Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.7°C26.3°C
2 BF 38%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.6°C24.9°C
3 BF 38%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
19.4°C24.3°C
2 BF 55%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.4°C21.6°C
2 BF 64%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
21.9°C23.5°C
0 BF 37%
Τι 'πες τώρα... / Η "πανδημία" του τρόμου
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τι 'πες τώρα... / Η "πανδημία" του τρόμου

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έδειξε για άλλη μια φορά το πραγματικό πρόσωπό της. Επίδειξη δύναμης, αμ’ έπος, αμ’ έργον. Την ώρα που ψηφιζόταν στη Βουλή το νομοσχέδιο Χρυσοχοΐδη που ποινικοποιεί τις διαδηλώσεις και μια ογκωδέστατη διαδήλωση ήταν έξω από τη Βουλή, ο «νόμος και η τάξη» του υπουργού Προστασίας του Πολίτη έδειξαν τι πρόκειται να επακολουθήσει.

Καταστολή και βία εναντίον της κοινωνίας. Απαγόρευσαν τη διαδήλωση στην πράξη διαλύοντάς την και εφαρμόζοντας κατά γράμμα το νομοσχέδιο έκτρωμα που ψήφισαν. Εικόνες από το παρελθόν και το μέλλον της Δεξιάς κατέκλυσαν τις οθόνες. Στα κανάλια παιζόταν το χιλιοπαιγμένο έργο «κλέφτες κι αστυνόμοι». Ούτε πλάνα από τη διαδήλωση και, φυσικά, ούτε οι καταγγελίες ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ στη Βουλή.

Οι ζημιές ήταν σε πρώτο πλάνο από το Σύνταγμα. «Όποιος τουρίστας έρθει θα δει αυτές τις εικόνες» έλεγε ο ρεπόρτερ και το σουπεράκι στον ΣΚΑΪ μιλούσε για «βομβαρδισμένο τοπίο».

«Ευτυχώς δεν πρόλαβαν οι μπαχαλάκηδες να χρησιμοποιήσουν και τις μολότοφ που βρέθηκαν» συμπλήρωσε ο δημοσιογράφος στο ίδιο κανάλι, για να προσθέσει ο γνωστός συνδικαλιστής της αστυνομίας: «Γνωστοί άγνωστοι μπαχαλάκηδες έκαψαν για άλλη μια φορά την Αθήνα» και συνέχισε με επίθεση στον αντιπολιτευτικό Τύπο. Στο πάνελ και ο ψυχολόγος, για να μας πει ότι «η βία είναι παγκόσμιο φαινόμενο».

Το σκηνικό τρόμου έχει στηθεί. Η «πανδημία» ως μέσο χειραγώγησης αποδείχθηκε ανεπαρκής, καθώς με τους λάθος χειρισμούς της κυβέρνησης μετά την καραντίνα, ο κόσμος πείστηκε ότι ο κίνδυνος πέρασε. Άμεση ήταν η ανάγκη να επανέλθει ο τρόμος -το αποτελεσματικότερο εργαλείο χειραγώγησης- στην καθημερινότητα. Αυτή τη φορά με τα γνωστά επεισόδια των γνωστών πρωταγωνιστών της ίδιας ιστορίας.

Στα κανάλια σιωπή για το κυβερνητικό στραπάτσο. Πέρα από τις ζημιές σε μερικά μάρμαρα και φυσικά στις αντιγκράφιτι ζαρντινιέρες, που σε λίγο το να γράφεις πάνω τους θα είναι τουλάχιστον έγκλημα καθοσιώσεως, κουβέντα. Τσιμουδιά για το ότι «ψεκάστηκαν» βουλευτές της αντιπολίτευσης.

Αντ’ αυτού, ο Χρυσοχοΐδης ενημέρωσε επίσημα ότι 1.000 άτομα επιτέθηκαν σε αστυνομικούς, θυμίζοντας έτσι τους ψευτόμαγκες παραμυθάδες που όταν έχουν υποστεί συντριπτική ήττα, ανακαλύπτουν ότι τους επιτέθηκε όχι ένας, ούτε δύο, αλλά ολόκληρος στρατός. Κι ας ήταν μόλις 9 οι συλλήψεις και 15 οι μολότοφ σύμφωνα με τον ίδιο!

Το σκηνικό πολέμου που έχει στήσει η Ν.Δ. εναντίον της αντιπολίτευσης εξελίσσεται σε δύο επίπεδα ταυτόχρονα. Στο πρώτο, όπλα είναι η λάσπη, τα υποτιθέμενα σκάνδαλα που ανακαλύπτει, οι συνομιλίες. Στο δεύτερο, είναι η προσπάθεια για άλλη μια φορά ταύτισης του ΣΥΡΙΖΑ με τα άκρα και σ’ αυτό οι προβοκάτσιες και η βία έχουν τον πρώτο λόγο. «Λάσπη», ψέματα και ωμή βία είναι τα ισχυρά τους όπλα για να κρατηθούν στην εξουσία.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL