Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Φ. Κουβέλης: Να ανοίξει άμεσα η ΕΡΤ και συνεχίζουμε...

(Photo Eurokinissi)

Να φύγει άμεσα το μαύρο από την οθόνη, τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ., Φώτης Κουβέλης, στις δηλώσεις που έκανε από τα γραφεία του κόμματος στην Αγίου Κωνσταντίνου, αμέσως μετά τη συνάντηση των τριών...

Να φύγει άμεσα το μαύρο από την οθόνη, τόνισε ο πρόεδρος της ΔΗΜ.ΑΡ., Φώτης Κουβέλης, στις δηλώσεις που έκανε από τα γραφεία του κόμματος στην Αγίου Κωνσταντίνου, αμέσως μετά τη συνάντηση των τριών πολιτικών αρχηγών της κυβέρνησης. Οι δηλώσεις καθιστούν σαφές πως η βασική μέριμνα της ΔΗΜ.ΑΡ. σε ό,τι αφορά το άμεσο μέλλον της ΕΡΤ δεν είναι άλλο πέρα από την άμεση επαναλειτουργία των καναλιών, με τα υπόλοιπα θέματα, όπως των εργαζομένων και του διοικητικού καθεστώτος, να μένουν στον αέρα, σύμφωνα και με την απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας.
"Ο πρωθυπουργός οφείλει να θέσει σε κίνηση τη λειτουργία της ΕΡΤ και από εκεί και πέρα η αναδιάρθρωση πρέπει να δρομολογηθεί" υπογράμμισε ο Φώτης Κουβέλης.
Σχολιάζοντας την απόφαση του ΣτΕ, ο Φ. Κουβέλης άσκησε κριτική στον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά σημειώνοντας πως "η απόφαση επιτάσσει να λειτουργήσουν όλες οι συχνότητες. Η ίδια η απόφαση υποστηρίζει ότι δεν έπρεπε να διακοπεί η λειτουργία. Αναμένουμε όλες οι συχνότητες να λειτουργήσουν πραγματικά. Η απόφαση συντάσσεται με αυτό που είχαμε πει". Και πρόσθεσε: "Το ζήτημα της ΕΡΤ ήταν πάρα πολύ σημαντικό και ανέδειξε το γεγονός ότι κανένας δεν δικαιούται να ενεργεί με μονομέρεια. Ο κ. Σαμαράς λειτούργησε μονομερώς".
Επιπρόσθετα ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ ξεκαθάρισε πως το ζήτημα της ΕΡΤ ανέδειξε βαθύτερα προβλήματα στη λειτουργία της κυβέρνησης υπογραμμίζοντας πως "με το ζήτημα της ΕΡΤ Α.Ε. ήρθαν στην επιφάνεια και συζητήθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν στην ανάγκη της συλλειτουργίας των τριών κομμάτων".
Τέλος, ο Φώτης Κουβέλης υπερθέματισε της αναγκαιότητας της συνέχισης των μεταρρυθμίσεων σημειώνοντας: "Άλλης τάξεως ζήτημα οι μεταρρυθμίσεις και άλλο η συγκεκριμένη επιλογή να διακοπεί απότομα η λειτουργία της ΕΡΤ. Η συζήτηση θα συνεχιστεί την Τετάρτη. Ο κ. πρωθυπουργός έχει στα χέρια του την απόφαση του ΣτΕ. Η απόφαση πρέπει να αξιολογηθεί".

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ο εξευτελισμός του Χρυσοχοϊδη και της Ν.Δ.

Τα χθεσινά γεγονότα στην πλατεία Συντάγματος, την ώρα που συζητιόταν το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις, είναι εικόνες και από το παρελθόν και από το μέλλον. Είχαν όμως και ένα παράπλευρο αποτέλεσμα: προκάλεσαν τον απόλυτο διασυρμό της Νέας Δημοκρατίας μέσα στη Βουλή.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις