Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.3°C24.2°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C24.7°C
4 BF 37%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.0°C23.8°C
2 BF 58%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.6°C21.0°C
2 BF 75%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.4°C
3 BF 35%
ΣΤΟΝ ΑΦΡΟ / Οι συνεχόμενοι πνιγμοί των δελτίων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΟΝ ΑΦΡΟ / Οι συνεχόμενοι πνιγμοί των δελτίων

«Λυπούμαι που οι διασωθέντες είπαν άλλα πριν και άλλα μετά», δήλωσε ο υπουργός Ναυτιλίας Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Τι είπαν πριν οι διασωθέντες του Φαρμακονησίου; Σύμφωνα με τον υπουργό, παρ' όλο που είχαν χάσει στο ναυάγιο γυναίκες και παιδιά, κατέθεσαν ότι οι άνδρες του Λιμενικού έκαναν ό,τι μπορούσαν για να τους σώσουν. Και τι είπαν μετά; Όπως ακούσαμε με τα αυτιά μας από τα ραδιόφωνα και τις τηλεοράσεις, κατήγγειλαν τους άνδρες του Λιμενικού ότι τους συμπεριφέρθηκαν με τρόπο σκαιό, ότι τους χτυπούσαν, ότι τους έσπρωχναν στη θάλασσα.

Το «πριν» ήταν οι τριάντα ώρες που έμειναν στο κρατητήριο του Λιμεναρχείου, εκεί όπου κατάκοποι και τρομοκρατημένοι εκλήθησαν να απαντήσουν στις ερωτήσεις των ένστολων εκπροσώπων ενός ξένου κράτους. Το μετά ήταν στο λιμάνι του Πειραιά, όταν ελεύθεροι και υπό την προστασία του ΟΗΕ ούρλιαξαν δημοσίως τον πόνο και την απόγνωσή τους. Κι όμως ο αρμόδιος υπουργός επικαλέσθηκε το πριν, τις καταθέσεις, που σύμφωνα με τους ίδιους τους διασωθέντες δεν εδόθησαν ποτέ.

Τι να περιμένεις από τον άνθρωπο που δεν έχυσε ούτε δάκρυ για τα γυναικόπαιδα που πνίγηκαν στα όρια της δικαιοδοσίας του, που δεν ζήτησε μια συγγνώμη, που δεν πήγε να δει από κοντά τους πενθούντες, που το πρώτο που είπε ήταν ότι η χώρα δεν θα γίνει ξέφραγο αμπέλι. Βρίσκει και τα κάνει ο Βαρβιτσιώτης και οι λογής Βαρβιτσιώτηδες. Έχουν γίνει θρασείς και προκλητικοί, επειδή ζουν σε ένα ασφαλές επικοινωνιακό περιβάλλον, αποτελούμενο από διαπλεκόμενα, ασύδοτα και πολλαπλώς χρηματοδοτημένα από το κράτος ΜΜΕ, τα οποία λειτουργούν σαν μπράβοι του καθεστώτος.

Την ημέρα που οι διασωθέντες του Φαρμακονησίου έκαναν τις καταγγελίες από τον Πειραιά, τα "Νέα" δεν έβαλαν στην πρώτη τους σελίδα ούτε λέξη. Έβαλαν τα δάνεια των αγροτών, έβαλαν τις οφ σορ του Κ.Κ. Κίνας, έβαλαν τα σκάνδαλα του προέδρου της Μπαρτσελόνα, μέχρι και για τα γκομενιλίκια του Ολάντ βρήκαν χώρο. Τους γονείς των πνιγμένων παιδιών τους στρίμωξαν σε 300 λέξεις στη 18η σελίδα, λίγο πριν από τα νέα των επιχειρήσεων. Ούτε λέξη στην πρώτη σελίδα και από το "Έθνος", που προτίμησε να ασχοληθεί με την ήττα του Παναθηναϊκού από την Φενέρ Μπαχτσέ.

Το δελτίο του Μega μετέδωσε το θέμα στις εννέα παρά τέταρτο, σχεδόν πάνω στα αθλητικά. Θεώρησε προφανώς ότι οι μετανάστες είχαν πάει στο Φαρμακονήσι για να κάνουν θαλάσσια σπορ και τους χάλασε τα σχέδια η κακοκαιρία. Συγχαρητήρια, κ. διευθυντά Ειδήσεων και Ενημέρωσης, έχετε καταφέρει να φτιάξετε το πιο καθεστωτικό δελτίο όλων των εποχών. Αν ξεμείνετε, ο μη γένοιτο, από δουλειά, θα σας προσλάβει πάραυτα ο Κιμ Γιονγκ Ουν, που δοξασμένο να είναι το όνομά του.

Έλειπε και η Όλγα, για να σώσει την τιμή σας χύνοντας ένα δάκρυ, σαν αυτό που κύλησε στα μάγουλά της όταν έμαθε ότι στην Ελλάδα υπάρχουν παιδάκια που πεινάνε.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL