Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Χοντροκομμένη η παρέμβαση του Κάρας καταγγέλει ο ΣΥΡΙΖΑ (VIDEO)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Χοντροκομμένη η παρέμβαση του Κάρας καταγγέλει ο ΣΥΡΙΖΑ (VIDEO)

//www.youtube.com/embed/7WPBbe14p5Y?rel=0

Χοντροκομμένη η παρέμβαση του κου Κάρας και δεν ταιριάζει με την ιδιότητά του ως μέλους μιας επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου που έρχεται σε μία χώρα με μια συγκεκριμένη δουλειά κατήγγειλε ο Π. Σκουρλέτης στον ΑΝΤ1, συνεχίζοντας ότι «Καμία πολιτική φιλία με τον κο Σαμαρά δεν του επιτρέπει να αναφέρεται με τον τρόπο που αναφέρθηκε στον κο Τσίπρα όταν είναι γνωστό, μάλιστα, ότι ο κος Τσίπρας τον είχε δει προ μηνός στο εξωτερικό, όπου κατέθεσε μια ολόκληρη μελέτη, τη Μαύρη Βίβλο του Μνημονίου. Επιπλέον ο κος Σαμαράς ήταν ένας από τους αποδέκτες του ερωτηματολογίου της Επιτροπής Ελέγχου την οποία και αγνόησε, ο κος Τσίπρας αντιθέτως συζήτησε μαζί του και κατέθεσε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Συγκεκριμένα, ξεκαθάρισε ότι η ουσία των επισημάνσεων της Επιτροπής Ελέγχου των πεπραγμένων της τρόικας βρίσκεται σε 2 σημεία, α) στον δημοκρατικό έλεγχο της τρόικας, δηλαδή με ποιο τρόπο εποπτεύει, παρεμβαίνει η τρόικα και ποιος την ελέγχει; Και β) τέθηκε σαφέστατα το δίλημμα ότι ή θα έχει η χώρα μία λιτότητα εις το διηνεκές ή θα προχωρήσει σε κούρεμα του χρέους.

Είναι στημένο και πρόκειται για πολιτικό φίλο του κου Σαμαρά από συγγενή πολιτικό του χώρο. Για μέλος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού κόμματος, έκανε μια τέτοιου είδους αβάντα – απρέπεια και αυτό είναι ανεπίτρεπτο. Αν ενδιαφέρεται για τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν εννοεί για την καλύτερη λειτουργία της τρόικας αυτός που θα αξιολογήσει τις  προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο ελληνικός λαός. Θέλουμε να αποκαταστήσουμε το δικαίωμα του ελληνικού λαού να αποφασίζει ο ίδιος και όχι μια κυβέρνηση που θα εκτελεί εντολές.

Π. Σκουρλέτης: Μέτρα ανακύκλωσης της εργασίας και όχι κατά της ανεργίας

//www.youtube.com/embed/RbAOu3D5pdg?rel=0

Επί της ουσίας κριτική άσκησε ο Π. Σκουρλέτης λέγοντας ότι τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση είναι ανακύκλωσης της εργασίας και όχι κατά της ανεργίας. Ακόμα και τα 50 ένσημα που εξαγγέλθηκαν ότι πρέπει να έχουν οι άνεργοι για να εκδώσουν βιβλιάριο ασθενείας στις μέρες μας είναι «σαν να έχεις το λήγοντα.» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Οι αναφορές περί 440.000 θέσεων εργασίας είναι εκτός πραγματικότητας γιατί δεν πρόκειται περί αυτού.   Ότι προβλέπεται για κίνητρα για νέους εργαζόμενους να δουλεύουν κάτω από τα όρια του θεσπισμένου μισθού εργασίας σύμφωνα και με τις συστάσεις του ΚΕΠΕ για τους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας. Σε συνδυασμό και με τις ομαδικές απολύσεις ανοίγει ο δρόμος για να ξεφορτωθούν οι επιχειρήσεις του 40άρηδες με κατά πολύ φθηνότερους νέους εργαζόμενους.

Κατήγγειλε την συμφωνία της ηγεσίας ΓΣΕΕ ως μια κρατικοδίαιτη … μέρους του πελατειακού κράτους που έχει μέχρι σήμερα ξεπουλήσει όλους τους αγώνες των εργαζομένων γι' αυτό και ορθώς, είναι απαξιωμένη από αυτούς.

Στην επίθεση που δέχθηκε από τον βουλευτή της Ν.Δ. απάντησε χαρακτηριστικά ότι: «Καμία σχέση το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ με τη φαυλοκρατία. Οι μαφιόζοι είναι αυτοί που πήραν τις μίζες, που ευθύνονται για τα σκάνδαλα, Τ.Τ. εξοπλισμοί, λίστα Λαγκάρντ.»

«Είστε οι μεγαλύτεροι κωλοτούμπες που έχουν υπάρξει, συμβάλλετε στην αναξιοπιστία της πολιτικής και δεν μπορείτε να μιλάτε στο ΣΥΡΙΖΑ που έχει ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα και δεν πουλάει λαγούς με πετραχείλια». Βάζουμε προτεραιότητες και αυτές είναι: η αποκατάσταση του κατώτατου μισθού και η προστασία της α' κατοικίας. Υπενθύμισε το Ζάπειο 1,  Ζάπειο 2, Ζάπειο 3 σε πλήρη αντίθεση με το ηθικό κεφάλαιο που έχει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Kατερίνα Μπρέγιαννη

 


Η κοινή δήλωση των βουλευτών Χουντή, Βαλαβάνη, Λαφαζάνη, Δρίτσα

Ερωτηματικά γεννούν οι ψευδείς και συκοφαντικοί ισχυρισμοί του κ. Κάρας σε βάρος του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα σήμερα στη συνεδρίαση της επιτροπής με την αντιπροσωπεία του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Ο κ. Κάρας, εκπρόσωπος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, δηλαδή του κόμματος της κας Μέρκελ και του κου Σαμαρά, στην Επιτροπή, ισχυρίστηκε ότι κατά την πρόσφατη συνάντηση της αντιπροσωπείας του ΣΥΡΙΖΑ με τους συνεισηγητές ζητούσε προτάσεις από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ και δεν έπαιρνε απαντήσεις.

Τους απαράδεκτους αυτούς ισχυρισμούς δεν μπορούσε να πιστέψει ούτε η μεταφράστρια η οποία υπέθεσε ότι δεν αφορούν τον κ. Τσίπρα αλλά την Κύπρο.

Τους ανυπόστατους αυτούς ισχυρισμούς δεν υιοθέτησε ο έτερος των συνεισηγητών στο γεύμα των ευρωβουλευτών με το προεδρείο του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Υπενθυμίζουμε ότι στη συγκεκριμένη συνάντηση παραδόθηκε στην επιτροπή ένα εκτενές και αναλυτικό κείμενο συμβολή του ΣΥΡΙΖΑ στη δουλειά της επιτροπής.

Υπενθυμίζουμε επίσης μετά από πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ η επιτροπή θα συναντήσει στην Ελλάδα και οργανώσεις κοινωνικής αλληλεγγύης.

Αυτοί οι ανυπόστατοι ισχυρισμοί του ομοϊδεάτη της κ. Μέρκελ και του κ. Σαμαρά, δεν πρόκειται να εμποδίσουν την έρευνα που ξεκίνησε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, και θα είναι κόλαφος για τα μνημόνια και τους υποστηρικτές της Τρόικα.

Ν. ΧΟΥΝΤΗ, Ν.ΒΑΛΑΒΑΝΗ, Π. ΛΑΦΑΖΑΝΗ, Θ.ΔΡΙΤΣΑ

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL