Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
Μυστική διπλωματία και φαρισαϊσμός
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Μυστική διπλωματία και φαρισαϊσμός

Ότι η Τουρκία αναγκάστηκε να αναδιπλωθεί λόγω της αποτελεσματικής διπλωματικής προσπάθειας και ότι προϋπόθεση για διάλογο είναι «να σταματήσει η τουρκική πλευρά τις προκλήσεις».

Η τουρκική πλευρά συνέχισε τις προκλήσεις στέλνοντας ένα άλλο ερευνητικό σκάφος στην ΑΟΖ της Κύπρου. Ωστόσο, από τον Τούρκο υπουργό  Άμυνας μάθαμε χθες ότι την ερχόμενη εβδομάδα ξεκινούν ελληνοτουρκικές συνομιλίες.

Είναι η μάλιστα η τρίτη φορά το τελευταίο διάστημα που μαθαίνουμε για την πρόοδο των ελληνοτουρκικών συνομιλιών όχι από την ελληνική κυβέρνηση, αλλά από τους Τούρκους.

Τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, που άλλοτε έδιναν μάχες υπερπατριωτισμού, τώρα έχουν εξαφανίσει απολύτως το θέμα.

Δεν έχουμε πρόβλημα με τον ελληνοτουρκικό διάλογο. Με τη μυστική διπλωματία όμως έχουμε. Γιατί εδώ είναι προφανές ότι υπάρχουν πράγματα που έχουν συμφωνηθεί παρασκηνιακά και για τα οποία ούτε οι πολιτικοί αρχηγοί της αντιπολίτευσης, ούτε η ελληνική κοινή γνώμη έχουν ενημερωθεί.

Και έχουμε δύο φορές πρόβλημα με την παράταξη που κυβερνάει. Γιατί ως αντιπολίτευση πλειοδότησε σε πατριδοκαπηλία και μίσος.

Γιατί, αν ήταν αντιπολίτευση αυτή την περίοδο, θα ήταν στα κεραμίδια, θα χτύπαγε καμπάνες και θα οργάνωνε συλλαλητήρια για να καταγγείλει τους εθνοπροδότες.

Και τώρα κάνει εξωτερική πολιτική στα σκοτεινά, χωρίς να ξέρει κανείς τι ετοιμάζεται να διαπραγματευτεί και τι ετοιμάζεται να παραχωρήσει.

Φαρισαϊσμός ονομάζεται αυτό. Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL