Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.3°C25.8°C
3 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.2°C24.8°C
2 BF 40%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.4°C22.6°C
3 BF 57%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
24 °C
21.0°C24.9°C
5 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.3°C25.2°C
2 BF 40%
Το δημόσιο χρήμα γίνεται λάφυρο!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Το δημόσιο χρήμα γίνεται λάφυρο!

ΜΕΤΑ την ξαφνική αποχώρηση της Μαριάννας Λάτση από το έργο του Ελληνικού που έχει σχεδιάσει ο αδελφός της Σπύρος, μια νέα εταιρεία εμφανίστηκε εξίσου ξαφνικά να εισέρχεται στο μετοχικό κεφάλαιο της κατασκευάστριας εταιρείας Lamda Development. Πρόκειται για την Orilina, της οποίας πρόεδρος είναι ο αδελφός του υφυπουργού οικονομικών Γιώργου Ζαββού, Στέλιος (κουμπάρος του Σόρος), με μέλη του Δ.Σ. τον αδελφό του Αντώνη Σαμαρά, Αλέξανδρο, και τη γνωστή «ιέρεια» του νεοφιλελευθερισμού Μιράντα Ξαφά!

ΑΜΕΣΩΣ μετά, ο Άδωνις Γεωργιάδης κατέθεσε στη Βουλή νομοσχέδιο για τα έργα υποδομής και υποστήριξης της επένδυσης του κ. Λάτση. Μεταξύ των έργων (με δαπάνες του Δημοσίου, φυσικά) που προβλέπονται, περιλαμβάνονται η υπογειοποίηση της Ποσειδώνος και κατασκευή μαρίνας!

ΜΕΧΡΙ στιγμής, δεν υπάρχει κανένα νέο για την καταβολή των 300 εκατομμυρίων από τον ανάδοχο του Καζίνο και τη συνέταιρο κατασκευαστική εταιρεία ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ, του πεθερού του υπουργού Γεραπετρίτη. Μαζεύτηκαν όλοι οι συγγενείς ή αναμένονται και άλλοι;

ΝΑ ΘΥΜΙΣΟΥΜΕ ότι η Lamda έχει εξασφαλίσει δάνεια από δύο ελληνικές τράπεζες, ύψους ενός δισεκατομμυρίου (!), και από την αύξηση του μ.κ. της εταιρείας στο χρηματιστήριο άλλα 650 εκατομμύρια. Η εταιρεία έχει υπολογίσει το κόστος των έργων της πρώτης πενταετίας να φτάσει τα δύο δισ. και περιμένει έσοδα από τις προπωλήσεις κατοικιών και διαμερισμάτων.

ΑΥΤΟΣ είναι κρίσιμος τομέας, είναι το δείγμα για τη βιωσιμότητα του έργου, καθώς, με την ύφεση να απειλεί όλες τις μεγάλες οικονομίες, τα πολυτελή έργα έχουν ρίσκο. Επιπλέον, η Ελλάδα αναμένεται να πληρώσει βαρύ τίμημα των κυβερνητικών επιλογών, με τα δημόσια οικονομικά να καταρρέουν, ανίκανη να σχεδιάσει και να υλοποιήσει επενδυτικά προγράμματα ανάταξης της οικονομίας και της παραγωγικότητας, με βελτίωση των εισοδημάτων και άρα και της ζήτησης.

ΜΕΧΡΙ στιγμής, μάλιστα, όλες οι μπίζνες που εξελίσσονται στη χώρα γίνονται με χρήματα του Ελληνικού Δημοσίου! Για παράδειγμα, η αμερικανική ΟΝΕΧ, που εξαγόρασε πρόσφατα τα ναυπηγεία Ελευσίνας, το πρώτο που έκανε ήταν να απαιτήσει από την κυβέρνηση να ακυρώσει τη συμφωνία με τη γαλλική πλευρά για την κατασκευή δύο υπερσύγχρονων φρεγατών για το Πολεμικό Ναυτικό, ώστε να τις αναλάβει αυτή!

ΛΕΦΤΑ υπάρχουν, όπως έλεγε και ο Γιώργος Παπανδρέου. Τα διαχειρίζονται οι Μητσοτάκηδες και κερδίζουν οι χορηγοί και οι φίλοι τους, που πληρώνονται για την υποστήριξή τους.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL