Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.1°C23.5°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.3°C17.5°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
16.0°C17.0°C
6 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C21.8°C
3 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.3°C19.9°C
2 BF 45%
Πάσο με φλος στον άσο!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Πάσο με φλος στον άσο!

Η αποκάλυψη της Monde, ότι η Μέρκελ στην τελευταία σύνοδο κορυφής είπε ότι "αν η Ελλάδα έπρεπε να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη, τότε η έξοδός της θα έφερνε και την έξοδο όλων μας", είναι συγκλονιστική. Τότε γύρω από την Ελλάδα δεν υπήρχε χρόνος να δημιουργηθεί... υγειονομική ζώνη. Οι αγορές θα αναζητούσαν το επόμενο θύμα και στο τέλος θα διαλυόταν η Ευρωζώνη. Ένα κρίσιμο κομμάτι του παζλ προστίθεται στο "σχέδιο Εφιάλτης" με τη συμμετοχή των κυβερνητικών δυνάμεων, του ΠΑΣΟΚ, της Ν.Δ., και τους αφελείς συνοδοιπόρους της ΔΗΜ.ΑΡ.

ΞΕΚΙΝΑΜΕ από τη νίκη του ΠΑΣΟΚ τον Οκτώβριο του 2009, όπου ο Γ. Παπανδρέου αναλαμβάνει την πρωθυπουργία με πλειοψηφία 160 βουλευτών και με βασικό προεκλογικό σλόγκαν "Λεφτά υπάρχουν. Εκατομμύρια, τρισεκατομμύρια." Δεν ήξερε την πραγματικότητα; Ασφαλώς την ήξερε. Άλλωστε, ουσιαστικά, ο Κ. Καραμανλής τού παρέδωσε την εξουσία γνωρίζοντας το τι πρόκειται να γίνει. Λίγο μετά, ο ΓΑΠ άρχισε να καλλιεργεί την ιδέα για είσοδο και συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα "σωτηρίας" της ελληνικής οικονομίας. Όταν τον ρωτούσαν για τις αναφορές και τις επαφές που είχε με το ΔΝΤ, απαντούσε πως δεν πρόκειται να ζητήσει τη συμμετοχή του Ταμείου στο πρόγραμμα, απλώς είναι χρήσιμες οι τεχνικές γνώσεις του.

ΕΝΑ μήνα μετά τον εκλογικό του θρίαμβο, ο ΓΑΠ συναντάται με τον Στρος Καν, διευθυντή του ΔΝΤ, και συζητάει τη συμμετοχή του Ταμείου στο πρόγραμμα διάσωσης. Όπως αποκάλυψε ο Γάλλος αξιωματούχος στο "Canal +", ο Παπανδρέου πίεζε αφόρητα για τη συμμετοχή του ΔΝΤ. Όταν σε παρατήρησή του ο Στρος Καν ανέφερε ότι αυτό είναι σχεδόν αδύνατον διότι θα αντιδράσουν ο Σαρκοζί και η Μέρκελ, η απάντηση που έλαβε από τον ΓΑΠ ήταν "αυτό άσ' το σε μένα"! Με λίγα λόγια, ο Παπανδρέου ήταν ενήμερος του σχεδίου που ετοιμαζόταν με τη συγκατάθεση της Μέρκελ και του Σαρκοζί και αμερικανικών νεοφιλελεύθερων κέντρων, ενώ ο Στρος Καν δεν ήταν!

ΛΙΓΟΥΣ μήνες μετά, στις 23 Απριλίου του 2010, έχουμε το περιβόητο μήνυμα του ΓΑΠ, από το Καστελόριζο για την επίσημη είσοδο στο πείραμα με την πρωτοφανή για τα δεδομένα της Ευρωζώνης συμμετοχή του ΔΝΤ! Το πείραμα αρχίζει και ο αφελής ΓΑΠ, βλέποντας ότι το κυβερνητικό μιούζικαλ που φανταζόταν πάει για ταινία τρόμου με βαμπίρ, κάνει την ύστατη προσπάθεια να σωθεί, ανακοινώνοντας δημοψήφισμα για την έγκριση του Μνημονίου από τον ελληνικό λαό. Αμέσως καλείται σε απολογία από τους πανικόβλητους Σαρκοζί και Μέρκελ (!!) και τη νύχτα της 2ας Νοεμβρίου του 2011, στις Κάννες, με προσβλητικό τρόπο διατάσσεται να αλλάξει το διακύβευμα του δημοψηφίσματος και να ρωτήσει τον ελληνικό λαό αν θέλει να μείνει ή να βγει από το ευρώ. Με λίγα λόγια, ενώ είχε στο τραπέζι, όπως παραδέχεται η Μέρκελ, φλος στον άσο, όχι μόνο πήγε πάσο, αλλά του πήραν και τα σώβρακα απολύοντάς τον! Ο αντιμνημονιακός τότε Σαμαράς έκανε το κορόιδο για να βουτήξει την εξουσία και ο ατσογλάνιστος Βενιζέλος λιγουρευόταν το όλον ΠΑΣΟΚ.

ΑΛΛΩΣΤΕ η επίσημη παραδοχή από το ΔΝΤ των εγκλημάτων που συντελέστηκαν από την τρόικα στην Ελλάδα δεν αφήνει αμφιβολίες. Η διαρροή της έκθεσης του ΔΝΤ (10.10.2013) στη WSJ με χαρακτηρισμό, άκρως απόρρητη κατηγορούσε για ανεπάρκεια την Ε.Ε. Κατηγορούσε επίσης και τη διευθύντριά του, Κριστίν Λαγκάρντ, μαζί με αρκετούς τεχνοκράτες για συστηματική παραβίαση του καταστατικού του Ταμείου στην ελληνική περιπέτεια. Όπως ομολογήθηκε, το μεγαλύτερο όφελος από το πακέτο βοηθείας του 2010 δεν το καρπώθηκε η Ελλάδα όσο ευρύτερα η Ευρωζώνη, που αγόρασε χρόνο για να χτίσει ένα τείχος προστασίας των ευάλωτων κρατών - μελών της, ενώ οι μεγάλες τράπεζες ξεφορτώνονταν τα πακέτα των ελληνικών ομολόγων που επρόκειτο να κουρευτούν. Και όλα αυτά για την πατρίδα, όπως μας λένε Σαμαράς, Βενιζέλος και λοιπές κεντροαριστερές δυνάμεις.

[email protected]

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL