Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Δημ. Τζανακόπουλος: O νόμος θα μείνει στα χαρτιά (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δημ. Τζανακόπουλος: O νόμος θα μείνει στα χαρτιά (Video)

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος μετά τα συμβάντα κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδήλωσης ενάντια στο Σ/Ν του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έκανε την ακόλουθη παρέμβαση στη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής:  

«Σήμερα ζούμε την πρόβα τζενεράλε του νεοφασιστικού νομοσχεδίου Χρυσοχοΐδη-Μητσοτάκη. Σήμερα είναι εικόνα από το μέλλον, αυτό το οποίο συμβαίνει έξω στην πλατεία Συντάγματος, στην Ερμού, στους δρόμους της Ακαδημίας και της Πανεπιστημίου.

Επιβεβαιώσατε σήμερα κ. Χρυσοχοΐδη το σύνολο της κριτικής που ακούτε από την αντιπολίτευση αυτές τις δύο ημέρες. Δεν θέλετε να ρυθμίσετε κανένα δικαίωμα του συνέρχεσθαι και του συναθροίζεσθαι.  

Θέλετε λευκή επιταγή για να διαλύετε διαδηλώσεις, συγκεντρώσεις και πορείες. Και αυτή τη λευκή επιταγή όσους, νόμους και αν περάσετε, δεν θα την πάρετε. Βάλτε το καλά στο μυαλό σας. Ο νόμος αυτός θα μείνει στα χαρτιά.

Επιχειρήσατε σήμερα να διαλύσετε τη διαδήλωση. Η διαδήλωση συνεχίζεται παρά την προσπάθειά σας.

Σήμερα οργανώθηκε από την αστυνομία του κ. Χρυσοχοΐδη επιχείρηση προβοκάτσιας για να δικαιολογήσει την πρόβα τζενεράλε. Για να δικαιολογήσει τη διάλυση της διαδήλωσης. Για να δικαιολογήσει την επιλογή να δείξει δήθεν πυγμή απέναντι στους διαδηλωτές.

Μίλησε ο υπουργός για δολοφονική επίθεση. Και αναρωτιέμαι κ. Υπουργέ και να απαντήσετε εδώ σε αυτή την αίθουσα, να πάρετε την ευθύνη: Ποιος την έκανε τη δολοφονική επίθεση, αν υποθέσουμε ότι έγινε, εγώ δεν έχω λόγο να σας αμφισβητήσω. Οι βουλευτές και τα μέλη του ΚΚΕ, τα μέλη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ που χτυπήθηκε ανηλεώς στη Βουκουρεστίου;  

Εσείς μιλήσατε για μολότοφ στο Σύνταγμα. Η διάλυση του μπλοκ της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουκουρεστίου για ποιο λόγο έγινε;

Οργανώσατε επιχείρηση προβοκάτσιας και γι΄ αυτό πρέπει να παραιτηθείτε.

Εκτός αν η επιχείρηση αυτή οργανώθηκε από αυτονομημένους θύλακες της ελληνικής αστυνομίας, τους οποίους τότε θα πρέπει να έχετε το σθένος να τους καταγγείλετε ενώπιον του Σώματος, να τους καταγγείλετε μπροστά στον ελληνικό λαό και να ζητήσετε και να επιλέξετε την διάλυσή τους.

Αφήστε τα αυτά που ξέρετε, δηλαδή να χρεώσετε στην προβοκάτσια που εσείς οργανώσατε την επιλογή σας να διαλύσετε τη σημερινή διαδήλωση.

Εικόνα από σκοτεινό μέλλον είναι η σημερινή και μόνο ντροπή θα έπρεπε να νιώθετε».

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL