Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.2°C20.7°C
5 BF 51%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
10.9°C16.6°C
4 BF 60%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.6°C18.3°C
4 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
3 BF 66%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Ελλάς - Γαλλία: Θλιβερές συγκρίσεις...
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ελλάς - Γαλλία: Θλιβερές συγκρίσεις...

ΟΙ ΕΚΛΟΓΕΣ για την Τοπική Αυτοδιοίκηση στη Γαλλία ήταν ένα αισιόδοξο μήνυμα ότι εκεί οι πολίτες είναι ενεργοί και κρίνουν εκ του αποτελέσματος. Πως δεν διστάζουν να απαντήσουν στις αποτυχίες των πολιτικών. Οι προοδευτικές δυνάμεις πέτυχαν σαρωτικές και εντυπωσιακές νίκες και, πέρα από το Παρίσι, κέρδισαν τη Μασσαλία ύστερα από 25 χρόνια κυριαρχίας της Δεξιάς, κέρδισαν επίσης τη Λυών, τη Λιλ, κέρδισαν και το Μπορντό.

ΚΑΙ ΑΥΤΟ έγινε καθώς οι ηγεσίες των Σοσιαλιστών του ΓΚΚ και των Πρασίνων συγκρότησαν στον δεύτερο γύρο κοινό μέτωπο στέλνοντας μήνυμα τόσο στις συντηρητικές δυνάμεις όσο κυρίως στον Μακρόν, που επιβλήθηκε ως Πρόεδρος από τις ελίτ ως αναγκαία λύση μπροστά στο κενό που δημιούργησαν η αποτυχία του Ολάντ και το ηγετικό χάος στη Δεξιά.

Η ΕΠΙΤΥΧΙΑ των προοδευτικών δυνάμεων δεν προέκυψε από συμφωνίες κορυφής. Τα κοινωνικά κινήματα είναι ενεργά, τα συνδικάτα παραμένουν ισχυρά, τα ΜΜΕ δεν είναι υποδουλωμένα, την κρατική τηλεόραση δεν τη διοικούν κομματικά στελέχη του Μακρόν και οι απαιτήσεις για κράτος δικαίου είναι αδιαπραγμάτευτες.

Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ παραμένει ανεξάρτητη και σεβαστή, όπως διαπιστώσαμε από την καταδίκη του πρώην πρωθυπουργού Φρανσουά Φιγιόν και της συζύγου του για μαϊμού διορισμούς μελών της οικογένειάς του σε δημόσιες θέσεις! Κανείς από το κόμμα του δεν τον υπερασπίστηκε, καμιά κραυγή για σκευωρία δεν ακούστηκε.

ΣΧΕΔΟΝ το ακριβώς αντίθετο από ό,τι συμβαίνει στη χώρα μας. Εδώ οι εγχώριες ελίτ συνασπίστηκαν για να επαναφέρουν στην εξουσία τη Ν.Δ. και μάλιστα με τον Κυριάκο στο τιμόνι. Στόχος να γίνουν δουλειές κυρίως με το κρατικό χρήμα. Αγόρασαν ή ελέγχουν ακόμα και ζημιογόνα ΜΜΕ για να παραπλανούν και να χειραγωγούν την κοινή γνώμη στηρίζοντας την αποστολή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

ΤΑ ΔΙΚΑ τους χρήματα δεν επενδύονται εδώ. Το σχέδιό τους, αδιαφορώντας για τους εθνικούς κινδύνους, είναι να κυβερνήσουν για πολλά χρόνια εμποδίζοντας την Αριστερά να επανέλθει. Πιέζουν και ελέγχουν σημαντικό μέρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. ως ρεζέρβα για την ενίσχυση της Δεξιάς.

ΤΟ ΚΚΕ δεν συνεργάζεται με κανέναν, ουσιαστικά βοηθάει τα σχέδια της ολιγαρχίας στοχεύοντας κυρίως τον ΣΥΡΙΖΑ. Μάλιστα στην πρόσφατη συζήτηση για τον περιορισμό των διαδηλώσεων κατηγόρησε τη Ν.Δ. λέγοντας ότι: «Πήρατε τη συνταγή από τον ΣΥΡΙΖΑ»! Τα γνωστά πρόσωπα της εξωκοινοβουλευτικής -πλέον- Αριστεράς, σιωπούν έχοντας πετύχει τον δεδηλωμένο στόχο τους, να πέσει ο ΣΥΡΙΖΑ! Η κ. Κωνσταντοπούλου δεν μπορεί πλέον να κριθεί πολιτικά.

ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ μας είναι αδύναμα και η Τοπική Αυτοδιοίκηση γραφειοκρατική και απόλυτα πελατειακής νοοτροπίας. Η ατομική διαχείριση των αιτημάτων καλλιεργείται μαζικά. Ο ΣΥΡΙΖΑ, παρά τις πρωτοβουλίες διεύρυνσης και της ισχυρής κοινοβουλευτικής παρουσίας, δεν έχει καταφέρει ακόμα να γειωθεί με την κοινωνία. Η σχεδιασμένη πολιτική του απομόνωση είναι απειλητική όχι μόνον γι’ αυτόν, αλλά και για τη δημοκρατία. Τι μένει χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ και τη συσπείρωση των προοδευτικών δυνάμεων;

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ Novartis επισημοποιήθηκε από τις αμερικανικές αρχές με ένα τεράστιο πρόστιμο - ομολογία της εταιρείας πως για τις αθέμιτες πρακτικές της συνεργάστηκε με  Έλληνες «αξιωματούχους» που ήταν αρμόδιοι για τη διαμόρφωση των τιμών στα φάρμακα. Σιωπή από τη Ν.Δ. για τον  Άδωνι. Βουβαμάρα από το ΚΙΝ.ΑΛΛ. για τον Λοβέρδο, που στην καλύτερη περίπτωση και αυτός επέδειξε επιπολαιότητα και αδιαφορία για τα σκάνδαλα εντός του υπουργείου που είχαν την ευθύνη. Τα κόμματά τους εξακολουθούν να τους στηρίζουν! Ακόμα και όταν απειλούν δικαστές με φυλάκιση!

ΤΩΡΑ που ο Ερντογάν δείχνει να βιάζεται να αποσπάσει αυτά που θέλει πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, εκμεταλλευόμενος την απόλυτη στήριξη του Τραμπ, η κυβέρνηση Μητσοτάκη σπέρνει μίσος και διχασμό. Η μαγνητοφώνηση του Βαρουφάκη επίσημων συνομιλιών στο Eurogroup που κατέθεσε στη Βουλή δεν έγινε δεκτή από τον κ. Τασούλα, ως προϊόν υποκλοπής. Η υποκλοπή ιδιωτικής συνομιλίας Μιωνή - Παππά έγινε δεκτή μετ’ επαίνων στη επιτροπή που εξετάζει το θέμα Παπαγγελόπουλου!

ΚΑΙ ΜΕΤΑ λένε ότι χρειάζεται εθνική ενότητα για την αντιμετώπιση των απειλών της Τουρκίας. Δεν τους νοιάζουν όμως τα εθνικά συμφέροντα. Διότι, αν τους ένοιαζαν, δεν θα έσπερναν τον διχασμό, δεν θα ξεπουλούσαν τη δημόσια περιουσία σε συμφέροντα χωρών από όπου δεν λαμβάνουμε καμία υποστήριξη, όπως για παράδειγμα από τη Γερμανία, που άφησε τον  Έλληνα πρωθυπουργό προκλητικά έξω από τη διεθνή διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη.  Άλλοι θα αποφασίσουν για μας, χωρίς εμάς.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL