Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
14.7°C18.4°C
4 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
18 °C
16.3°C19.7°C
3 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C18.3°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.2°C19.8°C
6 BF 53%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 48%
Παράσταση διαμαρτυρίας του ΣΥΡΙΖΑ στην ισραηλινή πρεσβεία (Video, φωτο)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Παράσταση διαμαρτυρίας του ΣΥΡΙΖΑ στην ισραηλινή πρεσβεία (Video, φωτο)

Η σημερινή κινητοποίηση γίνεται έπειτα από κάλεσμα που απηύθυναν οι νομαρχιακές οργανώσεις Α', Β' Αθήνας και Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, «ενάντια στο σχέδιο προσάρτησης κατεχομένων παλαιστινιακών εδαφών της Δυτικής Όχθης του Ιορδάνη από το Ισραήλ».

Ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΥΡΙΖΑ αντιδρούν, διότι η Κυβέρνηση του Ισραήλ προχωράει το σχέδιο προσάρτησης της κοιλάδας του Ιορδάνη στο κράτος του Ισραήλ, μια λωρίδα γεωργικής γης που αποτελεί το 30% της Δυτικής Όχθης και βρίσκεται σε παλαιστινιακό κατεχόμενο έδαφος, και περισσότερους από 130 εβραϊκούς οικισμούς.

Το αμερικανοκίνητο σχέδιο, αντιβαίνει στο διεθνές δίκαιο και έχει απορριφθεί από τις δυνάμεις της Παλαιστινιακής Αρχής και τον παλαιστινιακό λαό, διότι αποτελεί ευθεία ιμπεριαλιστική ενέργεια της ισραηλινής κυβέρνησης διά της αναγνώρισης ως μέρος του Ισραήλ των επικοισμών, στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη.

"Το σχέδιο αυτό παραβιάζει το διεθνές δίκαιο και τις αποφάσεις του ΟΗΕ, τορπιλίζει τη σταθερότητα και την ειρήνη. Ο ΣΥΡΙΖΑ στέκεται στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού και ένώνει τη φωνή του με όσους αγωνίζονται για τη δικαιοσύνη και την ειρηνική συνύπαρξη των λαών της περιοχής".

Ήδη γειτονικά κράτη όπως ο Λίβανος, η πλειοψηφία των κρατών – μελών της ΕΕ και ευρωπαϊκές πολιτικές δυνάμεις, της Αριστεράς , των Σοσιαλιστών και των Πρασίνων, έχουν καταδικάσει το σχέδιο αυτό, καθώς αναζοπυρώνει τις συγκρούσεις και την ένταση στην ευρύτερη περιοχή.

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Όχι στην προσάρτηση παλαιστινιακών εδαφών

"Το ιμπεριαλιστικό σχέδιο Τραμπ - Νετανιάχου, που παραβιάζει το δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού στην αυτοδιάθεση, και εκφράζει αποκλειστικά και μόνο τα συμφέρονται του Ισραήλ θα πρέπει να καταδικαστεί από την παγκόσμια κοινότητα. Καμία συμφωνία, η οποία μόνο προσχηματικά χαρακτηρίζεται ως ειρηνευτική, δεν μπορεί να γίνει μονομερώς, και χωρίς διαπραγμάτευση  με γνώμονα τα ήδη συμφωνημένα και κεκτημένα από άποψη διεθνούς δικαίου."

https://www.youtube.com/embed/662bGGnaEQU

"Η προσάρτηση κατεχόμενων περιοχών αποτελεί σοβαρή παραβίαση του Χάρτη του ΟΗΕ και των Συμβάσεων της Γενεύης", αναφέρει η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωσή της. Παράλληλα, στηρίζει τον αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για λύση σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο και τις αποφάσεις του ΟΗΕ, με πλήρη αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967 και με Πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. "Η προσάρτηση παλαιστινιακών εδαφών στο κράτος του Ισραήλ αποτελεί προάγγελο κήρυξης ακόμα ενός πολέμου ενάντια στον παλαιστινιακό λαό και θανάσιμο χτύπημα στην προοπτική της ειρήνης, θεμελιωμένης στη λύση των 'δύο κρατών'", αναφέρει χαρακτηριστικά η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στην ανακοίνωσή της.

Φωτογραφίες, video: Άντυ Κουκλάδα

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL