Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C17.4°C
2 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.8°C13.8°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
2 BF 69%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C17.1°C
3 BF 85%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
11.3°C12.3°C
0 BF 71%
Κατάληψη της εξουσίας, ψέματα, απάτες και λοβιτούρες...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κατάληψη της εξουσίας, ψέματα, απάτες και λοβιτούρες...

Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ κινδυνεύει. Την εξουσία έχουν αρπάξει οι Μητσοτάκηδες με συνεργούς τους άπληστους χορηγούς τους. Παριστάνουν τους πατριώτες και τους θρησκευόμενους, αλλά υπονομεύουν την ισχύ της χώρας προς όφελός τους, αδιαφορώντας για τους εξωτερικούς αλλά και τους οικονομικούς κινδύνους με την απειλή μιας νέας χρεοκοπίας.

ΠΩΣ θα αντέξουν ο τόπος, οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι μέχρι τα μέσα του 2021, οπότε υπολογίζεται να αρχίσει να λειτουργεί το ευρωπαϊκό ταμείο ανάκαμψης; Ποιοι καταρτίζουν το ελληνικό επενδυτικό πρόγραμμα για την καλύτερη απόδοση των κεφαλαίων; Ο Άδωνις, που πληρώνει και επιβλέπει τις κατεδαφίσεις στο Ελληνικό, ή ο ανιψιός του πρωθυπουργού; Ποιο είναι το σχέδιό τους; Έχουν ή μήπως τους επιβληθεί νέο Μνημόνιο από έλλειψη εμπιστοσύνης;

ΟΛΗ την ενέργειά τους την ξοδεύουν σε εικόνες ικανές να ξεγελάσουν και να παραπλανήσουν τον ελληνικό λαό. Οι ολιγάρχες - καναλάρχες αναλαμβάνουν τα υπόλοιπα αναμένοντας τα... λάφυρα. Σχεδιάζουν να μείνουν για πολύ. Αγιάζουν τα μέσα για τον σκοπό τους. Έχουν υπό ασφυκτικό έλεγχο όλες τις εξουσίες.

ΠΟΛΥΤΙΜΑ περιουσιακά στοιχεία και κομμάτια γης της χώρας θα γίνουν ιδιωτικά. Επενδυτικό ενδιαφέρον υπάρχει μόνο ή κυρίως για τις μονοπωλιακού χαρακτήρα επιχειρήσεις στην ενέργεια και στο νερό και σε στρατηγικής σημασίες εξαγορές υπαρχουσών επιχειρήσεων, όπως τα Ναυπηγεία Ελευσίνας και Σύρου. Οι εγχώριες ελίτ έχουν πάψει από καιρό να επενδύουν.

Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ δεν αφήνει καμία αμφιβολία για τις προθέσεις του. Το ξεπούλημα της χώρας, που θα χάσει οριστικά το τρένο της ανεξάρτητης προόδου και ευημερίας στην εποχή των νέων τεχνολογιών κι ας διαθέτει τεράστιο επιστημονικό δυναμικό που έχει ξενιτευτεί. Αυτό υλοποιείται.

ΦΟΡΑΕΙ κράνος και ειδικά γυαλιά ποζάροντας υπερήφανος σε κατεδαφίσεις κάποιων κτηρίων στο Ελληνικό για να πει «Ιδού, το μεγάλο έργο ξεκίνησε» - αν και με λεφτά του Δημοσίου. Μόνο του το μεγάλο έργο, το οποίο σκοπεύει ο μέγας χορηγός Σπ. Λάτσης να υλοποιήσει, δεν θα ξεκινήσει ποτέ όσο η διεθνής οικονομική κατάσταση είναι ρευστή και απρόβλεπτη. Άλλωστε, οι δανειστές του, καθώς ο ίδιος που δεν επενδύει ποτέ τα δικά του κεφάλαια, δεν είναι αφελείς να ρισκάρουν τα χρήματά τους για κάτι που δεν θα είναι κερδοφόρο και χρήσιμο.

ΚΑΙ ΜΕΤΑ ο πρωθυπουργός πήγε στον Πειραιά για να εγκαινιάσει τρεις νέους σταθμούς του μετρό μιλώντας για «τρία σημαντικά βήματα προόδου και εκσυγχρονισμού, για τα οποία είχαμε δεσμευθεί (!) και τα οποία σήμερα γίνονται πραγματικότητα». Μα πόσα ψέματα μπορεί να πει; Έγιναν οι τρεις σταθμοί στον έναν χρόνο πρωθυπουργίας του; Έχει μήπως κανένα νέο από το μετρό της Θεσσαλονίκης;

Η ΠΕΡΙΦΡΟΝΗΣΗ του δημόσιου χρήματος, κραυγαλέα. Παντού αναθέσεις σε φίλους και κολλητούς με φωτογραφικές προκηρύξεις. Τα 20 εκατομμύρια στα ΜΜΕ, καθαρές δωροδοκίες σε όσους προστατεύουν την εξουσία και πολεμάνε την αντιπολίτευση. Η εταιρεία που ανέλαβε να μοιράσει τα χρήματα της έτοιμης από τον Στ. Πέτσα λίστας έλαβε αμοιβή το εξωφρενικό ποσό των 600.000!

ΑΝΤΙ σχεδίου και οράματος, τακτική βλέποντας και κάνοντας. Αντιστρέφουμε την πραγματικότητα και μετατρέπουμε το σκάνδαλο Novartis σε σκευωρία. Μα οι αμερικανικές αρχές που επέβαλαν θηριώδη πρόστιμα στη φαρμακευτική εταιρεία μιλούν καθαρά για συμμετοχή Ελλήνων αξιωματούχων!

ΑΠΑΝΤΟΥΝ πως με τον όρο «αξιωματούχοι» εννοούν στελέχη των ελληνικών νοσοκομείων! Μα οι τιμές στα φάρμακα δεν διαμορφώνονται στα νοσοκομεία. Οι υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας έχουν την ευθύνη υπό την επίβλεψη των υπουργών!

ΕΧΟΥΝ όμως φροντίσει για εφεδρείες στην περίπτωση που μόνη της η Ν.Δ. δεν θα έχει την εκλογική δύναμη να κυβερνήσει. Το ΚΙΝ.ΑΛΛ. και η αποκαλυπτικά εκβιάσιμη -πλέον- Φώφη Γεννηματά έχουν εναποθέσει το πολιτικό τους μέλλον στη στήριξη της Δεξιάς, εγκαταλείποντας ανοιχτά την προσπάθεια για αυτόνομη πορεία και εκλογική ενδυνάμωση. Άλλωστε, οι περισσότεροι από τους βουλευτές του ΚΙΝ.ΑΛΛ. δεν θα χρειαστεί να κάνουν κωλοτούμπα. Την έχουν ήδη κάνει. Πατριωτισμοί και σοσιαλισμοί, γραφικότητες του παρελθόντος. Γι’ αυτό δεν κράτησαν τη φίρμα ΠΑΣΟΚ, ώστε να μην γίνονται συγκρίσεις.

ΚΑΙ ΟΛΑ αυτά, συμβαίνουν με τη χώρα απομονωμένη και βαλλόμενη συνεχώς και αδιακόπως από την Άγκυρα. Τα περί εθνικής ομοψυχίας, λόγια του αέρα για λαϊκή κατανάλωση. Σε όποιες διεθνείς διαβουλεύσεις γίνουν, άλλοι θα αποφασίσουν για μας χωρίς εμάς. Θα το μάθουμε κι εμείς ταυτόχρονα με τον πρωθυπουργό μας!

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL