Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.2°C23.8°C
3 BF 42%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
19.1°C22.7°C
2 BF 55%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C19.9°C
4 BF 60%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C20.8°C
5 BF 45%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C22.9°C
3 BF 31%
Ιστορίες πολιτικής κοροϊδίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ιστορίες πολιτικής κοροϊδίας

Ή μας δουλεύουν ή κοροϊδεύονται μεταξύ τους. Δεν εξηγείται αλλιώς αυτό το καθημερινό γαϊτανάκι αστειότητας που εισπράττουμε από το υποτιθέμενο επιτελικό τους κράτος. Ή μας περνάνε για ηλίθιους ή έχοντας την εξαγορασμένη σιγουριά της λίστας Πέτσα θεωρούν πως δεν κινδυνεύουν να γελοιοποιηθούν ό,τι και αν πουν, ό,τι και αν κάνουν, αφού στο τέλος αυτό που βγαίνει προς τα έξω είναι μονάχα ύμνοι και επευφημίες.

Παράδειγμα πρώτο. «Να φοράμε τη μάσκα εκεί που οι ειδικοί μάς έχουν υποδείξει. Άβολη συνήθεια, αλλά πρέπει να γίνει ο κανόνας. Πρώτοι εδώ πρέπει να δίνουμε το καλό παράδειγμα», είπε ξεκινώντας την προχθεσινή του ομιλία του ο πρωθυπουργός στη Βουλή. Μόνο που ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο τελευταίος που δικαιούται να ομιλεί περί παραδειγμάτων καθώς είναι ο πρώτος που αγνοεί επιδεικτικά και συστηματικά τη χρήση της προστατευτικής μάσκας στις δημόσιες εμφανίσεις του. Έτσι λοιπόν, μία μόλις ημέρα μετά τις νουθεσίες του πρωθυπουργού προς τους πολίτες για τον άβολο αλλά αναγκαίο κανόνα, είδαμε τον πρωθυπουργό να κάνει τον επικοινωνιακό του περίπατο στο Μάτι και να «συνωστίζεται» με πολίτες και τοπικούς παράγοντες αλλά χωρίς να φορά μάσκα.

Παράδειγμα δεύτερο. «Περιμένουμε εισήγηση από τους ειδικούς για την Εκκλησία», ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στο ερώτημα για τους λόγους που εξαιρέθηκαν οι ναοί από την υποχρεωτική χρήση της μάσκας. Τον ακούσαμε λοιπόν τον κ. Πέτσα και μείναμε με την απορία. Για τα σούπερ μάρκετ υπήρξε εισήγηση των ειδικών; Για τους φούρνους άλλη εισήγηση και για τα κομμωτήρια μια ξεχωριστή εισήγηση των επιστημόνων; Πώς ακριβώς λειτουργεί το σύστημα και τι αλγόριθμους άραγε χρησιμοποιεί αυτή η κυβέρνηση όταν αποφασίζει για υποχρεώσεις και συστάσεις;

Παράδειγμα τρίτο. Σύσκεψη, διαβάζουμε, συγκάλεσε χθες ο πρωθυπουργός με αφορμή την αύξηση των κρουσμάτων, όπου, σύμφωνα με τις διαρροές του Μαξίμου, κυριάρχησε το θέμα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, αλλά δεν είδαμε πουθενά να αναφέρεται το όνομα του κ. Καραμανλή, που με την πολιτική που εσχάτως εφαρμόζει έχει μετατρέψει σε υγειονομικές βόμβες οχήματα και συρμούς και, παράλληλα, έχει κάνει τη ζωή δύσκολη στους πολίτες που δεν έχουν τη δυνατότητα να πάνε με στρατιωτικό ελικόπτερο στη δουλειά τους.

Αυτά τα επικινδύνως ευτράπελα παραδείγματα χαρακτηρίζουν τη νέα κανονικότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που τελικά απολαμβάνει τον θαυμασμό μιας μερίδας του δημοσιογραφικού κόσμου της χώρας και αφήνει την κοινωνία με την απορία. Μας δουλεύουν ή κοροϊδεύονται μεταξύ τους;

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL