Live τώρα    
11°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
9.6°C12.3°C
3 BF 81%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.9°C12.6°C
2 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
12.0°C13.3°C
2 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
13 °C
12.8°C15.4°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.8°C
2 BF 82%
Παντελεήμων μπακαλοτεφτερική
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παντελεήμων μπακαλοτεφτερική

Εντάξει, δεν είναι και το καλύτερο να μπαίνει ο καινούργιος χρόνος με τον τρόμο για την άφιξη της τρόικας, με το απειλητικό υπό κατασκευή μεσοπρόθεσμο, με τα μέτρα που μαγειρεύονται για να κλείσει η τρύπα του 2014, με την επιβολή της ήδη αποφασισμένης εκατοστής εφόδου στις συντάξεις, με το χαράτσι στα νοσοκομεία και στις συνταγές, με τις ουρές των δακρύων σε τράπεζες και εφορίες. Και με τα ξένα έντυπα να προβλέπουν το χειρότερο για την Ελλάδα.

Μέσα στον ορυμαγδό, όμως, των κακών πρωτοχρονιάτικων ειδήσεων οφείλουμε να ξεχωρίσουμε την είδηση που "έβγαλε" ο υφυπουργός της Δημόσιας Τηλεόρασης Παντελεήμων (Παντελής) Καψής. Ο οποίος ανακοίνωσε ότι θα αρχίσει να ισχύει από την πρώτη Ιανουαρίου και να εισπράττεται με τον λογαριασμό της ΔΕΗ το ανταποδοτικό τέλος για τη ΝΕΡΙΤ -τρία ευρώ τον μήνα. Διότι έτσι, λέει, αποφάσισε το Δ.Σ. της ΝΕΡΙΤ. Το οποίο μάλιστα μας κάνει και έκπτωση - για την ΕΡΤ πληρώναμε 1,26 ευρώ τον μήνα παραπάνω.

Ωραία λοιπόν. Τα υπολόγισαν, τα ζύγισαν και μας στέλνουν τον λογαριασμό. Ενώ όμως βλέπουμε το λογαριασμό δεν βλέπουμε ακόμα ΝΕΡΙΤ. Καλούμαστε συνεπώς να πληρώνουμε θέλοντας και μη -όποιος δεν πληρώνει μένει χωρίς ρεύμα και πάει για βρούβες- αυτό που ΘΑ γίνει, όταν γίνει και όπως γίνει. Δεν είναι άξιο θαυμασμού το πνεύμα της κυβέρνησης; Και δεν μπορεί να βγάλει κανείς κάποια συμπεράσματα για την ευαισθησία με την οποία αντιμετωπίζουν τους πελάτες - συγγνώμη, τους πολίτες;

Αν όμως έχετε πρόβλημα με την "παντελεήμωνα" αυτή απόφαση, πιθανόν να διορθώσετε την κακή σας γνώμη διαβάζοντας την παρακάτω κουτουράδα μπακαλοτεφτερικής ευαισθησίας στην ίδια ανακοίνωση: "Τα έσοδα από το ανταποδοτικό τέλος για το 2014 έχουν προϋπολογιστεί στα 191 εκατ. ευρώ, από τα οποία τα 101 εκατ. καλύπτουν το κόστος λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ. Η εταιρεία θα συνεισφέρει 91,4 εκατ. στο πρωτογενές πλεόνασμα του κρατικού προϋπολογισμού για το 2014"!

Δηλαδή: Θα μας πάρουν 190, προϋπολογίζουν ότι θα τους χρειαστούν 100 και θα δώσουν τα υπόλοιπα 90 στον Στουρνάρα. Και κουκουρίκου: Η εταιρεία θα συνεισφέρει! Η εταιρεία, όχι εμείς που θα ξηλωθούμε αυτά που δεν έχουμε για ένα πρόγραμμα που δεν υπάρχει! Και δεν ντρέπονται ούτε να το διαπράξουν ούτε να το διαφημίζουν αναμένοντας εύσημα. Ως τηλεοπτικοί προαγωγοί μάλλον...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL