Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.6°C21.3°C
3 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
18.0°C23.0°C
2 BF 69%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.4°C21.9°C
3 BF 35%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
21 °C
20.9°C23.0°C
0 BF 52%
Καλές γιορτές!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Καλές γιορτές!

Πάει γιατί μπορεί. Και γιατί της το επιτρέπουν οι αρχές του τόπου, οι άνθρωποι που εκείνη εξέλεξε, εκείνη εμπιστεύεται και αισθάνεται ότι την εκπροσωπούν.

Πάει γιατί θέλει να ξεφύγει από τις δεσμεύσεις και τις τυπικότητες που ζουν οι άλλοι. Για να ξεσκάσει και να αισθανθεί «ελεύθερη», ανώτερη από τους άλλους. Βλέπετε, το Αχίλλειο δεν είναι ούτε εστιατόριο, ούτε μπαράκι κι έτσι δεν είναι υποχρεωμένοι να κλείσουν μόλις πάει 12, οπότε ο Χαρδαλιάς δεν μπορεί να τους κάνει μαγκιές (και προκύπτει ότι δεν τους έκανε).

Οι καλεσμένοι στο Αχίλλειο αποχωρούν όποτε θέλουν - συνήθως τις πρώτες πρωινές ώρες. Και για να καλοπεράσουν έως τις πρώτες πρωινές ώρες, η μεγαλοαστική τάξη φωνάζει κι έναν Ρουβά (είναι συμπατριώτης, από την Κέρκυρα, μην το ξεχνάμε) και μια Θεοδωρίδου.  Έτσι, για να τη διασκεδάσει, να την «ανεβάσει».

Τα ίδια έγιναν και αλλού. Στη Ρόδο, για παράδειγμα, ο δήμαρχος και ο περιφερειάρχης φέρονται να πίεσαν ασφυκτικά τον αστυνομικό διευθυντή να επιτρέψει τη διεξαγωγή ανάλογης συναυλίας, πάλι για τα γενέθλια ενός τοπικού μεγαλοσχήμονος.

Μπορεί σε εσάς, Μπυθουλαίοι της χώρας, να φαίνεται αδιανόητο τα μουσεία της χώρας να μετατρέπονται σε κέντρα διασκέδασης.

Μπορεί να σας ξενίζει ότι οι χώροι πολιτισμού γίνονται μπουζουκλερί ή κάτι παρόμοιο. Μπορεί να μην σας ελκύει ο «σουσουδισμός» και η επίδειξη της μεγαλοαστικής τάξης και των «ιδιοκτητών» τής χώρας, που θεωρεί πως οι νόμοι υπάρχουν για τους να τους εφαρμόζουν οι άλλοι και για να τους παραβιάζει εκείνη.

Είναι γιατί, όπως θα σας έλεγε η υπουργός Πολιτισμού, είστε «άνθρωποι με προβλήματα».

Εσείς είστε άνεργοι, υποαμειβόμενοι εργαζόμενοι ή σε αναστολή εργασίας από τον Μάρτιο και ζείτε από τότε με 534 ευρώ. Και η κυβέρνησή που ψηφίσατε, επειδή σας φροντίζει και σας έχει στις προτεραιότητές της, σας κόβει (με ΠΝΠ, για να μην το καταλάβετε και στενοχωρηθείτε) και το δώρο των Χριστουγέννων. Κι αυτά με 534 ευρώ θα τα περάσετε. Καλές γιορτές!

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL