Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.1°C18.0°C
0 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.3°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.4°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.1°C
2 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 81%
Γ. Μηλιός: Η κυβέρνηση θα πέσει κάτω από το βάρος της λαϊκής βούλησης (VIDEO)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γ. Μηλιός: Η κυβέρνηση θα πέσει κάτω από το βάρος της λαϊκής βούλησης (VIDEO)

//www.youtube.com/embed/vnPi-6QNzag?rel=0

Μετά τις ευρωεκλογές και τις περιφερειακές εκλογές θα είναι τόσο σαφής η αναντιστοιχία ανάμεσα στη λαϊκή βούληση και το συσχετισμό μέσα στη βουλή, που η κυβέρνηση δεν θα μπορέσει να αντέξει άλλο, προέταξε την εκτίμηση του ΣΥΡΙΖΑ αναφορικά με τις εκλογές, ο Γ. Μηλιός στο Mega.

Επεσήμανε μάλιστα ότι στην Ιταλία συγκροτήθηκε λίστα υποστήριξης. Η υποψηφιότητά του για την προεδρεία της Ε.Ε. θεωρείται σήμα για αλλαγή των πολιτικών της λιτότητας σε όλη την Ευρώπη. «Θέλουμε μια άλλη Ευρώπη κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης.» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τέλος υποστήριξε ότι βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σημείο αλλαγής πολιτικής και αν δεν υπάρξει κυβερνητική αλλαγή δεν θα είναι καλύτερη η διαπραγματευτική θέση των εργαζομένων του ελληνικού λαού.

Το τελευταίο ψέμα της κυβέρνησης ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα

«Νέα μέτρα θα υπάρξουν. Το τελευταίο ψέμα της κυβέρνησης πριν πέσει είναι ότι δεν θα υπάρχουν νέα μέτρα. Μπορεί να μην το βαφτίσουν μνημόνιο να το πουν κάπως αλλιώς μπορεί να πουν ότι είναι παλιά μέτρα τα οποία τώρα εφαρμόζονται.» υποστήριξε ο υπεύθυνος οικονομικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνεχίζοντας διευκρίνισε ότι το πλεόνασμα που επικαλείται θριαμβευτικά η κυβέρνηση είναι καταστροφικό για την χώρα, για παράδειγμα αν κλείσουμε όλα τα νοσοκομεία της χώρας θα έχουμε πλεόνασμα, αλλά δεν είναι κάτι για το οποίο μπορούμε να περηφανευόμαστε.

Η διαπραγμάτευση με την τρόικα είναι περισσότερο μια επικοινωνιακή κατασκευή, παρά μια πραγματικότητα  αφού και οι δύο πλευρές υποστηρίζουν τα ίδια συμφέροντα και τη συνέχιση της λιτότητας στην Ευρώπη.

Τέλος ανέδειξε την αναντιστοιχία λόγων και πράξεων που συνήθως χαρακτηρίζει τις υποσχέσεις που δίνονται στους πληγέντες ακραίων φυσικών φαινομένων, όπως έγινε στο παρελθόν στην Ηλεία.

Ενώ αντίθετα η αποκατάσταση ανθρώπων και ζημιών θα έπρεπε να είναι προτεραιότητα, προσθέτοντας επίσης ότι σε μια έκτακτη περίπτωση αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως οι πολιτικές που αποδομούν το ελληνικό κράτος είναι και επικίνδυνες.

Kατερίνα Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL