Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
11.2°C18.1°C
2 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
10.6°C16.9°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
10.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.4°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
9 °C
8.9°C14.6°C
0 BF 81%
Πόντιος Πιλάτος εγκυκλίων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πόντιος Πιλάτος εγκυκλίων

Ένα πολύ σημαντικό θέμα έθεσαν με ερώτησή τους στη Βουλή βουλευτές του ΚΚΕ: το αυξανόμενο βάρος της σχολικής τσάντας. Οι βουλευτές ορθότατα επισήμαναν ότι εδώ και πολλά χρόνια είναι συνεχόμενη η αύξηση του βάρους της σχολικής τσάντας και του φορτίου που σηκώνουν καθημερινά οι μαθητές από και προς το σχολείο, ειδικά στις τάξεις του Δημοτικού. Η σωματική ικανότητα των παιδιών δεν μπορεί να αντέξει αυτά τα βάρη, ενώ επιπρόσθετα σε αυτή την ηλικία μπαίνουν οι βάσεις για την αρμονική μυοσκελετική ανάπτυξη των παιδιών.

Και τι απάντηση έλαβαν; Ότι υπάρχει σχετική εγκύκλιος του 2010 που δίνει οδηγίες, ότι γίνονται καμπάνιες και ότι οι σχολικοί σύμβουλοι δίνουν οδηγίες "να αποφεύγονται οι πολλές κατ' οίκον εργασίες".

Κλασική απάντηση "δεν φταίω εγώ". Το ερώτημα δεν είναι αν έβγαλε εγκυκλίους, αλλά γιατί δεν αλλάζει η κατάσταση. Είναι δυνατόν έτσι να αντιμετωπιστούν προβλήματα; Οι γονείς των μαθητών ξέρουν πολύ καλά ότι η σάκα βαραίνει και το σώμα του παιδιού τους γέρνει για να την κουβαλήσει, ότι τη σέρνει στα σκαλοπάτια.

Θα περιμέναμε μια εμπεριστατωμένη απάντηση του υπουργείου για τα αίτια αυτής κατάστασης. Χρειάζεται πραγματικά όλος αυτός ο μεγάλος αριθμός βιβλίων; Είναι τόσο δύσκολο να μη δίνεται δουλειά στο σπίτι παρά μόνο για ένα- δύο μαθήματα; Και κυρίως είναι τόσο δύσκολο το υπουργείο να αναλάβει τις ευθύνες του για το τι γίνεται στα σχολεία και να μην παίζει τον Πόντιο Πιλάτο των εγκυκλίων;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL