Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Σκουρλέτης: Ενωτικά στην εκλογική μάχη με νέα άφθαρτα πρόσωπα και σαφές πολιτικό στίγμα (VIDEO)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σκουρλέτης: Ενωτικά στην εκλογική μάχη με νέα άφθαρτα πρόσωπα και σαφές πολιτικό στίγμα (VIDEO)

//www.youtube.com/embed/ai_-M7xG8HQ?rel=0

Η δέσμευση όλων στον ΣΥΡΙΖΑ είναι να δώσουν με ενωτικό τρόπο τη μάχη των αυτοδιοικητικών εκλογών δήλωσε ο Π. Σκουρλέτης σχολιάζοντας την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ για τις υποψηφιότητες που προτάθηκαν και τις απόψεις του κόμματος περί εκλογικών συμμαχιών στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ.

Το πιο σημαντικό από τη διήμερη συνεδρίαση της ΚΕ είναι η επιλογή που εγκρίθηκε να υπάρξουν νέα, καθαρά, άφθαρτα πρόσωπα, με ένα σαφές πολιτικό στίγμα απέναντι σε ένα διεφθαρμένο πολιτικό καθεστώς. Οι  δύο υποψηφιότητες για το Δ. Αθηναίων και την Περιφέρεια έχουν ήδη κερδίσει τις εντυπώσεις.

Η άποψη του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι απευθύνεται σε όλους τους πολίτες που αποδεσμεύονται από το σοσιαλιστικό χώρο, τους ανένταχτους, τους οικολόγους συμπεριλαμβανομένου και του χώρου της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς. Μέχρι σήμερα αυτή την πολιτική ακολουθούμε και υπάρχει μεγάλη ανταπόκριση.

Στον ΣΥΡΙΖΑ είναι θεσμικά κατοχυρωμένο το δημοκρατικό δικαίωμα της πολιτική διαφοροποίησης. Σε κάθε περίπτωση δεν υπήρξε η παραμικρή διαφωνία στο ζήτημα της συμπόρευσης όλων μαζί στην κρίσιμη μάχη των εκλογών.

Δήλωσε επίσης ότι συχνά ο απόηχος των διαφωνιών είναι υπερβολικός και δεν συνάδει με το ενωτικό κλίμα στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Οι διαφωνίες δεν τραυματίζουν το συνολικό ιστό του κόμματός μας ενώ κατηγορηματικά συμπλήρωσε ότι σε καμιά περίπτωση, δεν επηρεάζουν τα επιλεγόμενα πρόσωπα, οι όποιες διαφορετικές εκτιμήσεις που καταγράφηκαν στην χθεσινή συνεδρίαση. Αυτό που σφραγίζει το τέλος των εργασιών της χθεσινής Κ.Ε. είναι η δέσμευση όλων με ένα ενωτικό τρόπο να δοθεί η μάχη των επικείμενων εκλογών.

Αναφορικά με ενδεχόμενες μελλοντικές συνεργασίες δήλωσε ότι προηγείται να δείξουν τα αναγκαία δείγματα γραφής οι όποιοι μελλοντικοί πολιτικοί σύμμαχοι για να υπάρξουν οι προϋποθέσεις για σύναψη συμμαχιών, ως σήμερα δεν έχουμε δει κάτι τέτοιο. Σχολιάζοντας την υποψηφιότητα Βουδούρη επεσήμανε ότι είχε μια συγκεκριμένη πολιτική αποστασιοποίησης από προηγούμενες πολιτικές του επιλογές. Αυτή η μετατόπιση άλλωστε χαρακτηρίζει ένα κομμάτι ψηφοφόρων που κινείται ανάλογα.

Τέλος με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο δήλωσε ότι: «Σε καμιά περίπτωση όμως δεν θα μπορούσε να γίνει καμία συνεργασία με πρόσωπα που συμμετείχαν σε κρίσιμες κυβερνητικές θέσεις, από την κυβέρνηση Παπανδρέου και έπειτα.» Αυτό το σκεπτικό άλλωστε χαρακτηρίζει και την επιλογή των υποψηφίων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές. Τέλος έκανε σαφές ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχουν συνιστώσες αυτή τη στιγμή. Υπάρχουν τάσεις και ρεύματα με κατοχυρωμένη δημοκρατική λειτουργία εντός του πλαισίου που έχουμε διαμορφώσει με βάση και όλοι έχουμε τα ίδια δικαιώματα και υποχρεώσεις όπως αυτά καθορίζονται από το καταστατικό και τις αποφάσεις του συνεδρίου μας.

Κατερίνα Μπρέγιαννη

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL