Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.7°C
3 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
19.7°C24.9°C
1 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C21.6°C
4 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.4°C20.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.9°C24.0°C
3 BF 33%
Το έχασε το λεωφορείο ο υπουργός
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το έχασε το λεωφορείο ο υπουργός

ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΚΑΤΣΑΚΟΥ

«Μια μεγάλη πηγή ανησυχίας είναι η μη χρήση των μέτρων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Γι’ αυτό τον λόγο θα προσπαθήσουμε να πυκνώσουμε τα δρομολόγια. Ήδη ανακαλούνται άδειες οι οποίες είχαν προγραμματιστεί για τον Αύγουστο προκειμένου να πυκνώσουν τα δρομολόγια και στα λεωφορεία, και στο μετρό, και στον ηλεκτρικό για να μην υπάρχει συνωστισμός». Με αυτή τη λιτή δήλωση προσπάθησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος να δικαιολογήσει χθες τα αδικαιολόγητα, αλλά και να ρίξει την ευθύνη για τα όσα τραγελαφικά και επικίνδυνα συμβαίνουν το τελευταίο διάστημα στα ΜΜΜ στον αρμόδιο υπουργό Κ. Καραμανλή.

Γιατί τι άλλο μπορεί να εννοεί ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όταν κάνει αναφορά για «μη χρήση μέτρων» στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς από την απαράδεκτη πολιτική του υπουργείου Μεταφορών που εδώ και δύο μήνες αδιαφορεί πλήρως για τους κινδύνους που ενέχει ο συνωστισμός των επιβατών σε οχήματα και συρμούς; Και μην βιαστεί κανείς να πει πως ο Στ. Πέτσας εννοούσε τη μη συμμόρφωση των επιβατών ως προς τη χρήση μάσκας, καθώς η συντριπτική πλειονότητα των πολιτών που χρησιμοποιούν καθημερινά για τις μετακινήσεις τους τις δημόσιες συγκοινωνίες και φορά μάσκα, και όσο οι συνθήκες το επέτρεπαν κρατούσε αποστάσεις και σέβονταν την απόφαση να μην κάθονται στα καθίσματα που απαγορευόταν η χρήση.

Οπότε την παραμικρή μομφή και τον παραμικρό υπαινιγμό για μη τήρηση των μέτρων από τους πολίτες δεν θα μπορούσε να αφήσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στις χθεσινές του αναφορές στα ΜΜΜ. Η ευθύνη βαραίνει αποκλειστικά την ανεκδιήγητη ηγεσία τού υπουργείου Μεταφορών που τη μία ανακοίνωνε τη μείωση των δρομολογίων λόγων των καλοκαιρινών αδειών του προσωπικού λες και το φετινό καλοκαίρι είναι «ακόμα ένα καλοκαίρι» και την άλλη απειλούσε με πρόστιμα τους επιβάτες αν η πληρότητα στα μέσα ξεπερνούσε το 65% ομολογώντας με αρκετή δόση κυνισμού και αδιαφορίας ότι ο συνωστισμός θα είναι αναπόφευκτος.

Όταν λοιπόν κατάλαβαν στο Μέγαρο Μαξίμου πως ο πρωθυπουργός κινδυνεύει να λουστεί την οργή και τη χλεύη των πολιτών για την ανικανότητα και την ανεπάρκεια του υπουργού του, έσπευσαν να μαζέψουν την κατάσταση εκθέτοντας τον Κ. Καραμανλή, που μάλλον ακόμα και τώρα δεν δείχνει ικανός να αντιληφθεί τη σοβαρότητα των περιστάσεων, καθώς μέσα στον πανικό του να μπαλώσει τα λάθη του με τις δημόσιες συγκοινωνίες, ξέχασε να συμπεριλάβει στις χθεσινές διορθωτικές αποφάσεις... τον ΟΑΣΘ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL