Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.0°C25.9°C
3 BF 34%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.4°C26.5°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C24.4°C
2 BF 51%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.7°C21.0°C
2 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
24.0°C24.0°C
1 BF 40%
Σειρά εκδηλώσεων / Το Ινστιτούτο Ν. Πουλαντζάς και τα ΑΣΚΙ για τον Α΄ Παγκόσμιο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σειρά εκδηλώσεων / Το Ινστιτούτο Ν. Πουλαντζάς και τα ΑΣΚΙ για τον Α΄ Παγκόσμιο

Το Ινστιτούτο Νίκος Πουλαντζάς και τα Αρχεία Σύγχρονης Κοινωνικής Ιστορίας, με αφορμή την συμπλήρωση 100 χρόνων από την έναρξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου πραγματοποιούν σειρά εκδηλώσεων με τίτλο «Γιατί αλλάζει ο κόσμος; Η Αριστερά στον 20ο αιώνα: Στρατηγικές επιλογές και ιστορικές συγκυρίες». Η πρώτη ενότητα έχει τίτλο «Ο Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Η αφετηρία ενός νέου κόσμου και ξεκινάει με την εκδήλωση:

«Το εθνικό ζήτημα στην ευρωπαϊκή Αριστερά και ο Πρώτος Παγκόσμιος Πόλεμος: Ο Λένιν, η Ρόζα, οι αυστρομαρξιστές και ο Στάλιν». Ομιλητές:  Βάλτερ Μπάγερ, δρ. Πανεπιστημίου Βιέννης, συντονιστής του δικτύου transform! και Γρηγόρης Ανανιάδης, αναπληρωτής καθηγητής πολιτικής θεωρίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί αυτή την Τετάρτη 29 Ιανουαρίου, στις 19:00, στη Νομική Σχολή, αμφιθέατρο Παπαρρηγοπούλου. Θα υπάρχει διερμηνεία.

Οι υπόλοιπες τέσσερις εκδηλώσεις της ενότητας είναι: Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου: Ο Πόλεμος και το τέλος του παλιού κόσμου (Σία Αναγνωστοπούλου, Τάσος Σακελλαρόπουλος). Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου: Στον απόηχο της Οκτωβριανής Επανάστασης: η διάσπαση του σοσιαλιστικού κινήματος (Ιωάννα Παπαθανασίου, Ηλίας Νικολακόπουλος). Τετάρτη 12 Μαρτίου: Ο Εθνικός Διχασμός: πολιτικές διαστάσεις και κοινωνικές προεκτάσεις (Προκόπης Παπαστράτης, Δέσποινα Παπαδημητρίου). Τετάρτη 26 Μαρτίου: Η ελληνική Αριστερά στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο: από τους πρωτοσοσιαλιστές, στο μικρασιατικό μέτωπο (Κώστας Παλούκης, Μιχάλης Λυμπεράτος).Για τον χώρο των υπόλοιπων εκδηλώσεων, θα υπάρξει νεότερη ενημέρωση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL