Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.1°C19.8°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
14.7°C17.0°C
1 BF 75%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C17.1°C
3 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.8°C17.5°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
14 °C
13.9°C16.9°C
0 BF 62%
Γάμα!
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Γάμα!

Ο Γάμα είναι επαγγελματίας. Αρκεί να του δείξουν τον στόχο κι αυτός τον δαγκώνει με επαγγελματισμό Γκαίμπελς. Το επαγγελματικό του στάτους εξαρτάται από τα σημάδια που αφήνει η οδοντοστοιχία του. Παράνομες συναλλαγές χιλιάδων ευρώ από Παππά και Σπίρτζη παλιότερα; Έπαινος. Κρουαζιέρα με το σκάφος του μεγαλομέτοχου του ΟΠΑΠ από Τσίπρα πρόσφατα; Έπαινος συν μπόνους. Το γεγονός ότι οι συναλλαγές, η κρουαζιέρα, όσα σημάδια αφήνει η μασέλα του, είναι μασάλια, δεν τον πτοεί. Διότι:

Ο Γάμα είναι (με το) καθεστώς. Ανήκει στον ελεεινό στρατό των μισθοφόρων, που το συμβόλαιό τους απαιτεί να εξοντώσουν ό,τι κινείται στο πεδίο της ηθικής και της αλήθειας της Αριστεράς. Με ιδιαίτερη προτίμηση στον μισητό Τσίπρα. Πέρασε με άνεση χορευτή από την αυλή του Σημίτη και του σοσιαλισμού στην αυλή του Σαμαρά και των Μένουμε Ευρώπη, κι από κει στην υπηρεσία του συμπλέγματος Μπογδάνου - Μητσοτάκη. Και δεν λογαριάζει τίποτε, την αλήθεια κυρίως, διότι:

Ο Γάμα έχει τις πλάτες -και τι πλάτες!- του Μπαμπούλα. Εφοπλιστικές, πολιτικές, πολιτιστικές, χρηματιστικές, πλυστικές. Κι αφού ο Μπαμπούλας έχει κατεβάσει από καιρό τον αντίχειρα στη γνωστή αυτοκρατορική κίνηση -θανατώστε τον!- για τον Τσίπρα, αυτός του φορτώνει όλη την κιτρινίλα από τη χοληδόχο κύστη του. Την ηθική, τη δεοντολογία, την αλήθεια, την προσωπική αξιοπρέπεια, τα αφήνει έξω από το γραφείο του Αφεντικού, όταν προσέρχεται για να πάρει «γραμμή». Διότι:

Ο Γάμα δεν έχει να δώσει λογαριασμό σε κανέναν, εκτός από τον Μπαμπούλα. Και επειδή δεν έχει να δώσει λογαριασμό, και επειδή βρίσκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία, και επειδή μουτζουρώνει και δαγκώνει εν ονόματι κάποιας λευκής κανονικότητας, όταν τον πιάνουν να συκοφαντεί με χοντρά ψέματα, συκοφαντεί ακόμα πιο χοντρά τον στόχο του. Είναι, δηλαδή, και ψεύτης, και συκοφάντης, και δειλός, και θρασύς, και θρασύδειλος. Έχει όλα τα προσόντα για να γράψει ιστορία την εποχή των αρίστων. Διότι:

Ο Γάμα έχει γίνει με τη μασέλα του σύμβολο της δημοσιογραφίας της αθλιότητας. Ή της αθλιότητας της δημοσιογραφίας. Δεν έχει όνομα, αφού ένα διαχρονικό σύμβολο δεν έχει ανάγκη από ληξιαρχεία. Αξίζει να του αφιερωθεί εν ζωή ένα άγαλμα, με δέκα τσέπες, τριακόσια δόντια, τεράστια χοληδόχο κύστη αντί για πρόσωπο, κι ένα χρυσοποίκιλτο περιλαίμιο με τη λέξη-κλειδί της ιστορικής του αποστολής: Γάμα!

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL