Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
Άλλη μια περιττή είδηση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Άλλη μια περιττή είδηση

Ήταν, βλέπεις, απασχολημένοι όλοι με την προετοιμασία των επετειακών αφιερωμάτων για την προ διετίας πυρκαγιά στο Μάτι, που τους ξέφυγε μια είδηση από αυτές βέβαια που περνούν συστηματικά στα ψιλά της επικαιρότητας. Αλλά με τι μούτρα να βγουν μπροστά στον Στ. Πέτσα και να παίξουν ως είδηση πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη έκοψε 5.000 εποχικούς δασοπυροσβέστες; Για διαφυγόντα κέρδη θα τους κυνηγούσε μετά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αν τολμούσαν να παρουσιάσουν μια τέτοια είδηση…

Γιατί, όπως και να το κάνεις, την ώρα που οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν μάχη για την κατάσβεση τυριών μεγάλων μετώπων πυρκαγιάς στην Πελοπόννησο, άντε εσύ να προβάλεις ρεπορτάζ που θα αποκαλύπτει ότι η κυβέρνηση δεν ανανέωσε τις συμβάσεις 5.000 εποχικών δασοπυροσβεστών που προσλαμβάνονταν τα προηγούμενα χρόνια μέσω ειδικού προγράμματος του ΟΑΕΔ.

Ας δούμε λοιπόν τι δεν μάθαμε χθες.

Όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Ιδιωτικών Υπαλλήλων «H Ένωση», «παρά τις δεσμεύσεις και την κοινή παραδοχή ότι οι συνάδελφοι προσφέρουν σημαντικό έργο τόσο στον καθαρισμό των περιαστικών δασών, της αποψίλωσης, της διάνοιξης μονοπατιών, της δημιουργίας αντιπυρικών ζωνών και όχι μόνο, το ειδικό πρόγραμμα με το οποίο εργάζονταν δεν ανανεώθηκε, με αποτέλεσμα και τα δάση να μείνουν ανοχύρωτα, και οι εργαζόμενοι να βρίσκονται στην ανεργία».

Άφαντη η διαμαρτυρία 5.000 ανθρώπων. Ούτε λέξη για την εγκληματική αδιαφορία της κυβέρνησης, με τα εκατομμύρια της λίστας Πέτσα να συνεχίζουν να πιάνουν τόπο. Ανύπαρκτη η είδηση κι ας έχει μπει η χώρα σε ακόμα ένα θερμό και πύρινο καλοκαίρι με απρόβλεπτες συνέπειες και απώλειες.

«Αναμένουμε από την κυβέρνηση να πράξει έστω και τώρα το αναγκαίο: να επαναπροσλάβει τους συναδέλφους δημιουργώντας ταυτόχρονα ειδικό σώμα φορέων δασοπροστασίας. Κάτι τέτοιο θα συμβάλει τα μέγιστα στην ορθή οργάνωση και λειτουργία του κρατικού μηχανισμού, ώστε να υπάρξει αποτελεσματική προστασία των δασικών πόρων, της δημόσιας περιουσίας, να μειωθούν οι δασικές πυρκαγιές και κατ’ επέκταση να προστατευτούν ζωές και περιουσίες» προσθέτει ο Σύλλογος, αλλά είναι από τις περιπτώσεις που μόνοι τους τα λένε και μόνοι τους τα ακούνε, καθώς το μιντιακό τοίχος προστασίας της κυβέρνησης δεν αφήνει καμία ενοχλητική είδηση να περάσει στους πολίτες. Και φυσικά με το αζημίωτο.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL