Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
12.0°C16.5°C
1 BF 69%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
14 °C
11.5°C16.0°C
0 BF 65%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
7.0°C15.5°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
12.8°C15.8°C
2 BF 80%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
5 °C
4.9°C12.9°C
0 BF 100%
Οφειλές σε δήμους
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οφειλές σε δήμους

* Οφειλές σε δήμους: Με αφορμή τα προβλήματα αποπληρωμής οφειλών προς τους δήμους (π.χ. στον Δήμο Δράμας είναι πάνω από 2 εκατ. ευρώ), ο Χρήστος Καραγιαννίδης προτείνει να υπάρξει η δυνατότητα του διακανονισμού της είσπραξης των οφειλών (υπουργεία Οικονομικών, Εσωτερικών).

* Καθαρίστριες υπουργείου Οικονομικών: Πάρτι αναθέσεων σε ιδιώτες της καθαριότητας στις εφορίες μετά την απόλυση των καθαριστριών καταγγέλλουν οι Δημήτρης Γελαλής, Νάντια Βαλαβάνη, Σοφία Σακοράφα, Μαρία Τριανταφύλλου, Χουσεΐν Ζειμπέκ, Στάθης Παναγούλης, Δημήτρης Τσουκαλάς, Μαρία Διακάκη, Νίκος Μιχαλάκης, Κώστας Μπάρκας, Γιώργος Βαρεμένος, Έφη Γεωργοπούλου, Μαρία Κανελοπούλου, Θοδωρής Δρίτσας και Δημήτρης Γάκης σημειώνοντας ότι η ανάθεση σε ιδιώτες θα κοστίσει περισσότερο (υπουργείο Οικονομικών).

* Λιμενοβραχίονας φάρου Κορώνης: Την επέκταση του λιμενοβραχίονα πέραν του φάρου στο λιμάνι της Κορώνης ζητεί ο Θανάσης Πετράκος σημειώνοντας ότι τώρα δεν προστατεύονται τα αλιευτικά σκάφη των ψαράδων (υπουργεία Ανάπτυξης, Εσωτερικών, Ναυτιλίας, Περιβάλλοντος).

* Σίτιση στο νοσοκομείο Πρέβεζας: Την ιδιωτικοποίηση της σίτισης στο νοσοκομείο Πρέβεζας καταγγέλλει ο Κώστας Μπάρκας, τονίζοντας ότι οι εργολαβικές εταιρείες έχουν αποδείξει ότι αυθαιρετούν και ότι πρέπει να καλυφθούν οι θέσεις των τραπεζοκόμων (υπουργεία Υγείας, Εργασίας).

* Παράνομοι οίκοι ανοχής στον Αγ. Παντελεήμονα Αθηνών: Τις καταγγελίες της Κίνησης Κατοίκων του 6ου Διαμερίσματος του δήμου Αθηναίων για παράνομους οίκους ανοχής στον Άγιο Παντελεήμονα και συνολικά 315 στην Αθήνα μεταφέρουν οι Μαρία Κανελλοπούλου, Νίκος Βούτσης και Δημήτρης Τσουκαλάς, προσθέτοντας ότι παρατηρείται έξαρση εγκληματικών δραστηριοτήτων, όπως διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και λειτουργία παράνομων κέντρων νυχτερινής διασκέδασης, internet café και λεσχών τυχερών παιγνίων (υπουργείο Δημοσίας Τάξης).

* Αεροδρόμιο Χίου: Τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν από την ιδιωτικοποίηση μέσω ΤΑΙΠΕΔ του αερολιμένα και μεγάλου μέρους του λιμένα της Χίου υπογραμμίζουν οι Γιώργος Σταθάκης, Νάντια Βαλαβάνη, Ζωή Κωσταντοπούλου, Αγνή Καλογερή και Γιάννης Ζερδελής, τονίζοντας ότι διαφωνούν οι τοπικοί φορείς, όπως το επιμελητήριο, ο εμπορικός σύλλογος, τοπικά εργατικά σωματεία και η τοπική αυτοδιοίκηση (υπουργεία Οικονομικών, Ανάπτυξης, Υποδομών, Τουρισμού, Ναυτιλίας).

* Γηροκομείο Βόλου: Έντονο πρόβλημα ρευστότητας αντιμετωπίζει το Γηροκομείο Βόλου, που φιλοξενεί περίπου 80 γέροντες και απασχολεί 52 άτομα, επισημαίνουν οι Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Παναγιώτης Κουρουμπλής αναφέροντας ότι οφείλονται δεδουλευμένα 9 μηνών, 100.000 από εργοδοτικές εισφορές στο ΙΚΑ, ενώ μειώθηκαν τα νοσήλια σε ετήσια βάση κατά 100.000 με 120.000 ευρώ (υπουργεία Υγείας, Οικονομικών, Εργασίας).

* Δημοτικό και νηπιαγωγείο στο Δήλεσι Βοιωτίας: Την κατασκευή δημοτικού σχολείου και νηπιαγωγείου στο Δήλεσι της Βοιωτίας ζητεί ο Γιάννης Σταθάς επισημαίνοντας ότι σήμερα 220 παιδιά είναι στοιβαγμένα σε αίθουσες προκάτ (υπουργείο Παιδείας).

* Προξενική αρχή Σμύρνης: Εξηγήσεις για τη στάση της προξενική αρχής της Σμύρνης, η οποία ζήτησε 500 ευρώ για το φέρετρο που θα μετέφερε τον Κώστα Αργυρόπουλο μετά τις πλημμύρες στη Ρόδο, ζητεί η Ρένα Δούρου σημειώνοντας ότι οι ευθύνες πρέπει να αναζητηθούν στις δομές λειτουργίας, στον μηχανισμό και τις εντολές που δόθηκαν (υπουργείο Εξωτερικών).

* Συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου ΔΕΣΦΑ: Την αναγνώριση της σταθερής και μόνιμης εργασιακής σχέσης των εργαζομένων συμβασιούχων ορισμένου χρόνου απευθείας με την ΔΕΣΦΑ Α.Ε. ζητούν οι Αλέξης Μητρόπουλος, Δημήτρης Στρατούλης, Κώστας Μπάρκας, Χρήστος Καραγιαννίδης, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, Δημήτρης Τσουκαλάς, Μαρία Μπόλαρη, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Γιάννης Σταθάς, Θανάσης Πετράκος, Απόστολος Αλεξόπουλος και Ευγενία Ουζουνίδου υπογραμμίζοντας ότι από τους 551 εργαζόμενους οι 317 είναι με επαναλαμβανόμενες συμβάσεις ορισμένου χρόνου (υπουργείο Εργασίας).

* Διεθνές Σχολείο Τυρνάβου: Μεσαιωνικού τύπου συνθήκες εργασίας και παράνομες συμβάσεις στο Διεθνές Σχολείο του Τυρνάβου (International Community School of Larissa) με αμοιβές 400 ευρώ μικτά καταγγέλλουν οι Ηρώ Διώτη, Τάσος Κουράκης, Παναγιώτα Δριτσέλη, Μαρία Κανελλοπούλου, Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Γιώργος Πάντζας, υπογραμμίζοντας ότι οι συμβάσεις εργασίας είναι 8μηνης διάρκειας, ισχύουν "μόνο για το συγκεκριμένο χρόνο" (των 8 μηνών), "υπερισχύουν δε οποιασδήποτε άλλης κυβερνητικής απόφασης" (!) και δεν αναφέρουν τον αριθμό των ωρών εργασίας και τις συνθήκες ασφάλισης του εκπαιδευτικού (υπουργείο Παιδείας).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL