Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
Στα Ψιλά / Με άλλα 20 εκατομμύρια όλα θα πάνε περίφημα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στα Ψιλά / Με άλλα 20 εκατομμύρια όλα θα πάνε περίφημα

«Αυτή τη στιγμή το πλαίσιο είναι επαρκές, υπάρχει όμως ζήτημα εφαρμογής» απεφάνθη προχθές ο πρωθυπουργός, σε μια προσπάθεια να πείσει την κοινωνία πως η κυβέρνηση εξακολουθεί να έχει υπό έλεγχο την κατάσταση, παρά την ανησυχητική αύξηση των κρουσμάτων.

Οι διαβεβαιώσεις του Κυρ. Μητσοτάκη και οι δεσμεύσεις του περί αυστηροποίησης των ελέγχων έδωσαν τους κύριους τίτλους των ειδήσεων ωραιοποιώντας μια εικόνα που, αν την δεις και την παρατηρήσεις από πιο κοντά, βλέπεις πως είναι γεμάτη τρύπες και κενά που, ως συνήθως, περνούν στα ψιλά της επικαιρότητας.

Περίπτωση πρώτη, η χθεσινή απόφαση της κυβέρνησης να στριμώξει στο νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού για το «Ακροπόλ» μια τροπολογία με την οποία παίρνει προσωπικό από τα δημόσια νοσοκομεία και θα το απασχολεί στις πύλες εισόδου της χώρας για να εξετάζουν τους τουρίστες. Με λίγα λόγια, την ώρα που αυξάνονται τα κρούσματα και παράλληλα μεγαλώνει ο αριθμός των νοσηλευομένων, η κυβέρνηση στερεί πολύτιμο για τα νοσοκομεία προσωπικό για να καλύψει τις ανάγκες σε αεροδρόμια και συνοριακούς σταθμούς.

Το λες και τεράστια επιτυχία για μια κυβέρνηση που, πέραν των μεγαλοστομιών, δεν έδωσε δεκάρα τσακιστή για την ενίσχυση των νοσοκομείων με προσλήψεις γιατρών και νοσηλευτών.

Περίπτωση δεύτερη, η χθεσινή διαμαρτυρία οδηγών που υπηρετούν στην Περιφέρεια Αττικής και υποχρεώνονται με εντολή Πατούλη να μεταφέρουν ύποπτα κρούσματα κορωνοϊού από αεροδρόμιο και λιμάνια σε χώρους «καραντίνας». Και όλα αυτά, όπως καταγγέλλει ο Σύλλογος Εργαζομένων Περιφέρειας Αττικής, γίνονται στα μουλωχτά ώστε ο κ. Πατούλης «να διευκολύνει την κυβέρνηση που επιχειρεί να καλύψει ότι τα λεγόμενα υγειονομικά πρωτόκολλα έχουν γίνει κυριολεκτικά σουρωτήρι προκειμένου να εξυπηρετηθεί η κερδοφορία των tour operator, των αεροπορικών εταιρειών και των ξενοδοχειακών ομίλων, θυσιάζοντας την υγεία των εργαζομένων και του λαού γενικότερα».

Αυτές λοιπόν είναι οι αυστηρότερες οδηγίες που έδωσε ο πρωθυπουργός; Αυτό είναι το επαρκές πλαίσιο; Φορείς, υπηρεσίες και οδηγοί υπηρεσιών, που δεν έχουν καμιά σχέση με τις διακομιδές ασθενών, να μπαλώνουν τις τρύπες του δημόσιου συστήματος Υγείας θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους;

Ή μήπως ήταν οδηγία του πρωθυπουργού να μπαλώσουν τα κενά σε σύνορα, λιμάνια και αεροδρόμια οι γιατροί και οι νοσηλευτές των δημόσιων νοσοκομείων;

Και στην ανάγκη, με 20 ακόμη εκατομμύρια στα ΜΜΕ, το πλαίσιο, από επαρκές, θα γίνει μέχρι και παγκόσμιο πρότυπο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL