Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

O ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία στον Τύμπανο Αργιθέας Αγράφων για τις Ανεμογεννήτριες

Με τον πρόσφατα ψηφισμένο αντιπεριβαντολλογικό νόμο Χατζηδάκη, η κυβέρνηση προχώρησε στην απορρύθμιση της προστασίας του περιβάλλοντος, χωρίς κανένα στρατηγικό σχεδιασμό αλλά με μόνη στόχευση την πολιτική συναλλαγή και την εξυπηρέτηση γνωστών οικονομικών κέντρων

Την Κυριακή 5 Ιουλίου 2020 κλιμάκια των Νομαρχιακών Επιτροπών Καρδίτσας και Τρικάλων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ανέβηκαν στα 1600μ. στη θέση Τύμπανος στα όρια των Νομών Καρδίτσας-Τρικάλων για να διακηρύξουν την καθολική υποστήριξη τους στα Δίκτυα Φορέων και Πολιτών, που αγωνίζονται για την ματαίωση της εγκατάστασης βιομηχανικών πάρκων ανεμογεννητριών, στα Άγραφα και στον Ασπροπόταμο της Πίνδου, ενώνοντας τη φωνή τους με αυτή των διαδηλωτών στην μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Νιάλα των Αγράφων.

Ταυτόχρονα να καταγγείλουν το σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση της Ν.Δ σε συνεργασία με μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα, το οποίο βρίσκεται μακριά από τις ανάγκες της χώρας για ενεργειακή αυτονομία και αειφόρο ανάπτυξη, ενώ συγχρόνως υπονομεύει τον φυσικό πλούτο και την βιοποικιλότητα.

Με τον πρόσφατα ψηφισμένο αντιπεριβαντολλογικό νόμο Χατζηδάκη, η κυβέρνηση προχώρησε στην απορρύθμιση της προστασίας του περιβάλλοντος, χωρίς κανένα στρατηγικό σχεδιασμό αλλά με μόνη στόχευση την πολιτική συναλλαγή και την εξυπηρέτηση γνωστών οικονομικών κέντρων.

Οι Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Καρδίτσας και Τρικάλων απαιτούμε:

1. Την άμεση εκπόνηση Ειδικού Χωροταξικού Σχεδίου, βάσει του οποίου θα εγκρίνονται οι νέες άδειες παραγωγής ΑΠΕ, αλλά και θα επαναξιολογηθούν όσες άδειες έχουν ήδη χορηγηθεί.

2. Μέχρι την έγκριση του Ειδικού Χωροταξικού Σχεδίου να σταματήσει κάθε κατασκευή βιομηχανικών αιολικών πάρκων σε περιοχές NATURA, σε περιοχές μεγάλου υψομέτρου(αλπική ζώνη) και σε περιοχές ιδιαιτέρου φυσικού κάλλους.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Δημόσια υγεία και κυβερνητική ανεπάρκεια

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη επένδυσε πάρα πολλά στην επιτυχημένη διαχείριση της καραντίνας. Επιτυχημένη φυσικά μόνο από ιατρικής πλευράς, γιατί την ίδια περίοδο υπήρξαν τουλάχιστον δύο καραμπινάτα σκάνδαλα -η λίστα Πέτσα και οι πλατφόρμες κατάρτισης...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις