Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.4°C26.9°C
3 BF 58%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
26 °C
21.3°C28.2°C
2 BF 44%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
22 °C
21.6°C24.0°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
26 °C
22.1°C26.9°C
5 BF 30%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
28 °C
27.9°C27.9°C
0 BF 26%
Δ. Κουτσούμπας: / Δ. Κουτσούμπας: Υπέρ του ευρώ, κατά της κυβέρνησης Αριστεράς
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δ. Κουτσούμπας: / Δ. Κουτσούμπας: Υπέρ του ευρώ, κατά της κυβέρνησης Αριστεράς

Απέφυγε να πάρει σαφή θέση στο ερώτημα σχετικά με το ενδεχόμενο προσφυγής σε πρόωρες κάλπες ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα" την περασμένη Κυριακή. Ο επικεφαλής του ΚΚΕ σημείωσε, με αφορμή και τη δημοσίευση της διακήρυξης του κόμματος για τις ευρωεκλογές, πως η στρατηγική του κόμματος για τις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις συνίσταται στη διαμόρφωση μιας "μαχητικής εργατικής - λαϊκής αντιπολίτευσης" μέσα από την ενίσχυση των ψηφοδελτίων του κόμματος.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τη θέση του ΚΚΕ για πρόωρες εκλογές, ο Δ. Κουτσούμπας σημείωσε: "Έτσι όπως εξελίσσεται αυτή η συζήτηση, είναι μία αντιπαράθεση, που συντηρείται κυρίως από Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ, με τα μάτια στραμμένα στην κάλπη, άσχετα εάν ο ένας λέει ότι θα γίνουν το 2016 και ο άλλος το 2014". Στο ίδιο πλαίσιο, υποστήριξε πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει την πολιτική των Μνημονίων, λέγοντας πως "τα Μνημόνια διαρκείας θα είναι αναπόφευκτα, άσχετα αν θα ονομάζονται μνημόνια ή απλά 'νομοθετικές ρυθμίσεις'"... Εξάλλου, η βουλευτής του κόμματος Λιάνα Κανέλλη έκανε λόγο για "μηδενική ανοχή" σε ερώτηση σχετικά με το αν το ΚΚΕ θα έδινε ψήφο ανοχής σε κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, σε συνέντευξή της στην "Εφημερίδα των Συντακτών".

Αναφερόμενος στο θέμα της Χρυσής Αυγής, ο Δ. Κουτσούμπας τόνισε ότι η ενδεχόμενη κήρυξή της ως "παράνομη" δεν θα έλυνε το ζήτημα του νεοναζισμού: "Η Χ.Α. πρώτα απ' όλα πρέπει να καταδικαστεί στη συνείδηση του κάθε εργάτη, του κάθε λαϊκού ανθρώπου, του κάθε νέου".

"Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αλλάζει από μέσα"

Τη θέση ότι η Ευρωπαϊκη Ένωση αποτελεί μια "ένωση του κεφαλαίου, σφηκοφωλιά των λαών", η οποία "δεν αλλάζει από μέσα" υποστηρίζει, και μάλιστα με κεφαλαία και έντονα γράμματα- το ΚΚΕ στη διακήρυξη με την οποία καλεί τον ελληνικό λαό να το υπερψηφίσει στις ευρωεκλογές. Το κόμμα ασκεί κριτική τόσο στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ όσο και στις θέσεις δυνάμεων της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς που υποστηρίζουν την έξοδο από την Ευρωζώνη, κάνοντας λόγο για "αποδέσμευση" από την Ε.Ε.

Όχι στην έξοδο από το ευρώ

Μάλιστα, η διακήρυξη τονίζει πως μια συνεπής κριτική για τον χαρακτήρα και τον ρόλο της Ε.Ε. οφείλει να ξεκινά από το 1957, έτος που ιδρύθηκε η ΕΟΚ. Το ΚΚΕ καταγγέλει τον ΣΥΡΙΖΑ για υπόκλιση στον... "ευρωμονόδρομο" και "προειδοποιεί" πως η θέση για έξοδο από το ευρώ αποτελεί "παγίδα των δήθεν 'επαναστατικών', 'ανατρεπτικών', 'αριστερών κομμάτων και ομάδων που σας τάζουν καλύτερες μέρες, με έξοδο από την Ευρωζώνη, με αλλαγή νομίσματος, με έξοδο από την Ε.Ε., ενώ θα παραμένουν στην εξουσία οι μονοπωλιακοί όμιλοι, η πλουτοκρατία".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL