Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.0°C25.2°C
3 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.8°C25.4°C
2 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C21.6°C
4 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
0 BF 33%
ΣΤΟΝ ΑΦΡΟ / Ο Ξηρός και τα κοράκια
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΟΝ ΑΦΡΟ / Ο Ξηρός και τα κοράκια

Ο Χριστόδουλος Ξηρός γνώριζε ότι παραβιάζοντας την άδειά του θα έβλαπτε τους συγκρατούμενούς του στις φυλακές ολόκληρης της επικράτειας. Ότι θα έβλαπτε τους συντρόφους του, θα έβλαπτε τους απεργούς πείνας, θα έβλαπτε ακόμη και τον πολυτραυματία αδερφό του, τον Σάββα. Γνώριζε ότι η απόδρασή του θα γινόταν η αφορμή για να σκληρύνει κι άλλο το σωφρονιστικό σύστημα, κι όμως έκανε του κεφαλιού του. Τι άλλο να περιμένει κανείς από κάποιον που λύνει τις πολιτικές του διαφορές σκοτώνοντας ανθρώπους, που νομίζει ότι επανάσταση είναι να μαζεύονται πέντε νοματαίοι σε ένα ζαχαροπλαστείο και μεταξύ εκμέκ και μπακλαβά να εκδίδουν καταδικαστικές αποφάσεις; Να τις εκδίδουν και μετά να τις εκτελούν ως στυγνοί δολοφόνοι.

Ο Χριστόδουλος Ξηρός έδωσε ασίστ στο καθεστώς και το καθεστώς έβαλε καλάθι. Με χαρά ανακοίνωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Χ. Αθανασίου ότι θα αλλάξει το σύστημα παροχής αδειών σε κρατούμενους, σαν να περίμενε την ευκαιρία για να κάνει τις φυλακές ακόμη πιο απάνθρωπες. Θα φτιάξει και φυλακές υψίστης ασφαλείας, σιδερόφραχτες και τσιμεντένιες, να μπαίνει μέσα ο Σταλόνε έφηβος και να βγαίνει γέρος εκατοχρονίτης. Οι μπουλντόζες του Μπόμπολα έχουν αρχίσει από χθες να μαρσάρουν μανιωδώς.

Έτοιμος από καιρό και ο Δένδιας, που την έπεσε στους δικαστές επειδή δίνουν, λέει, εύκολα άδειες στους κρατουμένους. Καραμπινάτη πολιτική παρέμβαση στην Δικαιοσύνη από τον πρώην υπουργό Δικαιοσύνης. «Η χώρα έχει πρόβλημα τρομοκρατίας», απεφάνθη ο κ. Δένδιας, την ώρα που κατέφταναν στην Αθήνα οι επίσημοι της Ε.Ε. Σε οποιοδήποτε άλλο μέρος του κόσμου αυτό θα ήταν γκάφα ολκής, στην Ελλάδα του Σαμαρά είναι άσκηση εκφοβισμού του πλήθους.

Πιο έτοιμα κι από τον Αθανασίου, πιο έτοιμα ακόμη και από τον Δένδια ήταν τα δελτία των οκτώ, που ανακάλυψαν διαγενεακή τρομοκρατία της οποίας θα ηγηθεί ο Χριστόδουλος Ξηρός. Κι αμέσως μετά έσπευσαν να ψέξουν τους δικαστές για την επιείκειά τους και να απαιτήσουν τη σκλήρυνση του νόμου. Βρε τι κακό με αυτά τα κανάλια. Πάντα τη σκλήρυνση του νόμου απαιτούν, την ελάφρυνση δεν την έχουν απαιτήσει ούτε μια φορά, εκτός κι αν αφορά την ελάφρυνση των ιδιοκτητών τους από τον φόρο. Κάθε βράδυ στις οκτώ στήνεται χορός κακιασμένων, ρυτιδιασμένων, ζοχαδιασμένων γερόντων που γκρινιάζουν διαρκώς, απαιτώντας την επιστροφή στο ένδοξο παρελθόν, τότε που αφήναμε τις πόρτες μας ξεκλείδωτες. Νομίζω ότι ήταν επί Επαναστάσεως.

Ούτε μια φορά δεν έχουνε δείξει ανθρωπιά και φιλευσπλαχνία οι μαινάδες των οκτώ. Δεν έχουνε πει ούτε μια κουβέντα για τους δικαστές που ρίχνουν τις ποινές με τη σέσουλα, για τις φυλακές που έχουν γίνει αποθήκες ψυχών, για το κρύο, την υγρασία, το άθλιο φαγητό, την έλλειψη ακόμη και χαρτιού υγείας. Ούτε μία λέξη ούτε ένα ρεπορτάζ, ούτε ένας υπαινιγμός, μόνο κακία, μίσος, απανθρωπιά.

Αλλά τι να περιμένεις, εκ στόματος κοράκων«κρα» εξελεύσεται.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL