Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.4°C21.6°C
2 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
19 °C
15.6°C20.8°C
2 BF 70%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.8°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.5°C24.8°C
2 BF 34%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.9°C22.3°C
3 BF 46%
ΣΤΟΝ ΑΦΡΟ / Μας κυβερνάει το "Δίκτυο 21"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΟΝ ΑΦΡΟ / Μας κυβερνάει το "Δίκτυο 21"

"Το 'Δίκτυο 21' ιδρύθηκε με σκοπούς την πατριωτική αφύπνιση των Ελλήνων, ώστε να μετατρέψει τους παθητικούς υπηκόους σε ελεύθερα πρόσωπα, σύμφωνα με τις καλύτερες παραδόσεις του Ελληνισμού και το πνευματικό υπόδειγμα της Ορθοδοξίας", άρα πολύ καλά έπραξε η εθνική μας κυβέρνηση και ανέθεσε σε ένα από τα επιφανέστερα στελέχη του Δικτύου, στον καθηγητή Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Χριστόδουλο Γιαλουρίδη, τη διοίκηση του Ελληνικού Ιδρύματος Πολιτισμού.

Θα εκπολιτίσει τους άγριους ο κ. Γιαλουρίδης, θα τους βαφτίσει στα νάματα του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας, να γίνουν πρόσωπα ελεύθερα και να πάνε να πολεμήσουνε τους Τούρκους αφυπνισμένοι. Θα μας μάθει και γράμματα ο κ. Γιαλουρίδης, ο οποίος αναλαμβάνει και τις αρμοδιότητες που είχε το καταργηθέν Εθνικό Κέντρο Βιβλίου. Θα ζήσουμε μέρες ιστορικές, από κρυφά σχολειά με κεριά και καλογήρους, μέχρι τηλεπωλήσεις βιβλίων από τον εξπέρ του είδους Άδωνη: «Τα λιγουρεύεστε; Τα λιγουρεύεστε;».

Στην Ελλάδα του Σαμαρά τα μέλη του εθνικιστικού - ακροδεξιού «Δικτύου 21» είναι σαν τα καβούρια, όποια πέτρα κι αν σηκώσεις, θα βρεις ένα από κάτω. Κάτω από τις πέτρες του Μαξίμου θα βρεις τον βουλευτή και σύμβουλο Λαζαρίδη, ιδρυτικό στέλεχος του Δικτύου. Κάτω από τις πέτρες των γραφείων της Ν.Δ. θα βρεις το πρώην μέλος του Δ.Σ. του Δικτύου Στ. Αγιάσογλου και τον πρώην αντιπρόεδρο Διονύση Καραχάλιο. Κι όταν σηκώσεις την πέτρα την πιο μεγάλη, θα βρεις από κάτω τον πρώην πρόεδρο του Δικτύου 21, τον Φαήλο τον Κρανιδιώτη, και σκέψου τι μόρφωμα ήταν αυτό, που είχε πρόεδρο τον Φαήλο τον Κρανιδιώτη.

Εκτός από πρόεδρος, ο Κρανιδιώτης είναι και μαρτυριάρης: "Μη νομίζετε ότι ο Σαμαράς είναι κανένα παιδάκι, κανένα άβουλο επικοινωνιακό προϊόν που τον άγουν και τον φέρουν οι 'σύμβουλοί' του», γράφει σε άρθρο του. «Ο πιο σαμαρικός από όλους είναι ο ίδιος ο Σαμαράς. Ακόμη και ο Χρύσανθος τρέχει να τον προλάβει. Εκείνος εμπνέει και επηρεάζει εμάς κι όχι εμείς αυτόν". Αυτή είναι η ηγετική ομάδα της Ν.Δ. του Σαμαρά, μια παρέα ιδεοληπτικών ακροδεξιών που θέλουν να επιβάλλουν την ηγεμονία των ιδεών τους παντού, μέχρι και το βιβλίο θέλουν να αλώσουν οι ολετήρες. Αλλοπαρμένοι μεγαλοϊδεάτες που ονειρεύονται την Νέα Ελλάδα του 2021, όπως ονειρευόταν ο Ιωάννης Μεταξάς τον Γ' Ελληνικό Πολιτισμό.

Κι όμως, αυτή η παρέα των υπερπατριωτών, οι ελληναράδες που δεν σηκώνουν μύγα στο σπαθί τους, που αποκαλούν τους άλλους ενδοτικούς, προσκυνημένους και ευρωλιγούρηδες, που μας κυνηγάνε με το ελληνόμετρο για να διαπιστώσουν αν είμαστε γραικοί ή τουρκόσποροι, κοίτα πώς τα 'φερε η κατάρα, αυτοί οι καθαρόαιμοι να ηγούνται της πιο ενδοτικής, προσκυνημένης και ευρωλιγούρικης κυβέρνησης των τελευταίων σαράντα ετών. Συγγνώμη που χρησιμοποιώ την απεχθή ορολογία τους, αλλά αυτοί μόνο από τέτοια καταλαβαίνουν.

Εκτός κι αν τους πεις απλώς μερκελάκια και σοϊμπλάκια και ξεμπερδέψεις χωρίς πολλά- πολλά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL