Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Διαθεσιμότητα βρεφονηπιοκόμων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διαθεσιμότητα βρεφονηπιοκόμων

- Διαθεσιμότητα βρεφονηπιοκόμων: Με αφορμή τις πληροφορίες ότι ασκούνται πιέσεις να αλλάξει η υπουργική απόφαση 10656/18 Σεπτεμβρίου 2013 (ΦΕΚ 2490/Β'/4-10-2013), η οποία συρρικνώνει τις οργανικές θέσεις βρεφονηπιοκόμων στην Ελλάδα σε μόλις 114, οι Δημήτρης Στρατούλης, Νίκος Βούτσης, Αλέξης Μητρόπουλος και Γιάννης Σταθάς προειδοποιούν ότι θα τροποποιηθεί εις βάρος του κλάδου των βρεφονηπιοκόμων και θα υπάρχουν πλέον μόνο 26 οργανικές θέσεις σε όλη την Ελλάδα, εκ των οποίων καμία στην Αττική (υπουργεία Παιδείας, Διοικητικής Μεταρρύθμισης).

- Σιδηρόδρομος Πελοποννήσου: Με αφορμή την αποξήλωση από αγνώστους 200 μέτρων της σιδηροδρομικής γραμμής Κόρινθος - Άργος (δηλαδή 400 μέτρα σιδηροδρομικής τροχιάς), οι Θανάσης Πετράκος, Κώστας Ζαχαριάς, Δημήτρης Κοδέλας και Ευγενία Ουζουνίδου ζητούν την προστασία του σιδηροδρομικού δικτύου Πελοποννήσου από φθορές και κλοπές (υπουργείο Υποδομών).

- Αναγνώριση προϋπηρεσίας δημοσίων υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα: Το χρονοδιάγραμμα με το οποίο θα εκδοθούν τα προεδρικά διατάγματα για την αναγνώριση της προϋπηρεσίας των δημοσίων υπαλλήλων στον ιδιωτικό τομέα μέχρι και 7 έτη ζητούν οι Νίκος Συρμαλένιος, Δημήτρης Στρατούλης και Αλέξης Μητρόπουλος επισημαίνοντας ότι χιλιάδες εργαζόμενοι στερούνται τη βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξή τους (υπουργεία Οικονομικών, Εργασίας, Διοικητικής Μεταρρύθμισης).

- ΕΟΠΥΥ Οινοφύτων, Παραλίας Διστόμου: Τη συνέχιση της λειτουργίας των καταστημάτων ΕΟΠΥΥ Οινοφύτων και Παραλίας Διστόμου Βοιωτίας προτείνουν οι Γιάννης Σταθάς και Δημήτρης Στρατούλης σημειώνοντας ότι εξυπηρετούν τη βιομηχανική περιοχή Οινοφύτων και τη βαριά βιομηχανία του "Αλουμινίου της Ελλάδας" (υπουργείο Υγείας).

- Ξενία Δράμας, ακίνητο Νευροκοπίου και ΤΑΙΠΕΔ: Την ακύρωση της μεταβίβασης στο ΤΑΙΠΕΔ του Ξενία Δράμας και ακινήτου που βρίσκεται στο Κάτω Νευροκόπι Δράμας ζητά ο Χρήστος Καραγιαννίδης, προτείνοντας να γίνει διαβούλευση με την Αυτοδιοίκηση και τους τοπικούς φορείς για την αξιοποίησή τους (υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών).

- Δημοτικό κάμπινγκ, πλαζ Αλεξανδρούπολης: Την αντίθεση της τοπικής κοινωνίας του Έβρου στη μεταβίβαση στο ΤΑΙΠΕΔ του δημοτικού κάμπινγκ και της πλαζ Αλεξανδρούπολης (συνολικής έκτασης 151.359 τ.μ.), προτείνει ο Χρήστος Καραγιαννίδης, σημειώνοντας ότι φιλοξενεί θερινό κινηματογράφο, Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής, αλλά και πρότυπο αθλητικό κέντρο για νεαρούς ποδοσφαιριστές (υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών).

- ΕΟΠΥΥ Σερρών: Τη στελέχωση του φαρμακείου του ΕΟΠΥΥ στις Σέρρες με φαρμακοποιό ζητά η Αφροδίτη Σταμπουλή, καθώς από την 1η Δεκεμβρίου συνταξιοδοτήθηκε ο μοναδικός φαρμακοποιός (υπουργείο Υγείας).

- ΒΙΟΜΕ: Την επίσπευση της διαδικασίας καταβολής των ενισχύσεων αυτών προς τους εργαζομένους της ΒΙΟΜΕ (Βιομηχανική Μεταλλευτική), που καθυστερεί επί 13 μήνες, ζητούν οι Κώστας Μπάρκας, Δημήτρης Στρατούλης και Δέσποινα Χαραλαμπίδου, σημειώνοντας ότι πρόκειται για 1.000 κατ' άτομο (υπουργείο Οικονομικών).

- ΕΙΕΑΔ: Εναντίον της κατάργησης του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρωπίνου Δυναμικού τάσσονται οι Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, Δημήτρης Στρατούλης, Γιάννης Ζερδελής, Γιώργος Βαρεμένος, Χαρά Καφαντάρη, Θανάσης Πετράκος, Μαρία Κανελλοπούλου, Παναγιώτα Δριτσέλη, Μιχάλης Κριτσωτάκης, Γιάννης Σταθάς, Κώστας Ζαχαριάς, Στάθης Παναγούλης, Μαρία Διακάκη, Δέσποινα Χαραλαμπίδου και Δημήτρης Γελαλής, σημειώνοντας ότι εκτελεί προγράμματα που κρατούν 100.000 θέσεις εργασίας (υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης).

- Λουτρά Καϊάφα Ηλείας: Αποκόλληση και μεταφορά 50 φορτίων βράχων από τα ιαματικά λουτρά του Καϊάφα στην παραλία του Δήμου Ζαχάρως Ηλείας καταγγέλλει η Έφη Γεωργοπούλου, αναφέροντας ότι έγινε παραμονή Χριστουγέννων, πιθανότατα από τον δήμο, με σκοπό να προστατέψει τον παραλιακό δρόμο και τις αυθαίρετες κατοικίες που βρίσκονται κατά μήκος του και κινδυνεύουν από τη διάβρωση της θάλασσας (υπουργεία Περιβάλλοντος, Δημόσιας Τάξης, Εσωτερικών).

- Φορολογική υπόθεση Μητρόπουλου: Φορολογική τρομοκρατία εις βάρος του καταγγέλλει ο Αλέξης Μητρόπουλος, αναφέροντας ότι για δεύτερη χρονιά του κατασχέθηκαν τα βιβλία εσόδων - εξόδων με αφορμή ποσό χρημάτων που επαναπατρίστηκε (Ν. 3259/2004), φορολογήθηκε και αποδόθηκε ολόκληρο σε τρίτους (υπουργεία Οικονομικών, Δικαιοσύνης).

- ΜΚΟ "Στήριξη ΑΜΚΕ": Την καταβολή όλων των δεδουλευμένων των εργαζομένων 5μηνης σύμβασης στη ΜΚΟ "Στήριξη ΑΜΚΕ", που στελέχωσαν την 21η Εφορεία Βυζαντινών Αρχαιοτήτων Κέρκυρας, ζητά ο Στέφανος Σαμοΐλης, υπογραμμίζοντας ότι οι συμβάσεις έχουν λήξει από τις 31 Δεκεμβρίου, αλλά δεν έχουν πληρωθεί τα δεδουλευμένα τους (υπουργείο Εργασίας).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL