Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.6°C20.7°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
11.8°C15.6°C
3 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.6°C18.2°C
4 BF 76%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.9°C14.9°C
2 BF 58%
Εκπαιδευμένοι να μισούν τον... εσωτερικό εχθρό
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εκπαιδευμένοι να μισούν τον... εσωτερικό εχθρό

ΕΝΑΣ νέος 26 ετών είναι νεκρός. Μόλις πριν από ένα μήνα είχε δοκιμάσει στο σώμα του την αστυνομική βία που έχει απελευθερώσει ο Χρυσοχοΐδης. Τον σάπισαν στο ξύλο μέσα στο Αστυνομικό Τμήμα του Βόλου και, όταν διαπίστωσαν πως ήταν σχεδόν αναίσθητος και χρειαζόταν επειγόντως νοσοκομείο, για να μην αναλάβουν τις ευθύνες τους, τον πέταξαν στον δρόμο με εφτά πλευρά σπασμένα!

ΠΟΙΟ όμως ήταν το κακούργημα του νέου που επέβαλε στις δυνάμεις που υπηρετούν στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (!!!) τέτοια βαναυσότητα; Η σύλληψη έγινε κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης αλληλεγγύης στους συλληφθέντες διαδήλωσης κατά της καύσης σκουπιδιών στο εργοστάσιο τσιμέντου της Lafarge / ΑΓΕΤ στον Βόλο. Στη νέα ελληνική δημοκρατία των Μητσοτάκηδων δεν επιτρέπονται διαμαρτυρίες που αμφισβητούν το καθεστώς και θίγουν τα συμφέροντα των χορηγών.

ΣΕ ΑΝΑΡΤΗΣΗ του στο Facebook, ύστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας στο νοσοκομείο, ο Βασίλης Μάγγος ανέφερε: «Επειδή πολύς κόσμος ρώτησε, κοινοποίησε, ενδιαφέρθηκε, νομίζω πως οφείλω να ενημερώσω πως πήρα εξιτήριο προχθές το βράδυ, ύστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας. Σήμερα πήγα για επαναληπτικές, τα ζωτικά μου όργανα φέρουν, βέβαια, κακώσεις ακόμα, παρ' όλα αυτά είναι σε σταθερή κατάσταση και δείχνουν σημάδια βελτίωσης. Να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που δεν άφησε άλλο ένα περιστατικό αστυνομικής βίας, αυθαιρεσίας και παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων να παραμείνει στη σιωπή και στο σκοτάδι...».

ΚΑΙ ΜΕΤΑ τον θάνατο του γιου του, ο πατέρας του δήλωσε. «Δεν λέμε ότι το παιδί μας πέθανε από τα τραύματα. Δεν λέμε πως αυτά ήταν η άμεση αιτία θανάτου του. Ξέρουμε όμως ότι ο ξυλοδαρμός επηρέασε πολύ την ψυχολογία του. Δεν θέλουμε ένα κίνημα για το παιδί μας. Ένα κίνημα για την αστυνομική βία χρειαζόμαστε».

ΛΙΓΟ ΠΡΙΝ, ο Χρυσοχοΐδης, θλιβερός υπηρέτης της πλέον αυταρχικής εξουσίας στη μεταπολίτευση, δήλωσε, πριν καν γίνει νεκροψία για τα αίτια του θανάτου: «Σε ιστοσελίδες και έντυπα που εκφράζουν ή πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ και τον αντιεξουσιαστικό χώρο γίνεται προσπάθεια, ή ακόμη χειρότερα συνδέεται ευθέως, ο θάνατος με προ μηνός καταγγελία του για αστυνομική βία. Πρόκειται για αθλιότητα, ασύστολο ψέμα. Είναι ανεύθυνοι και αδίστακτοι».

ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ; Δεν είναι αδίστακτοι οι αστυνομικοί. Οι διαμαρτυρόμενοι είναι, και πάνω από όλα ο ΣΥΡΙΖΑ, που φταίει για όλα! Κουβέντα για έρευνα του περιστατικού από το υπουργείο ή τις Εσωτερικές Υποθέσεις στις οποίες κάθε αστυνομία στην Ευρώπη αναθέτει τέτοιου είδους καταγγελίες.

ΚΡΙΣΙΜΑ ερωτήματα έθεσε στον υπουργό ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Γ. Καμίνης, που υπηρέτησε και ως Συνήγορος του Πολίτη. Συγκεκριμένα: «Διατάχθηκε ΕΔΕ εις βάρος των αστυνομικών που πρωταγωνίστησαν στο επεισόδιο καθώς υπάρχει και καταγεγραμμένο βίντεο; Σε ποιο στάδιο βρίσκεται; Θα αναθέσετε την υπόθεση στον Συνήγορο του Πολίτη; Πού οφείλεται η βεβαιότητα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, όπως εκφράστηκε από την επίσημη ανακοίνωση, ότι είναι 'ψέμα και αθλιότητα' η σύνδεση του θανάτου του νεαρού με τον προ μηνός ξυλοδαρμό του;». Φυσικά, δεν πρόκειται να λάβει απάντηση.

ΣΗΜΕΡΑ οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν την απόλυτη ασυλία στην καταστολή με ακραία βία κυρίως ή μόνο κατά πολιτικών και κοινωνικών κινημάτων. Έχουν εκπαιδευτεί ακριβώς γι’ αυτό. Να μισούν τον εσωτερικό εχθρό, χωρίς απορίες. «Όποιος ασκεί την καταπίεση ως επάγγελμα δεν μπορεί παρά να είναι ο ίδιος υποδειγματικά καταπιεσμένος. Αυτή είναι και η βαθύτερη αιτία που η τυφλή υπακοή και η παράλογη εκπαίδευση παίζουν τόσο μεγάλο ρόλο» σημειώνει στο περίφημο βιβλίο του «Η κατασκευή των υπηκόων» ο Αυστριακός συγγραφέας Έρνστ Αλεξάντερ Ράουτερ.

Ο ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΣ της ασυδοσίας των αστυνομικών επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και ο φόβος του ελέγχου από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου φαίνεται πως προκάλεσε στερητικά σύνδρομα που σήμερα απελευθερώνονται. Ανατριχιαστικές είναι οι εικόνες που έχουμε δει με ένα μπουλούκι αστυνομικών να ξυλοφορτώνουν και να κλωτσούν πεσμένους ανθρώπους που το μόνο που προλαβαίνουν να κάνουν είναι να βάλουν τα χέρια στο κεφάλι τους.

Ο ΑΤΥΧΟΣ Βασίλης δεν πέταγε πέτρες, δεν εκτόξευε μολότοφ, δεν χτυπούσε, δεν απειλούσε κανέναν. Είχε ένα... ελάττωμα. Είχε οικολογικές ευαισθησίες! Απαγορεύεται; Σπίτι, δουλειά, τηλεόραση, υπάκουα ρομπότ ικανά προς εργασία είναι αποδεκτά και νόμιμα στην κοινωνία που ετοιμάζει η σέχτα του Κυριάκου Μητσοτάκη; Στους πολίτες τα δικαιώματα θα απαγορευτούν; Θα μείνουν μόνον οι υποχρεώσεις;

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL