Live τώρα    
22°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.1°C23.5°C
3 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.3°C17.5°C
3 BF 71%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
16.0°C17.0°C
6 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
20.4°C21.8°C
3 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
17.3°C19.9°C
2 BF 45%
Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Οι αγώνες του ελληνικού λαού έφεραν τη Δημοκρατία και την μεταπολίτευση (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τσίπρας σε Μητσοτάκη: Οι αγώνες του ελληνικού λαού έφεραν τη Δημοκρατία και την μεταπολίτευση (Video)

Στην τριτολογία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε στον Κυρ. Μητσοτάκη που προκλητικά νωρίτερα είχε δηλώσει ότι "ο Κων. Καραμανλής σας επέτρεψε να έχετε η ζωή και τη διαδρομή που είχατε" θέλοντας να καπηλευθεί τους αγώνες του ελληνικού λαού για Δημοκρατία.

«Υπάρχει ήδη θεσμικό πλαίσιο το οποίο είναι απόλυτα εναρμονισμένο με το Σύνταγμα. Το Σύνταγμα προβλέπει δύο λόγους για τους οποίους μπορεί να περιορίζεται το συνταγματικό δικαίωμα της διαδήλωσης, ο ένας η δημόσια ασφάλεια και ο άλλος η οικονομική και κοινωνική ειρήνη (σε ελεύθερη μετάφραση).»

«Εσείς αγνοείται ότι υπάρχει πλαίσιο ρύθμισης. Το ένα είναι του 1981 του Κ. Μητσοτάκη και το άλλο επί κυβερνήσεως Σαμαρά, υπουργίας Δένδια. Δεν απαντάτε σε αυτά που λέω.

Η μη γνωστοποίηση από τους διοργανωτές δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα καθώς και η άρνηση να υπακούσουν στις εντολές της Αστυνομίας που υπόκεινται κάθε φορά στην υποκειμενική γνώμη της πολιτικής ηγεσίας. Αυτοί οι δύο λόγοι είναι πέρα και έξω από το γράμμα του Συντάγματος.

Κάνετε πως δεν καταλαβαίνετε. Δεν είπα ότι το έγραψε ο κ. Γεραπετρίτης. Ερώτηση έκανα, αν συμφωνεί και θα μπορούσε να απαντήσετε με μία λέξη. Έχουμε ανώμαλες καταστάσεις σήμερα και πρέπει να μπούμε στο ψευτοσύνταγμα της χούντας; Μην κάνετε ότι δεν καταλαβαίνετε την ουσία των επιχειρημάτων και κάνουμε διάλογο κωφών.

"Οι αγώνες του ελληνικού λαού για Δημοκρατία και προκοπή, οι αγώνες αυτοί μαζί με το Πολυτεχνείο και τον αντιδικτατορικό αγώνα έφεραν την μεταπολίτευση στον τόπο. Εμείς ασκήσαμε κριτική στα κακώς κείμενα στην μεταπολίτευση αλλά είμαστε εδώ για να υπερασπιστούμε τις μεγάλες κατακτήσεις του ελληνικού λαού και την ριζοσπαστικοποίηση του αντιδικτατορικού κινήματος, που τώρα την ποινικοποιείτε.»

Κατ. Μπρ.

Διαβάστε επίσης:

Τσίπρας προς Γεννηματά: Αυτοκαταστροφική η επιλογή σας, σε λίγο ο Μητσοτάκης δε θα σας έχει ανάγκη (Video)

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL