Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.1°C20.7°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
16.5°C18.5°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 70%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
15.4°C18.0°C
4 BF 52%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.9°C19.9°C
3 BF 40%
ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Όταν η ΔΕΗ παίζει με ανθρώπινες ζωές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΑ ΨΙΛΑ / Όταν η ΔΕΗ παίζει με ανθρώπινες ζωές

Ακολουθεί η καταγγελία του Βάιου Α.

«Σήμερα, λίγο πριν τις 1.30 το μεσημέρι, ειδοποιήθηκα από τον συναγερμό ασφαλείας των συσκευών αναπνευστικής υποστήριξής μου ότι υπάρχει διακοπή ρεύματος. Η σύζυγός μου βγήκε στο μπαλκόνι και διαπίστωσε ότι υπάλληλος της ΔΕΔΔΗΕ που βρισκόταν στο ρολόι του ρεύματός μας φωνάζοντας δυνατά ενημέρωσε ότι διακόπτει το ρεύμα λόγω οφειλής. Η σύζυγός μου τον ενημέρωσε ότι δεν μπορεί να διακόψει το ρεύμα στο νοικοκυριό μας γιατί η ζωή μου εξαρτάται από το ρεύμα και ότι έχουμε καταθέσει τα σχετικά έγγραφα απόδειξης της βλάβης μου ως οφείλουμε στη ΔΕΔΔΗΕ.

Με περίσσιο θράσος και ενώ όλη η γειτονιά βγήκε στα μπαλκόνια, ο μισθοφόρος της ΔΕΔΔΗΕ μας δήλωσε ότι το πρόβλημα πρέπει να το λύσουμε μόνοι μας. Η σύζυγός μου τον παρακάλεσε να επανασυνδέσει άμεσα το ρεύμα ώστε να μην απειλείται η ζωή μου.

Εκείνος αρνήθηκε με κυνισμό και προκλητική απαξίωση το αίτημά της και αναζητούσε τηλεφωνικά τους ανωτέρους του για να πάρει εντολές. Ακόμα κι όταν η σύζυγός μου τον ρώτησε ‘εσείς προσωπικά ως άνθρωπος παίρνετε την ευθύνη να σκοτώσετε ο ίδιος έναν άνθρωπο;’, περιφρονητικά και με ανακριτικό ύφος ρώτησε, λες και ήταν γιατρός σε επιτροπή των ΚΕΠΑ, για αποδεικτικά της αναπηρίας μου.

Του δηλώσαμε ξεκάθαρα ότι έχει ποινική ευθύνη για τη διακοπή ρεύματος, ότι έχουμε δηλώσει με όλα τα απαραίτητα έγγραφα την ύπαρξη αναπήρου στην οικογένειά μας και ότι οφείλει να παραμείνει στην είσοδο του σπιτιού μας μέχρι να έρθει η αστυνομία. Εκείνος συνέδεσε το ρεύμα και τράπηκε σε φυγή.

Όπως μας ενημέρωσε η γειτόνισσά μας (η οποία ήταν παρούσα κατά τη διάρκεια όλου του επεισοδίου από το μπαλκόνι της), αποχωρώντας και υπερασπιζόμενος την εξουσία του, της απευθύνθηκε και της είπε ότι σύνδεσε το ρεύμα και καλά θα κάνει να μην ανακατεύεται. Αναμένουμε την αστυνομία ώστε να προβούμε σε κάθε νόμιμη ενέργεια προάσπισης της ζωής και της αξιοπρέπειάς μας».

Να σημειώσουμε πως εδώ κι έναν χρόνο ο Βάιος Α. και η σύζυγός του προσπαθούν να επανενταχθούν στο κοινωνικό τιμολόγιο ώστε να επωφεληθούν των ευνοϊκών ρυθμίσεων που προβλέπονται για τους «ευάλωτους πελάτες» της ΔΕΗ, αλλά βρίσκονται αντιμέτωποι με τη γραφειοκρατία και τις αγκυλώσεις ενός συστήματος που «τιμωρεί» κάποιους οικονομικά αδύναμους πολίτες επειδή κατοικούν σε... ιδιόκτητο διαμέρισμα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL