Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Το μεγάλο ΟΧΙ χαράχτηκε ως η απάντηση απέναντι σε ένα βάρβαρο σύστημα που παράγει φτώχεια

Σαν σήμερα υπερίσχυσε το «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου του 2015 για την πρόταση των δανειστών της 25ης Ιουνίου του ίδιου έτους σημειώνεται σε ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ τονίζοντας πως "το μεγάλο ΟΧΙ δεν έσβησε. Χαράχτηκε στην ιστορία ως η απάντηση απέναντι σε ένα βάρβαρο σύστημα που παράγει φτώχεια, ανισότητες και αποκλεισμούς"

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ:

Σαν σήμερα υπερίσχυσε το «ΟΧΙ» στο δημοψήφισμα της 5ης Ιουλίου του 2015 για την πρόταση των δανειστών της 25ης Ιουνίου του ίδιου έτους.

Το «ΟΧΙ» συγκέντρωσε 61,3% των ψήφων, έναντι 38,7% του «ΝΑΙ». Ο κόσμος πήρε την κατάσταση στα χέρια του και αψηφώντας την τρομοκρατία των ΜΜΕ, πήγε στην κάλπη διεκδικώντας μια ζωή με αξιοπρέπεια.

Αυτό που ακολούθησε και που γράφτηκε στην ιστορία ως πραξικόπημα, ήταν ο τρόπος που τα κράτη μέλη της Ε.Ε αντιμετώπισαν την τότε Ελληνική Κυβέρνηση.

Όμως, το μεγάλο ΟΧΙ δεν έσβησε. Χαράχτηκε στην ιστορία ως η απάντηση απέναντι σε ένα βάρβαρο σύστημα που παράγει φτώχεια, ανισότητες και αποκλεισμούς.

5 χρόνια μετά. Η μάχη απέναντι σ' αυτό το σύστημα, τον νεοφιλελευθερισμό, παραμένει ανοιχτή. Για την αριστερά, αυτή η μάχη είναι καθημερινή και διαρκής.

5 χρόνια μετά, απέναντι σε λογικές ηττοπάθειας και μελαγχολίας, η αριστερά παραμένει ζωντανή και ριζωμένη στις λαϊκές γειτονιές. Γεννιέται καθημερινά μέσα από την αμφισβήτηση της υπάρχουσας πραγματικότητας από την νέα γενιά.

Όπως 5 χρόνια πριν, έτσι και τώρα, η Αριστερά παραμένει η απειλή για ένα βάρβαρο σύστημα των λίγων.

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δημόσια υγεία και κυβερνητική ανεπάρκεια

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επένδυσε πάρα πολλά στην επιτυχημένη διαχείριση της καραντίνας. Επιτυχημένη φυσικά μόνο από ιατρικής πλευράς, γιατί την ίδια περίοδο υπήρξαν τουλάχιστον δύο καραμπινάτα σκάνδαλα -η λίστα Πέτσα και οι πλατφόρμες κατάρτισης...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις