Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Τεύχος 59 των «Ισοτρικών»: μνήμη Μάρθας Πύλια

    Κυκλοφόρησε, από τον εκδοτικό οίκο Μέλισσα σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη, το 59ο τεύχος του περιοδικού Τα Ιστορικά, που διευθύνουν ο Σπύρος Ασδραχάς, ο Άγγελος Δεληβορριάς και ο Βασίλης...

 

 

Κυκλοφόρησε, από τον εκδοτικό οίκο Μέλισσα σε συνεργασία με το Μουσείο Μπενάκη, το 59ο τεύχος του περιοδικού Τα Ιστορικά, που διευθύνουν ο Σπύρος Ασδραχάς, ο Άγγελος Δεληβορριάς και ο Βασίλης Παναγιωτόπουλος (γραμματεία σύνταξης: Δημήτρης Αρβανιτάκης, Πόπη Πολέμη)

Το νέο τεύχος των Ιστορικών που γιορτάζουν φέτος τα τριάντα τους χρόνια, επικεντρωμένο στο θέμα «Αυθεντίες κύρος και εξουσία στο χώρο της οθωμανικής και της βενετικής κυριαρχίας, 15ος-19ος αι.» είναι αφιερωμένο στη μνήμη της φίλης και συνεργάτριας του περιοδικού Μάρθας Πύλια. Ο Σπύρος Ασδραχάς ορίζει την έννοια της αυθεντίας, ο Νίκος Καραπιδάκης προσεγγίζει τους άρχοντες και την αρχοντία, η Αλεξάνδρα Σφοίνη την περίπτωση του Π. Κοδρικά και τη γλώσσα των ευγενών, η Σεβαστή Λάζαρη τους ρόλους των κοινοτικών αρχόντων της Μυκόνου, η Ελευθερία Ζέη τη διαμόρφωση τοπικών «ελίτ» στο Αιγαίο του 18ου αιώνα, ο Δημήτρης Δημητρόπουλος τους πρόκριτους της Κέας στα χρόνια των μεγάλων αναταραχών (τέλη 18ου-αρχές 19ου αιώνα), η Έφη Αργυρού τη γυναικεία οπτική μιας αρχοντικής οικογένειας στη βενετική επικράτεια, και ο Δημήτρης Αρβανιτάκης σκηνές από την παρακμή του κόσμου της ευγένειας στο Ιόνιο. Το τεύχος συμπληρώνεται με τη μελέτη του Απόστολου Δελή για τους επαγγελματίες μουσικούς και τις ορχήστρες στην Ερμούπολη την οθωνική περίοδο, του Αλέξανδρου Παπαδογιωργάκη για τις πρόσφατες τάσεις στην ιστοριογραφία της Βαϊμάρης, χρονικό συνεδρίων (Χρύσα Τζαγκαρουλάκη) και βιβλιοκρισίες (Λίζυ Τσιριμώκου, Ευαγγελία Αχλάδη, Χριστίνα Αγριαντώνη).

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Με ΜΑΤ και ΜΜΕ στήνουν κλειστά κέντρα

Αυτό που συμβαίνει από προχθές τη νύχτα στη Χίο και τη Λέσβο, δεν θα το είχαμε πάρει καν είδηση αν δεν υπήρχαν τα κοινωνικά δίκτυα. Γιατί τα ΜΜΕ, που υπό κανονικές συνθήκες ψοφάνε για αναταραχές, φασαρίες και επεισόδια, έχουν βαλθεί, συντονισμένα, να υποβαθμίσουν τα γεγονότα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις