Live τώρα    
15°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.1°C15.4°C
2 BF 89%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ψιχάλες μικρής έντασης
14 °C
10.8°C14.9°C
4 BF 76%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
10.0°C12.6°C
3 BF 80%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.5°C17.8°C
4 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.7°C11.3°C
2 BF 100%
Περιοδεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ιωαννίνων στη Ζίτσα & επίσκεψη σε οινοποιεία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Περιοδεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ιωαννίνων στη Ζίτσα & επίσκεψη σε οινοποιεία

Περιοδεία στη Ζίτσα και επίσκεψη στα οινοποιία «Ζοίνος» και «Γκλίναβος» πραγματοποίησε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ιωαννίνων, με επικεφαλής τη βουλευτή Μερόπη Τζούφη, τον πρώην βουλευτή και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης Γιάννη Στέφο και τον γραμματέα της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Ιωαννίνων Νίκο Κουσινίδη. Την αντιπροσωπεία συνόδευσε ο δημοτικός σύμβουλος Ζίτσας Σπύρος Πάικας.

Τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία πραγματοποίησαν συναντήσεις με τους εργαζόμενους και μέλη των ΔΣ, όπου παρουσιάστηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα οινοποιία λόγω της υγειονομικής κρίσης. Μεταξύ των κύριων ζητημάτων, η συγκέντρωση μεγάλων αποθεμάτων αδιάθετων προϊόντων και η ανεπάρκεια των κυβερνητικών μέτρων για την «επούλωση των πληγών».

Πιο ειδικά, το πρόγραμμα πρώιμης συγκομιδής «Πράσινος τρύγος» του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης δεν αφορά την περιοχή, ενώ μη-εφαρμόσιμο είναι και το πρόγραμμα απόσταξης. Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση αντί να επιδοτεί την εργασία, επιδοτεί την αναστολή της, χωρίς καμία μέριμνα για τη διάθεση των συσσωρευμένων προϊόντων.

Η Μερόπη Τζούφη παρουσίασε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία και το πρόγραμμα «ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ I και II», το οποίο προβλέπει δράσεις για τους αγρότες ύψους 300 εκατ. ευρώ, 3 δις ευρώ για ενίσχυση επιχειρήσεων και αυτοαπασχολούμενων, ενώ δίνει έμφαση στην διασφάλιση των θέσεων εργασίας.

Παράλληλα επισημάνθηκε πως πρέπει να στηριχθούν οι οινοποιοί της περιοχής, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια έχουν κάνει σημαντικές προσπάθειες για την ενίσχυση των τοπικών ποικιλιών, καθώς και ποικιλιών που κοντεύουν να εξαφανιστούν.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στην επιχείρηση εμπορίας ποτών «ΠΡΑΣΣΟΣ», όπου συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, λόγω των αβεβαιοτήτων που δημιουργεί το γενικό «lock down».

Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Ιωαννίνων έγινε παραλήπτης ενός βασικού αιτήματος των επιχειρηματιών της περιοχής σχετικά με την εξεύρεση λύσεων χρηματοδότησης.

Σημειώνεται πως ο άτοκος δανεισμός μέσω του Ταμείου Επιχειρηματικότητας (ΤΕΠΙΧ) δεν τις περιλαμβάνει, ενώ οι τράπεζες τους «κλείνουν την πόρτα».

Με τη σειρά της, η αντιπροσωπεία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, δεσμεύτηκε να αναζητήσει όλους τους πιθανούς τρόπους και να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα μέσα πίεσης ώστε να υποστηριχθούν οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις της περιοχής.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL