Live τώρα    
16°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
12.5°C17.6°C
1 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
12 °C
8.6°C14.5°C
2 BF 59%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
12.0°C16.0°C
1 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
14.8°C16.9°C
3 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C11.9°C
0 BF 81%
Αντίδραση από τους δημάρχους Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: / Ακατανόητο το κλείσιμο του μεθοριακού σταθμού Νυμφαίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αντίδραση από τους δημάρχους Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης: / Ακατανόητο το κλείσιμο του μεθοριακού σταθμού Νυμφαίας

«Ακατανόητη» χαρακτηρίζουν οι δήμαρχοι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης την απόφαση της κυβέρνησης να υπάρχει από την 1η Ιουλίου, και άγνωστο για πόσο, μόνο μία πύλη εισόδου στα χερσαία σύνορά μας, ο Προμαχώνας, και ζητούν το άμεσο άνοιγμα του μεθοριακού σταθμού της Νυμφαίας προκειμένου να διευκολυνθούν και να φθάνουν στη χώρα μας χωρίς πολύωρες καθυστερήσεις και ταλαιπωρία οι τουρίστες από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία.

Αρωγός στο αίτημα των δημάρχων και των παραγωγικών φορέων της περιοχής στάθηκε χθες η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία επισκέφθηκε τη Ροδόπη και επέκρινε τους χειρισμούς της κυβέρνησης στο άνοιγμα του τουρισμού κατηγορώντας την για «προχειρότητα και ανευθυνότητα».

«Αδυνατούμε να κατανοήσουμε την απόφαση»

Οι δήμαρχοι της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τηλεδιάσκεψη μάλιστα ενέκριναν ψήφισμα το οποίο και απέστειλαν στους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες και στο οποίο τονίζουν εξαρχής ότι «αδυνατούμε να κατανοήσουμε και να αποδεχτούμε την πρόσφατη κυβερνητική απόφαση για την ανακήρυξη του μεθοριακού σταθμού του Προμαχώνα Σερρών ως μοναδικής οδικής πύλης εισόδου Βαλκάνιων (κυρίως) τουριστών στη Βόρεια Ελλάδα».

«Η απόφαση αυτή προσκρούει σε όποια κοινή λογική και δεν μπορεί να σταθεί σε κάθε καλόπιστη κριτική. Και προφανώς δεν μπορεί κανείς στην Ελλάδα του 2020 να επικαλείται την αδυναμία συγκρότησης 2-3 κλιμακίων ελέγχου ως αντίβαρο της οικονομικής καταστροφής εκατοντάδων τουριστικών επιχειρήσεων και χιλιάδων εργαζόμενων της Περιφέρειάς μας» επισημαίνουν.

Στο πλαίσιο αυτό, οι δήμαρχοι της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης ζητούν το άμεσο άνοιγμα του συνοριακού σταθμού Νυμφαίας και το σταδιακό άνοιγμα των συνοριακών σταθμών με τη Βουλγαρία, την τοποθέτηση κλιμακίων του ΕΟΔΥ σ’ αυτούς, την οικονομική ενίσχυσή των δήμων, όπως και των πληγεισών επιχειρήσεων της Περιφέρειάς τους.

«Η Ν.Δ. διαλύει το τουριστικό μας προϊόν»

Το αιφνιδιαστικό κλείσιμο του συνοριακού σταθμού Νυμφαίας και το πλήγμα που δέχονται ο τουρισμός και η τοπική οικονομία στη Ροδόπη κυριάρχησαν στη χθεσινή σύσκεψη που είχαν με τους δημάρχους Κομοτηνής, Μαρωνείας - Σαπών και Ιάσμου, εκπροσώπους των Επιμελητηρίων και των ξενοδόχων της περιοχής η τομεάρχης Τουρσιμούς της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνα Νοτοπούλου και ο βουλευτής Ροδόπης Δημήτρης Χαρίτου.

«Η προχειρότητα και η ανευθυνότητα με την οποία αντιμετωπίζει η κυβέρνηση τη λειτουργία των συνοριακών σταθμών της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης προκαλεί ζημιά στον τουρισμό της περιοχής, που βασίζεται κυρίως στον οδικό τουρισμό» δήλωσε αμέσως μετά η Κ. Νοτοπούλου, προσθέτοντας ότι «έναν χρόνο μετά, η κυβέρνηση της Ν.Δ. το μόνο σχέδιο που έχει είναι να διαλύσει τον ελληνικό τουρισμό.

Θυμόμαστε χαρακτηριστικά πως ο υπουργός τουρισμού δεν δίστασε να κατηγοριοποιήσει τα νησιά της Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης σε γ´ κατηγορίας, υπονομεύοντας εδώ και το τουριστικό προϊόν της περιοχής, αντί να εκπονήσει ένα σχέδιο στήριξης του τουρισμού».

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Ν. Σύψας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, δήλωσε ότι «ο Προμαχώνας είναι τα βόρεια σύνορά μας όπου βράζει η επιδημία» και «αποτελεί σημαντικό κίνδυνο για την Ελλάδα». Επίσης, δεν έκρυψε την ανησυχία του για τα λεγόμενα «ορφανά» κρούσματα που από την ημέρα που άνοιξαν τα σύνορά μας έφθασαν τα 120, κάτι που, όπως είπε, δείχνει ότι έχουμε διασπορά στην κοινότητα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL