας Ισότητας Φωτεινή Κούβελα, που εξέφρασαν τη δέσμευση της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τα ζητήματα των διακρίσεων στις εργασιακές σχέσεις, καθώς και η Μαϊτέ Μολά, αντιπρόεδρος του ΚΕΑ.

Παρουσιάστηκαν ενδιαφέρουσες εισηγήσεις που φώτισαν, με στατιστικά στοιχεία και νεότερες μελέτες που έχουν πραγματοποιηθεί, τους τομείς της αδήλωτης εργασίας, των ελαστικών μορφών απασχόλησης, της προστασίας της μητρότητας και των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των γυναικών. Με αφετηρία τις εισηγήσεις ακολούθησε συζήτηση και κατάθεση απόψεων και προτάσεων από τις γυναίκες που συμμετείχαν.

Το Εντός Φύλου ξεκινά από σήμερα την παρουσίαση τμηματικά των ομιλιών και των εισηγήσεων που παρουσιάστηκαν, η οποία θα ολοκληρωθεί στα επόμενα ένθετα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL